3 Δεκεμβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: «Κόκκινος» συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις – Όλα έτοιμα για «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο!!!

ΕΚΤΑΚΤΟ: «Κόκκινος» συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις – Όλα έτοιμα για «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο
Σε επικίνδυνη κλιμάκωση των σχέσεων της Τουρκίας με την Ελλάδα προχωρά ακάθεκτος ο προκλητικός πρόεδρος της γείτονος χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 Η κατάσταση, πλέον, μυρίζει «μπαρούτι».
Ήδη οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς η Άγκυρα δείχνει να επιδιώκει μια τεχνητή κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, φτάνοντας – ίσως – στο σημείο να προκαλέσει ένα νέο θερμό επεισόδιο, τύπου Ιμίων. 
Πρώτο, εδώ και αρκετό καιρό, το έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα και εκτενή ρεπορτάζ, για τους επικίνδυνους τακτικισμούς του «Σουλτάνου».
 
Την ίδια ώρα, ειδικοί αναλυτές κάνουν πλέον ανοιχτά λόγο για ελληνοτουρκικό επεισόδιο στην περιοχή Οινουσσών -Παναγιάς, στο πλαίσιο της διαδικασίας έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, κ. Ιωάννη Μάζη, τον Ιανουάριο και πιο συγκεκριμένα κατά τις Αλκυονίδες μέρες, οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν να δράσουν στρατιωτικά.

Τη συγκεκριμένη περίοδο ο καιρός είναι ιδανικός για ναυσιπλοΐα, η θάλασσα ήρεμη και η ατμόσφαιρα καθαρή… Συνθήκες που ευνοούν και το ταξίδι προσφύγων από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

«Φοβούμαι ότι η περίοδος των Αλκυονίδων τον Ιανουάριο είναι μία πολύ καλή περίοδος και ταιριάζει και με την λήξη της προθεσμίας της 31ης Δεκεμβρίου, οπότε θα πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι τον Ιανουάριο μπορούμε να έχουμε ισχυρές εισροές αυτών των ανθρώπων προς τα ελληνικά νησιά. Και δεύτερον πιστεύω ότι θα επιχειρήσει και κάποια προβοκατόρικη ενέργεια στην περιοχή Οινουσσών – Παναγίας στην διαδικασία του search and rescue, δηλαδή θα προσπαθήσει να διασώσει μετά από τα εγκλήματα από τα οποία θα κάνει, να τους εξαπολύσει στην θάλασσα, θα προσπαθήσει να τους διασώσει με τουρκικά σκάφη, ώστε να υπογράψει ακόμα μία φορά την αμφισβήτηση που έχει σ’ αυτό που ο ίδιος θεωρεί γκρίζες ζώνες», υποστηρίζει ο κ. Μάζης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: