1 Δεκεμβρίου 2016

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Όχι στη μερκελική πολιτική και στη βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή

Μπαράζ παρεμβάσεων για τον Προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας χθες στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες. 
Αναφερόμενος στη διαδικασία του Προϋπολογισμού της Ε.Ε. για το 2017 ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι για άλλη μια φορά  είμαστε όλοι στο ίδιο έργο θεατές αφού παρακολουθούμε ξανά τη διαδικασία ενός Προϋπολογισμού λιτότητας ο οποίος υποτίθεται ότι έχει σαν στόχο την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού. 
Έτσι συνέχισε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής από τον Προϋπολογισμό του 2017 προβλέπονται 41 εκατομμύρια ευρώ για την τόνωση της απασχόλησης, 115 εκατομμύρια ευρώ για το προσφυγικό και τη μετανάστευση, ενώ αναμένεται να δοθούν 530 εκατομμύρια ευρώ στον τομέα της Ασφάλειας και της Ιθαγένειας.
 
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε επισημαίνοντας ότι τα ποσά αυτά αποτελούν ψίχουλα για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα κράτη-μέλη της Ένωσης τόσο σε σχέση με την ανεργία των νέων όσο και με τις τεράστιες προσφυγικές πιέσεις. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα μέχρι στιγμής έχει δαπανήσει 2,5 δις ευρώ λόγω της προσφυγικής κρίσης. 
Στη δεύτερη παρέμβασή του η οποία αφορούσε την αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ), ο Νότης Μαριάς παρατήρησε ότι το ΠΔΠ αποτελεί ένα στενό κορσέ μιας βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής που υπηρετεί τη μερκελική λιτότητα. Για το λόγο αυτό συνέχισε ο Νότης Μαριάς πρώτον χρειάζεται αλλαγή πολιτικής η οποία θα ενισχύει την ανάπτυξη, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας και θα επενδύει στην εκπαίδευση, στην κατάρτιση και στις νέες τεχνολογίες προκειμένου να χτυπηθεί το φαινόμενο της ανεργίας που πλήττει τους νέους. Δεύτερον, χρειάζεται μια πολιτική στην υπηρεσία της Ευρώπης των λαών, της Ευρώπης των κρατών - εθνών και των Πατρίδων και τρίτον χρειάζεται μια πολιτική που θα στηρίζει την Ευρώπη της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δίκαιης κατανομής του πλούτου που παράγεται.
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε επισημαίνοντας ότι το ΠΔΠ πρέπει να είναι ένα ευέλικτο εργαλείο προκειμένου στην πράξη να μετατραπεί σε ένα Στρατηγικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ε.Ε.. 

https://youtu.be/GOeJAfKlG7I

Δεν υπάρχουν σχόλια: