18 Νοεμβρίου 2016

«Μας προσβάλουν και μας υποτιμούν» - Δήλωση Προέδρου ΤΕΕ για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών που συζητείται στη Βουλή!

Σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2014/94/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 22ας Οκτωβρίου 2014 για την ανάπτυξη Υποδομών Εναλλακτικών καυσίμων, απλοποίηση διαδικασίας, αδειοδότησης και άλλες διατάξεις πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας, και λοιπές διατάξεις», που συζητείται ήδη με τη διαδικασία του επείγοντος σήμερα στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης εξακολουθεί να υποβαθμίζει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Παρά το ότι θήτευσε στη θέση του Προέδρου του, υποτιμά τους μηχανικούς της χώρας. 

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και οι διπλωματούχοι μηχανικοί δεν είναι απλές «λοιπές διατάξεις» σε ένα νομοσχέδιο. Το ΤΕΕ έχει ιστορία σχεδόν ενός αιώνα στη χώρα και οι μηχανικοί στηρίζουν με τη δουλειά τους την ελληνική οικονομία και κοινωνία. 

Μας άξιζε και μας αξίζει ένα νομοσχέδιο ειδικό για τον τεχνικό κόσμο της χώρας. Η ενσωμάτωση διατάξεων για το ΤΕΕ και τους μηχανικούς σε ένα νομοσχέδιο για τα πρατήρια καυσίμων μας προσβάλει και μας υποτιμά. 

Είναι απορίας άξιον γιατί ο Υπουργός Υποδομών επέλεξε να φέρει τελευταία στιγμή αυτές τις διατάξεις στη Βουλή, με τη διαδικασία του «επείγοντος» και με το άγχος των «προαπαιτούμενων» της 2ης αξιολόγησης, όταν έχει, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, πριν δύο χρόνια περίπου, το θέμα στο γραφείο του και παρουσίασε στην κυβέρνηση σχέδιο των ρυθμίσεων από την αρχή της χρονιάς.

Ίσως τελικά να πρέπει να γίνονται «κάθε Κυριακή εκλογές» στο ΤΕΕ, μπας και φιλοτιμηθούν να φέρουν και τις άλλες ρυθμίσεις που καθυστερούν και έχει ανάγκη ο τεχνικός κόσμος και η ελληνική οικονομία. 

Ελπίζω τουλάχιστον η Βουλή να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να καλέσει το ΤΕΕ να εκφράσει την άποψή του για ένα νομοσχέδιο που αφορά το ίδιο και περισσότερους από 100.000 μηχανικούς της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: