7 Νοεμβρίου 2016

Ήττα από τα αποδυτήρια – Ο Πρωθυπουργός βάζει απέναντι από τη Βελκουλέσκου μια νεαρή και άπειρη δικηγορίνα!!!

Έφη Αχτσιόγλου: Η γοητεία μιας… διακοσμητικής υπουργού και το 4ο μνημόνιο!
Ήττα από τα αποδυτήρια – Ο Πρωθυπουργός βάζει απέναντι από τη Βελκουλέσκου μια νεαρή και άπειρη δικηγορίνα – Μοιραίος ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που θα υπογράψει και δεύτερο μνημόνιο στη θητεία του και μάλιστα χωρίς κεφάλαια
Τη βρώμικη δουλειά με τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα την έκανε ο δικηγόρος με το... μαντιλάκι. Ότι ήταν να υπογράψει με τους δανειστές, το υπέγραψε.

Χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, ο δικηγόρος, πρώην υπερασπιστής των φτωχών και των κατατρεγμένων, ο κομμουνιστής κατά δήλωσή του Γιώργος Κατρούγκαλος κατάφερε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών για μισθούς και συντάξεις πείνας.
Αφού ολοκλήρωσε το θεάρεστο έργο του, μετακινείται για λόγους πολιτικού κόστους και βάζει στη θέση του μια «άκαπνη» ομολογουμένως νεαρή κοπέλα την οποία προφανώς και θα ελέγχει από το παρασκήνιο, αφού μέχρι εχθές η κυρία Αχτσιόγλου εργαζόταν στο γραφείο του.
Η νεαρή γραμματέας και διευθύντρια του γραφείου του δεν έχει να διαπραγματευτεί απολύτως τίποτα με την τρόικα και τους δανειστές.
Θα είναι απλά μια διακοσμητική υπουργός που απλά θα «τρέξει» όλα όσα έχει αποφασίσει ο πρώην προϊστάμενός της κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.
«Στην επιστημονική μου σταδιοδρομία, ο κύριος όγκος των παρεμβάσεων μου στην εγχώρια και διεθνή επιστημονική κοινότητα αφορά την υπεράσπιση της εργασίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ιδίως τα τελευταία χρόνια επικεντρώνομαι στις ανατροπές που επιφέρουν τα μνημονιακά καθεστώτα στο πεδίο του εργατικού δικαίου και των θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων, προτείνοντας λύσεις σε δικαιοπολιτικό επίπεδο», αναφέρει η ίδια στη σελίδα της στο facebook.
Το ερώτημα βεβαίως είναι «τι ακριβώς θα υπερασπιστεί;» αφού όλα έχουν κλειδώσει.
Για όσους δεν κατάλαβαν, ο κ. Τσίπρας θα βάλει απέναντι από τη Ντέλια Βελκουλέσκου μια νεαρή κοπέλα χωρίς καμία επαγγελματική εμπειρία. Το αποτέλεσμα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις για να το μαντέψει κάποιος.
«Ξενυχτήστε για να κλείσουμε την αξιολόγηση» αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στους υπουργούς του. Όλα τα υπόλοιπα περί μάχης για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών είναι τουλάχιστον αστεία.
Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του γνωρίζουν πολύ καλά ότι το 4ο μνημόνιο είναι πολύ κοντά και δυστυχώς δεν θα έχει νέα κεφάλαια. Θα έχει μόνο μέτρα!
Για την Ελλάδα το 2017 είναι η τελευταία ευκαιρία να αποφύγει το 4ο μνημόνιο, να αποφύγει την 4η ανακεφαλαιοποίηση, το bail in στις καταθέσεις και την επιβολή ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου λιτότητας χωρίς κεφάλαια.
Άπαντες γνωρίζουν ότι το παιχνίδι έχει χαθεί από τα αποδυτήρια και παρόλα αυτά ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. παλεύουν να κρατηθούν – άγνωστο γιατί – στις καρέκλες τους, ευελπιστώντας ότι με μια δήλωση ενός απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ θα βγάλουν τη χώρα από το τέλμα.
Αιθεροβάμονες ή τραγικά και επικίνδυνα άπειροι;
Ή μήπως και τα δύο;
Σε μια χώρα με πάνω από 550 δισεκατομμύρια δημόσιου και ιδιωτικού χρέους οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος μας λένε ότι:
Οι 2.900.000 εργαζόμενοι στο ιδιωτικό τομέα θα συντηρήσουν τους 1.000.000 εργαζόμενους στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, τους 1.500.000 ανέργους, τους 3.000.000 συνταξιούχους, τις ασφαλιστικές εισφορές όλων, τις συντάξεις όλων, τους μισθούς στο δημόσιο, τα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων , τις λειτουργικές δαπάνες των κρατικών και δημοτικών υπηρεσιών και ταυτόχρονα θα αποπληρώνουν και το χρέος των 340 δισεκατομμυρίων!!!
Αυτά δεν γίνονται ούτε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.
Είναι θλιβερό, αλλά ο κ. Τσίπρας αναδεικνύεται στο μοιραίο πρόσωπο της σύγχρονης πολιτικής Ιστορίας του τόπου αφού θα αναγκαστεί στη διάρκεια της θητείας του να υπογράψει δυο μνημόνια και μάλιστα το δεύτερο θα είναι και χωρίς κεφάλαια.
Όπως αντιλαμβάνεστε αν υπογράψει και το 4ο μνημόνιο ο κ. Τσίπρας θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι το τέλος της τετραετίας.
Αν δεν υπογράψει, θα εγκαταλείψει κι αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο, το οποίο θα πάρει σάρκα και οστά μέσα στο 2017.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια: