16 Δεκεμβρίου 2016

Ενημέρωση για τα αντιβιοτικά σε εκδήλωση των τριτέκνων Μεσσηνίας

Ενημερωθήκαν για τα αντιβιοτικά σε εκδήλωση των τριτέκνων Μεσσηνίας 
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Τα αντιβιοτικά και η μικροβιακή αντοχή σε αυτά» διοργάνωσε την Τετάρτη, στο ξενοδοχείο "Rex" στην Καλαμάτα, ο Σύλλογος Τριτέκνων Μεσσηνίας. 
Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Ιατρικού και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας. Ομιλητές ήταν οι Φώτης Σεϊντής ειδικός παθολόγος - λοιμωξιολόγος και ο Νίκος Καράμπελας φαρμακοποιός, MSc.
 
Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Χρήστος Κορομηλάς. Ανέφερε ότι στόχος είναι, γονείς και παιδιά, να καταλάβουν ότι η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει, τόσο στον οργανισμό του ίδιου του ασθενούς, όσο και στα ασφαλιστικά ταμεία. 
Ο φαρμακοποιός Νίκος Καράμπελας, τόνισε ότι εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών τα μικρόβια αποκτούν πολυανθεκτικότητα. Σημείωσε δε ότι πολλές φορές καταναλώνονται αντιβιοτικά για την αντιμετώπιση ενός κρυολογήματος, ενός συναχιού, μιας γρίπης κ.λπ., όμως αυτές οι περιπτώσεις δεν θεραπεύονται με αντιβιοτικά.
Ο λοιμωξιολόγος - ειδικός παθολόγος Φώτης Σεϊντής, ανέφερε ότι με την κατάχρηση των αντιβιοτικών συνδέονται χιλιάδες θάνατοι κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο και στην Ευρώπη. Σημείωσε μάλιστα ότι δυστυχώς στην Ελλάδα δεν δημοσιοποιούνται οι θάνατοι που συνδέονται με την κατάχρηση αντιβιοτικών, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ όπου τόνισε ότι υπάρχει ένα οργανωμένο σύστημα αναφοράς. Επίσης υπογράμμισε ότι δυστυχώς η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε κατανάλωση αντιβιοτικών φαρμάκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: