6 Δεκεμβρίου 2016

Ανακοίνωση της ΔΑΣ (που στηρίζει το ΠΑΜΕ), για το αποτέλεσμα στις αρχαιρεσίες στο ΕΚ Καλαμάτας

Στις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας που έγιναν στις 4-5 Δεκέμβρη, η ΔΑΣ (παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ), βγήκε ενισχυμένη σε ψήφους και ποσοστά (+4%) και εξέλεξε στο Διοικητικό Συμβούλιο 3 μέλη από 2 που είχε μέχρι σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι θετικό. Παρόλ' αυτά, ο συσχετισμός παραμένει αρνητικός. 
Η αυτοδυναμία της ΝΔ μαζί με τις δυνάμεις των ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑΕ, που κατέβηκαν σε κοινό ψηφοδέλτιο, διαμορφώνουν εχθρικό μπλοκ που θα συνεχίσει να δυσκολεύει την ανάπτυξη αγωνιστικής δράσης. Με αυτό το συσχετισμό, το ΕΚ Καλαμάτας θα συνεχίσει να δρα προς όφελος των αντιλαϊκών κυβερνήσεων και της εργοδοσίας.


Η ενίσχυση της ΔΑΣ στις πρόσφατες αρχαιρεσίες, μπορεί να αποτελέσει ένα βήμα στην υπόθεση της ανασύνταξης του κινήματος, αν συνοδευτεί με μαχητικές πρωτοβουλίες οργάνωσης του αγώνα από τα κάτω, από τα Σωματεία, τις Επιτροπές Αγώνα, αν οι εργατοϋπάλληλοι, οι άνεργοι, συναντηθούν σε ενιαίο αγώνα με τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, όλα τα Σωματεία και τους συνδικαλιστές να συσπειρωθούν στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Να δυναμώσουν τη μάχη για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στο εργατικό κίνημα. Να δυναμώσει η γραμμή σύγκρουσης με τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, τους επιχειρηματικούς ομίλους, και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Να δυναμώσει κάθε προσπάθεια αναζωογόνησης της λειτουργίας και δράσης των Σωματείων, να δυναμώσει η συσπείρωση Σωματείων και συνδικαλιστών στο ΠΑΜΕ, ώστε πιο αποτελεσματικά να οργανωθεί η πάλη για μια ζωή με δικαιώματα, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Μόνο με οργάνωση, αγώνα και συσπείρωση στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο μπορούμε να έχουμε θετικές εξελίξεις στο συνδικαλιστικό κίνημα και στην ταξική πάλη.

Όλοι στην Απεργία την Πέμπτη 8/12 και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία 23ης Μαρτίου στις 10:30πμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: