3 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ -1944-

Με την κρίση όλοι θα γνωριστούμε καλύτερα…
 (Του Σωτήρη Ν. Καμενόπουλου)
Διάβασα το υπέροχο άρθρο με τίτλο «Έφτυσε το σύστημα: Για ποια πατρίδα και ποια ιδανικά μας άφησες πατέρα;» το οποίο γράφτηκε για την περίοδο του 1974.


Θα ήθελα να γράψω κάτι αντίστοιχο για την περίοδο 1947-49. Την περίοδο του Εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα. Τότε που ο πατέρας μου, όπως και άλλοι πατεράδες και άλλες μανάδες, αριστεροί και δεξιοί, σταύρωσαν τη γενιά τους και τις γενιές των παιδιών τους… Για την περίοδο που όπως φαίνεται, ακόμη και σήμερα μας καταδυναστεύει. Για την περίοδο που κάποιοι ανόητοι Έλληνες δεν λένε να ξεχάσουν. Αριστεροί και δεξιοί. Τότε που ενώ όλες οι υπόλοιπες χώρες επούλωναν τις πληγές τους από τα δεινά του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και προχωρούσαν μπροστά, στην Ελλάδα οι πατεράδες μας σφάζονταν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να πηγαίνουμε ακόμη και σήμερα πίσω έρμαιοι εκείνων των «φτυσμένων» ιδεολογιών εκείνου του «φτυσμένου συστήματος».

>Τότε που αριστεροί και δεξιοί θεωρούσαν πως πάλευαν για μια καλύτερη Ελλάδα.
>Τότε που οι ιδεολογίες είχαν γεμίσει με αίμα το Γράμμο και το Βίτσι.
>Τότε που αμούστακα Ελληνόπουλα έχωναν τις ξοφολόγχες τους στην κοιλιά του άλλου Ελληνόπουλου και το ξεκοίλιαζαν.
Πηγαίνετε μία βόλτα στο Νεστόριο της Καστοριά να αντικρύσετε 700+ τάφους τέτοιων παληκαριών.
Αριστερών και δεξιών…
Γιατί;
Για να έρθουν σήμερα οι επίγονοι εκείνων των αδίκως σκοτωμένων Ελλήνων, αριστεροί και δεξιοί, να χώνουν στις εξωχώριες εταιρείες τα εκατομμύρια των παρανόμως κτηθέντων μαύρων κερδών τους ως άλλες ξιφολόγχες στην κοιλιά της Πατρίδας. Με την κρίση όλοι θα γνωριστούμε καλύτερα. Κάποιοι πολύχρονοι-πολυκαιρισμένοι μύθοι οι οποίοι σχετίζονται με ιερά πολιτικά πρόσωπα και καταστάσεις θα καταρρεύσουν εξαιτίας της κρίσης. Οι ιερές αγελάδες της πολιτικής τελείωσαν. Αυτό είναι το θετικό της κρίσης: θα γνωριστούμε όλοι καλύτερα μεταξύ μας, και κυρίως θα γνωρίσουμε τους εαυτούς μας. Θα αποκτήσουμε ως λαός αυτογνωσία. Βέβαια, θα μας πάρει αρκετό καιρό για να “χωνέψουμε” τα συνεχή σοκ που θα υποστούμε. Δεν πειράζει. Ουδέν καλόν αμιγές κακού. Όσο θα βγαίνουν στην επιφάνεια οι σκελετοί του παρελθόντος τόσο θα γινόμαστε πιο δυνατοί. Όπως συμβαίνει σε όσους ακούν για πρώτη φορά κάτι σοκαριστικό, θα περάσουμε ως κοινωνία, αλλά και η οικονομία μας, από τα 5 ψυχολογικά στάδια της αποδοχής:
1. Το πρώτο στάδιο είναι η άρνηση της πραγματικότητας.
2. Το δεύτερο στάδιο είναι η οργή.
3.Το τρίτο στάδιο είναι η διαπραγμάτευση.
4.Το τέταρτο στάδιο χαρακτηρίζεται από κατάθλιψη.
5.Το πέμπτο στάδιο είναι η ήρεμη αποδοχή της αλήθειας.
Ήρθε ο καιρός να αρχίσουμε ως κοινωνία την αποκαθήλωση διάφορων ιερών “αγαλμάτων”, προσώπων, μύθων, και ψεύτικων συμβόλων. Ήρθε η ώρα να προχωρήσει επιτέλους η χώρα χωρίς τα φαντάσματα και τις σκιές του παρελθόντος. …Στην Ελλάδα ποτέ δεν έγινε μία δίκη της Νυρεμβέργης… Πατέρα ξέρω για ποιούς πολέμησες… πάντως όχι για τις offshore κάποιων «αριστερών» και δεξιών» «Ελλήνων».
We won’t get fooled again (*). (*) τραγούδι των Who:
«…And the parting on the left Are now parting on the right(...)
Meet the new boss  Same as the old boss.»


 Ο Σωτήρης Ν. Καμενόπουλος είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Πολυτεχνείου Κρήτης
Πηγή: Με την κρίση όλοι θα γνωριστούμε καλύτερα… http://mignatiou.com/2015/11/me-tin-krisi-oli-tha-gnoristoume-kalitera/
Νοέμβριος 15,2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: