17 Δεκεμβρίου 2016

Νεοχώρι Ιθώμης: Συνελήφθη 51χρονος για καλλιέργεια 240 δενδρυλλίων χασίς!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για καλλιεργητής 240 χασισόδεντρων
Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται από τα ξημερώματα της Παρασκευής ένας 51χρονος που φέρεται να είναι ο καλλιεργητής 240 χασισόδενδρων στο Νεοχώρι Ιθώμης, τα οποία είχαν εντοπιστεί στα μέσα του περασμένου Ιουλίου.
Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της 12ης Ιουλίου αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας είχαν εντοπίσει “ορφανή” χασισοφυτεία με φυτά ύψους από 0,1 έως και 1,7 μέτρα. Τα 240 χασισόδενδρα εντοπίστηκαν μέσα στο δάσος, κρυμμένα ανάμεσα σε ψηλά δέντρα μεταξύ του οικισμού Κροντηρές και του Νεοχωρίου Ιθώμης.
 
Τα 189 δενδρύλλια ήταν φυτεμένα σε τρεις διαφορετικές αναβαθμίδες, συνολικής έκτασης 100 τ.μ., ενώ τα υπόλοιπα 51 φυτά βρέθηκαν σε αυτοσχέδιο φυτώριο μέσα στη χασισοφυτεία, σε ένα κομμένο πλαστικό βαρέλι. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η καλλιέργεια ποτιζόταν με νερό που έκλεβαν από τον κεντρικό αγωγό και το μετέφεραν με λάστιχο.

Ο εντοπισμός της φυτείας είχε γίνει με τη βοήθεια του ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο 51χρονος κάτοικος Νεοχωρίου συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στο χωριό, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του από τον ανακριτή Καλαμάτας, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Παράλληλα, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, γιατί σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατείχε παράνομα, και 17 φυσίγγια.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το τοπικό Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: