21 Νοεμβρίου 2016

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ:Αποτελέσματα εκλογών του ΤΕΕ – αύξηση συμμετοχής – πρωτιά ΔΚΜ – αναλυτικά τα ποσοστά των παρατάξεων - δηλώσεις Προέδρου ΤΕΕ Γιώργου Στασινού

Δυναμικό παρόν έδωσαν οι διπλωματούχοι μηχανικοί της χώρας όλων των γενεών και όλων των ειδικοτήτων, με αξιοσημείωτη παρουσία των μηχανικών της νέας γενιάς στις κάλπες του ΤΕΕ, για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης της επόμενης τριετίας. Οι εκλογές  του ΤΕΕ, για την ανάδειξη των 200 νέων μελών  της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ της λεγόμενης «Βουλής των μηχανικών» αποτυπώνει ηχηρά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. 
Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της καταμέτρησης, από το Ηλεκτρονικό Σύστημα Αποτελεσμάτων του ΤΕΕ,  στο 100% των εκλογικών τμημάτων, που διαμορφώνουν την συνολική και αξιόπιστη εικόνα, μέχρι την τελική επικυρωμένη έκδοση των αποτελεσμάτων από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες, η κατάσταση έχει ως εξής:

Παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις διαρκείς προσπάθειες απαξίωσης του ΤΕΕ και του ρόλου των μηχανικών από την επίσημη πολιτεία, οι διπλωματούχοι μηχανικοί έδωσαν μήνυμα αυξημένης εκλογικής συμμετοχής, σε ποσοστό άνω του 5%, συγκριτικά με τους ψηφίσαντες της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης του 2013.

Ταυτοχρόνως  οι διπλωματούχοι μηχανικοί  μέσα από τις  κάλπες της εκλογικής αναμέτρησης της 20ης  Νοεμβρίου 2016 στο ΤΕΕ δίνουν εντυπωσιακή νίκη στην Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ), με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό.

Οι μηχανικοί με την αυξημένη συμμετοχή τους στις εκλογές και το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα δίνουν το μήνυμα ότι αφενός ενδυναμώνουν και επιβραβεύουν τις μέχρι τώρα προσπάθειες του ΤΕΕ για την  αντιμετώπιση των πολλών και δύσκολων προβλημάτων του τεχνικού επιστημονικού κόσμου της χώρας αφετέρου δε ότι αποδοκιμάζουν τις αντιαναπτυξιακές και ισοπεδωτικές πολιτικές που εξαπολύονται τα τελευταία χρόνια εις βάρος του τεχνικού επιστημονικού κόσμου της χώρας, με αιχμή την αύξηση της ανεργίας και τις εξοντωτικές ασφαλιστικές και φορολογικές ρυθμίσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η ΔΚΜ αναδεικνύεται πρώτη δύναμη των εκλογών του ΤΕΕ, με ποσοστό 27,90%, επιτυγχάνοντας σημαντική αύξηση του εκλογικού ποσοστού της, συγκριτικά με το εκλογικό αποτέλεσμα του 2013. Ταυτοχρόνως η ΔΚΜ αναδεικνύεται η κυρίαρχη δύναμη για την επόμενη ημέρα του ΤΕΕ, καθώς παράλληλα με την πρωτιά επιτυγχάνει θεαματικές διαφορές, με υπερδιπλάσια και υπερτριπλάσια υπεροχή εκλογικού ποσοστού, από την δεύτερη και τρίτη παράταξη, που ακολουθούν στην εκλογική κατάταξη.   

Δεύτερη παράταξη στις εκλογές του ΤΕΕ αναδεικνύεται  η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΥΣΥΜ) (ποσοστό 13,38%). Τρίτη δύναμη της εκλογικής αναμέτρησης είναι η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών-Οικολόγοι Μηχανικοί Συνεργαζόμενοι, (με 7,31%). Η πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη Ανασυγκρότηση Μηχανικών - ΤΕΕ από την Αρχή (ποσοστό 6,53%), κατατάχθηκε στην τέταρτη θέση. Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών κατατάσσεται στην πέμπτη θέση με ποσοστό 6,09%. Η παράταξη Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί (ΕΛΕΜ) βρίσκεται στην έκτη θέση με ποσοστό 5,81%. Η Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση (ΑΡΑΓΕΣ)  με ποσοστό 4,97% είναι στην έβδομη θέση. Η  Πρόοδος & Αναβάθμιση ΤΕΕ επίσης πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη είναι στην όγδοη θέση με ποσοστό 4,67%. Ακόμη 15 παρατάξεις και μεμονομένοι υποψήφιοι έχουν λάβει ποσοστά κάτω του 4%.

Μετά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων από το πληροφοριακό σύστημα του Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ – και επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης ΔΚΜ - Γιώργος Στασινός δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μηχανικούς για τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία.
Η φετινή αυξημένη συμμετοχή, σε μια εποχή που τα άτομα απομακρύνονται από τις συλλογικές, πολιτικές και συνδικαλιστικές διαδικασίες, δίνει μήνυμα ευθύνης και προοπτικής από τον τεχνικό κόσμο της χώρας προς την κοινωνία.
Αποδεικνύει τη θέληση των μηχανικών να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο, να βελτιώσουν τους όρους άσκησης του επαγγέλματος και να επιδιώξουν μια νέα αναπτυξιακή πορεία για τη χώρα.
Αυτή ακριβώς είναι η δέσμευσή μας για την επόμενη τριετία. Θέλω να συγχαρώ όλες τις παρατάξεις για τις επιδόσεις τους και να τις καλέσω να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε μια νέα, πιο δυναμική, πιο ουσιαστική, πιο προοδευτική εποχή για το ΤΕΕ.
Για ένα Επιμελητήριο που θα υπηρετεί τους μηχανικούς και θα ενισχύει τις προσπάθειες της χώρας να επιστρέψει σε βιώσιμη αναπτυξιακή τροχιά.
Δεν υπάρχουν ηττημένοι από την εκλογική διαδικασία του ΤΕΕ.
Υπάρχουν μόνο νικητές: είναι οι μηχανικοί της δουλειάς, της αποτελεσματικότητας, του έργου, της προκοπής. Όλοι οι διπλωματούχοι μηχανικοί.
Και όλοι μαζί, μπορούμε από σήμερα να πετύχουμε περισσότερα.»

Σημειώνεται ότι εικοσιένας (21) συνδυασμοί υποψηφίων και δύο (2) μεμονωμένοι υποψήφιοι διεκδίκησαν την ψήφο των διπλωματούχων μηχανικών για εκλογή στις 155 έδρες της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, για τις εκλογές της 20ης Νοεμβρίου 2016. Οι περισσότεροι από τους συνδυασμούς έθεσαν υποψηφιότητα και για τις εννέα επιστημονικές επιτροπές ειδικοτήτων (οι οποίες με αντίστοιχες 45 έδρες συμμετέχουν στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ και τα πειθαρχικά συμβούλια του Επιμελητηρίου. Ακόμη δεκατέσσερις (14) συνδυασμοί ή συνασπισμοί συνδυασμών και ένας (1) μεμονωμένος υποψήφιος ήταν υποψήφιοι για εκλογή μόνο στις επιστημονικές επιτροπές ειδικοτήτων. Συνολικά 2.717 υποψήφιοι διεκδίκησαν την εκλογή τους στα κεντρικά όργανα του Επιμελητηρίου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Σύνολο ψηφισάντων: 32978 Έγκυρα: 31044 Άκυρα: 826 Λευκά: 1108

ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΨΗΦΟΙ
ΠΟΣΟΣΤΟ (%)
#block TEE ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
845
2.72
ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΤΕΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
2027
6.53
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ (ΑΚΜΗ)
353
1.14
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΘΡΑΚΗΣ
169
.54
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΑΡ.ΑΓ.Ε.Σ.
1543
4.97
ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΑΜΑΚ)
338
1.09
ΑΦΕΤΗΡΙΑ
843
2.72
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
1891
6.09
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΔΗ.ΠΑ.Μ.)
1238
3.99
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΔΗ.ΣΥ.Μ.)
4154
13.38
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
116
.37
ΔΚΜ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
8660
27.90
ΔΥΝΑ.ΜΗ.
901
2.90
ΕΛΕΜ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ) & ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
1804
5.81
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ
326
1.05
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
305
.98
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
226
.73
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
845
2.72
ΠΡΟΟΔΟΣ & ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΕΕ
1450
4.67
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
2268
7.31
ΤΕΕ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ - ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΕ
478
1.54
ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
144
.46
ΠΥΡΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
120
.39ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Στη δέκατη θέση η βρίσκεται η παράταξη ΔΥΝαμικοί ΜΗχανικοί (ΔΥΝΑ.ΜΗ) με 901 ψήφους και ποσοστό 2,90%, από την οποία αναδεικνύονται: πρώτος ο Αντιβαλίδης Παναγιώτης με 289 ψήφους, δεύτερος ο Γρηγοριάδης Βασίλειος με 136 ψήφους, τρίτος ο Νάνος Ιωάννης με 132 ψήφους, τέταρτος ο Σπηλιώτης Ιωάννης με 113 ψήφους και πέμπτος ο Γκουτζαμάνης Σπυρίδων με 84 ψήφους.)

Αποτελέσματα εκλογών του ΤΕΕ – Οι πρωτιές των παρατάξεων στη μάχη του σταυρού

Πρώτος σε σταυρούς ο Πρόεδρος του ΤΕΕ και επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ) Γιώργος Στασινός με 2.171 ψήφους


Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ και επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ)  Γιώργος Στασινός, με 2.171 ψήφους, αναδεικνύεται πρώτος, μεταξύ των συνολικά 2.717 υποψήφιων όλων των παρατάξεων, στην μάχη του σταυρού των εκλογών του ΤΕΕ της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2016, για την ανάδειξη των 200 νέων μελών  της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ,  της λεγόμενης «Βουλής των μηχανικών». Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ είναι ο μοναδικός υποψήφιος που ξεπέρασε το «φράγμα» των χιλίων ψήφων, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι υπερδιπλασίασε τους σταυρούς που έλαβε προσωπικά σε σχέση με την εκλογική διαδικασία του 2013. Τη δεύτερη θέση, στη συνολική κατάταξη των υποψηφίων, με 995 ψήφους, καταλαμβάνει ο Νίκος Μήλης από την Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΗΣΥΜ),  που αναδείχθηκε δεύτερη παράταξη στην εκλογική κατάταξη του ΤΕΕ. Το «βάθρο των νικητών» της μάχης του σταυρού συμπληρώνει στην τρίτη θέση ο Κωνσταντίνος Ξιφαράς με 860 ψήφους, επίσης από την πλειοψηφούσα παράταξη ΔΚΜ.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της καταμέτρησης, από το Ηλεκτρονικό Σύστημα Αποτελεσμάτων του ΤΕΕ,  στο 100% των 171 εκλογικών τμημάτων,  που διαμορφώνουν την συνολική και αξιόπιστη εικόνα, μέχρι την τελική επικυρωμένη έκδοση των αποτελεσμάτων από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες, οι πρωτιές στη μάχη του σταυρού των υποψηφίων από τις δέκα πρώτες παρατάξεις των εκλογών του ΤΕΕ στα ψηφοδέλτια για την Κεντρική Αντιπροσωπεία έχει ως εξής:

Από τη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ), που κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των παρατάξεων, (με 8.661 ψήφους ποσοστό 27,90%) αναδεικνύεται πρώτος σε σταυρούς ο Στασινός Γιώργος με 2.171 ψήφους, δεύτερος ο Ξιφαράς Κωνσταντίνος με 860 ψήφους, τρίτη η Καψιμάλη Ελίνα με 839 ψήφους, τέταρτος ο Κίσκηρας Παναγιώτης με 777 ψήφους και πέμπτος ο Ξιφαράς Ιωάννης με 776 ψήφους.

Από την Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΗΣΥΜ), που κατατάσσεται στην δεύτερη θέση των εκλογών, (με 4.154 ψήφους, ποσοστό 13,38%) αναδεικνύεται πρώτος ο Μήλης Νικόλαος με 995 ψήφους, δεύτερος ο Δούκας Χρυσόστομος (Χάρης) με 785 ψήφους, τρίτος ο Ηλίας Αναστάσιος (Τάσος) με 769 ψήφους, τέταρτος ο Πανόπουλος Δημήτριος με 569 ψήφους και πέμπτος ο Σμέρος Ιωάννης με 547 ψήφους.

Από την Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών-Οικολόγοι Μηχανικοί-Συνεργαζόμενοι, που κατατάσσεται στην τρίτη θέση των εκλογών, (με 2.268 ψήφους, ποσοστό 7,31%) αναδεικνύεται πρώτος ο Ανδρεαδάκης Νικόλαος με 291 ψήφους, δεύτερος ο Βαμβουρέλης Θεόφραστος με 269 ψήφους, τρίτος ο Πρωτονοτάριος Αντώνιος με 232 ψήφους, τέταρτη η Τσίπρα Ελένη με 151 ψήφους και πέμπτος ο Κονταξής Αθανάσιος με 122 ψήφους.

Από την Ανασυγκρότηση Μηχανικών-ΤΕΕ από την Αρχή, που κατατάσσεται στην τέταρτη θέση των εκλογών, (με 2.027 ψήφους, ποσοστό 6,53%) αναδεικνύεται πρώτος ο Ακριτίδης Πολυχρόνης (Χρόνης) με 622 ψήφους, δεύτερος ο Μήτρου Δημήτριος με 371 ψήφους, τρίτος ο Δρές Δημήτριος με 291 ψήφους, τέταρτος ο Καρλαύτης Αριστείδης με 285 ψήφους και πέμπτος ο Δαρδαμανέλης Γεώργιος με 280 ψήφους.

Από την Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών, που κατατάσσεται στην πέμπτη θέση των εκλογών, (με 1891 ψήφους, ποσοστό 6,09%) αναδεικνύεται πρώτος ο Γρηγοριάδης Γρηγόριος με 472 ψήφους, δεύτερος ο Τσιμπουκάκης Ηλίας με 470 ψήφους, τρίτος ο Κουζής Δημήτριος με 446 ψήφους, τέταρτη η Γεωργιάδου Παρασκευή (Εύη) με 379 ψήφους και πέμπτος ο Μούλος Χρήστος με 348 ψήφους.

Από την ΕΛΕΜ, Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί & Συνεργαζόμενοι, που κατατάσσεται στην έκτη θέση των εκλογών (με 1804 ψήφους, ποσοστό 5,81%) αναδεικνύεται πρώτος ο Σεραφίδης Θόδωρος με 442 ψήφους, δεύτερος ο  Κυριακόπουλος Ιωάννης με 376 ψήφους, τρίτος ο Τζάρας Μιχαήλ με 163 ψήφους, τέταρτος ο Γρηγορόπουλος Αθανάσιος με 155 ψήφους και πέμπτος ο Κλαδάκης Διονύσιος με 126 ψήφους.

Από την Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση (ΑΡ. ΑΓ. ΕΣ), που κατατάσσεται στην έβδομη θέση των εκλογών (με 1.543 ψήφους, ποσοστό 4,97%) αναδεικνύεται πρώτος ο Πετρόπουλος Δημήτριος με 313 ψήφους, δεύτερη η Μπούκη Ελένη με 210 ψήφους, τρίτος ο Μούζιος Παναγιώτης με 183 ψήφους, τέταρτος ο Γιαννόπουλος Ιωάννης (Γιάννος) με 176 ψήφους και πέμπτος ο Μπέτσης Ελευθέριος με 165 ψήφους.

Από την Πρόοδο και Αναβάθμιση ΤΕΕ, που κατατάσσεται στην όγδοη θέση των εκλογών (με 1450 ψήφους, ποσοστό 4,67%) αναδεικνύεται πρώτος ο Ζυγούρης Νικόλαος με 550 ψήφους, δεύτερος ο Κουρνιώτης Κωσταντίνος με 462 ψήφους και τρίτος ο Κούτσικος Χρυσοβαλάντης (Βαλάντης) με 409 ψήφους, τέταρτος ο Ζαννιάς Σπυρίδων με 380 ψήφους και πέμπτος ο Βογανάτσης Δημήτριος με 359 ψήφους.

Από την Δημοκρατική Παράταξη Μηχανικών (ΔΗΠΑΜ), που κατατάσσεται στην ένατη θέση των εκλογών, (με 1238 ψήφους, ποσοστό 3,99%) αναδεικνύεται πρώτη η Μοροπούλου Αντωνία με 414 ψήφους, δεύτερος ο Καψάσκης Γεώργιος με 183 ψήφους, τρίτη η Βασιλείου Αναστασία (Νατάσα) με 108 ψήφους, τέταρτος ο Μορόπουλος Νικόλαος με 71 ψήφους και πέμπτος ο Μπουντάς Γεώργιος με 68 ψήφους.

Στη δέκατη θέση η βρίσκεται η παράταξη ΔΥΝαμικοί ΜΗχανικοί (ΔΥΝΑ.ΜΗ) με 901 ψήφους και ποσοστό 2,90%, από την οποία αναδεικνύονται: πρώτος ο Αντιβαλίδης Παναγιώτης με 289 ψήφους, δεύτερος ο Γρηγοριάδης Βασίλειος με 136 ψήφους, τρίτος ο Νάνος Ιωάννης με 132 ψήφους, τέταρτος ο Σπηλιώτης Ιωάννης με 113 ψήφους και πέμπτος ο Γκουτζαμάνης Σπυρίδων με 84 ψήφους.

Σημειώνεται ότι «οι πρωτιές» σε σταυρούς των υποψηφίων των συνδυασμών σε πανελλαδικό επίπεδο δείχνουν απλώς τις προτιμήσεις των μελών του ΤΕΕ που ψήφισαν στις εκλογές της Κυριακής. Οι έδρες ανά περιφέρεια και ανά παράταξη προκύπτουν με βάση τα επίσημα αποτελέσματα και στάθμιση της περιφερειακής εκπροσώπησης, σύμφωνα με τη συγκρότηση κάθε ψηφοδελτίου και την αντίστοιχη εκλογική του επίδοση, σε συνδυασμό με την εφαρμογή συστήματος απλής αναλογικής και συνυπολογισμό των αποτελεσμάτων σε περιφέρειες και επιστημονικές επιτροπές. Επομένως οι ανωτέρω πανελλαδικές «πρωτιές» πιθανόν να μην αντικατοπτρίζουν τους εκλεγμένους στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ σε όλες τις περιπτώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά εικοσιένας (21) συνδυασμοί υποψηφίων και δύο (2) μεμονωμένοι υποψήφιοι διεκδίκησαν την ψήφο των διπλωματούχων μηχανικών για εκλογή στις 155 έδρες της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, για τις εκλογές της 20ης Νοεμβρίου 2016. Οι περισσότεροι από τους συνδυασμούς έθεσαν υποψηφιότητα και για τις εννέα επιστημονικές επιτροπές ειδικοτήτων (οι οποίες με αντίστοιχες 45 έδρες συμμετέχουν στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ και τα πειθαρχικά συμβούλια του Επιμελητηρίου. Ακόμη δεκατέσσερις (14) συνδυασμοί ή συνασπισμοί συνδυασμών και ένας (1) μεμονωμένος υποψήφιος ήταν υποψήφιοι για εκλογή μόνο στις επιστημονικές επιτροπές ειδικοτήτων. Αναλυτικά τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: