24 Νοεμβρίου 2016

Για τον αγώνα των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ Μεσσηνίας

Η γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους στο ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, που δίνουν τη μάχη και δεν αποδέχονται τις νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας, με μειωμένες αποδοχές που προτείνει η διοίκηση της εταιρείας. Η διοίκηση της ΚΤΕΛ Μεσσηνίας ΑΕ, παρά το ότι έχει αύξηση στην κερδοφορία της, θέλει τους εργαζόμενους να δουλεύουν με λιγότερα, προκειμένου να αυξήσει κι άλλο τα κέρδη της.
Οι αξιώσεις της εταιρείας πατάνε στην αντεργατική πολιτική αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που δίνουν αέρα στα πανιά της εργοδοσίας. Πατάνε στην κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που και στη συγκεκριμένη περίπτωση με το που έληξε, η εργοδοσία δεν έχασε την ευκαιρία.


Η αγωνιστική στάση των συναδέλφων και του σωματείου τους, που δεν δέχονται την επίθεση, είναι παράδειγμα αγωνιστικής στάσης που πρέπει να κρατάνε όλοι οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους.

Καλούμε όλα τα σωματεία να στηρίξουν το ψήφισμα συμπαράστασης. Δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη σε κάθε χώρο και κλάδο να βρίσκει τοίχο η επίθεση στα δικαιώματά μας. Την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων των τελευταίων ετών.

Απαιτούμε:

·         Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων. 

·         Την κατάργηση του νέου μισθολογίου και της αντιδραστικής αξιολόγησης στο δημόσιο, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την κάλυψη των απωλειών των δημοσίων υπαλλήλων.

·         Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

·         Την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.

·         Την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.

·         Να μπει φρένο στη φορολογία των εργαζομένων.

·         Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.



Δεν υπάρχουν σχόλια: