7 Νοεμβρίου 2016

Guardian: Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητα της κυβέρνησης Τσίπρα!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλέξης Τσίπρας
Στον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται ο Guradian τονίζοντας ότι στόχος του ήταν «να δώσει ώθηση στις μεταρρυθμίσεις για το πακέτο διάσωσης με την ελπίδα να κάνει την Ε.Ε. να συμφωνήσει σε μία σημαντική ελάφρυνση χρέους μέχρι το τέλος του χρόνου».
Αναφερόμενη στο μήνυμα που έστειλε την Κυριακή ο πρωθυπουργός για επίσπευση των μέτρων που απαιτούνται από τους θεσμούς, η βρετανική εφημερίδα εξηγεί ότι οι «σκληροπυρηνικοί υπουργοί που είχαν ασκήσει κριτική σε πολιτικές συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικοποιήσεων απορρίφθηκαν για μετριοπαθείς τεχνοκράτες σε μία κίνηση που μεταφράστηκε ως μία περαιτέρω στροφή προς το κέντρο από έναν άντρα που κάποτε προσωποποιούσε την ελπίδα της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Ε.Ε.».

O Guardian αναφέρεται συγκεκριμένα στην τοποθέτηση του «αξιοσέβαστου καθηγητή με έδρα τις ΗΠΑ» Δημήτρη Οικονόμου στο υπουργείο Οικονομίας σημειώνοντας ότι στόχος της ήταν να εξευμενίσει τους δανειστές. Αναφορά γίνεται και στη διατήρηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη θέση του υπουργού Οικονομικών, αλλά και στον Στέργιο Πιτσιόρλα που ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας.
Λόγος γίνεται και για την απομάκρυνση από το υπουργείο Ναυτιλίας του Θεόδωρου Δρίτσα ο οποίος ήταν αντίθετος στις περαιτέρω επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά από την COSCO, ενώ τονίζεται ότι ο Πάνος Σκουρλέτης που ήταν «κατηγορηματικά αντίθετος» με την μερική ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, μεταφέρθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών. «Ο Σκουρλέτης μία καθιερωμένη μορφή του ΣΥΡΙΖΑ, περιγράφηκε από τους γνώστες ως πολύ ισχυρός για να απομακρυνθεί εντελώς», σχολιάζει ο Guardian ενημερώνοντας ότι τη θέση του έλαβε ο Γιώργος Σταθάκης.
Το άρθρο αναφέρεται και στο νέο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και τον αναβαθμισμένο ρόλο του υπουργού που ανέλαβε ο Ιωάννης Μουζάλας.
Τέλος, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, η δημοτικότητα της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται σε «ελεύθερη πτώση» καθώς όπως εξηγεί η δημοσκόπηση της Public Issue της περασμένης εβδομάδας έφερε την κυβέρνηση 24 μονάδες πίσω από τη ΝΔ.
Σύμφωνα με το άρθρο, με τα πολλά από τα νέα μέτρα να τίθενται σε εφαρμογή από αυτό τον χειμώνα, «οι προκλήσεις παραμένουν τεράστιες για τη χώρα που εξακολουθεί να θεωρείται ως ο πιο αδύναμος κρίκος της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: