18 Νοεμβρίου 2016

Η Μέρκελ ''έγραψε'' κανονικά τον Ομπάμα για το Ελληνικό χρέος!

Αποτέλεσμα εικόνας για Μέρκελ ΟΜΠΑΜΑ
Σε τοίχο, αντίστοιχο με το «τείχος του Βερολίνου» φαίνεται ότι έπεσαν οι επανειλλημένες αναφορές του Μπαράκ Ομπάμα από την Αθήνα για την ανάγκη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που ζητά – όπως τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος – το ΔΝΤ.
Μπορεί όπως παρατηρούν γερμανικά ΜΜΕ να είναι η τελευταία φορά που η Άνγκελα Μέρκελ θα έχει στον πλευρό της τον Μπαράκ Ομπάμα, έναν «πλανητάρχη» με τον οποίο είχε βρει κοινό βηματισμό σε αρκετά και σημαντικά θέματα, ωστόσο, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Deutsche Welle για το θέμα της Ελλάδας τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

«Σε ένα σημείο η Μέρκελ αναμένεται να απογοητεύσει τον αμερικανό συνομιλητή της, στο ελληνικό πρόβλημα. Η γερμανική κυβέρνηση κατέγραψε την προτροπή του για την αναγκαιότητα ελάφρυνσης του χρέους, αλλά δεν προτίθεται να ανταποκριθεί σε αυτήν» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανταπόκριση της DW από το Βερολίνο.


Στο ίδιο κλίμα και το ρεπορτάζ της Süddeutsche Zeitung που σημειώνει ότι «ο Ομπάμα θα μεταφέρει αυτό το μήνυμα, γνωρίζοντας ότι η Μέρκελ δεν είναι διατεθειμένη για κάτι τέτοιο». «Αυτή, αντ” αυτού, επιδιώκει να πείσει ο Ομπάμα το ΔΝΤ να συμμετάσχει στα δάνεια δισεκατομμυρίων για την Αθήνα» προστίθεται στο ρεπορτάζ.

Τον τόνο φρόντισε να δώσει ο συνήθης ύποπτος Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «κακές υπηρεσίες» τα όσα υποστήριξε τουλάχιστον τρεις φορές δημοσίως – μια με τον Προκόπη Παυλόπουλο, μια με τον Αλέξη Τσίπρα και μια στην ομιλία του στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος – για το χρέος και την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πλέον η Αθήνα μετράει τις ώρες μέχρι τις 17:45 οπότε και αναμένεται η κοινή συνέντευξη τύπου Ομπάμα και Μέρκελ στο Βερολίνο μετά την επίσημη συνάντησή που θα έχουν, περιμένοντας αν το αρνητικό – κατά τα γερμανικά ΜΜΕ – κλίμα για το θέμα του χρέους θα αποτυπωθεί και επίσημα από τα χείλη της Γερμανίδας Καγκελαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: