7 Δεκεμβρίου 2016

Το ρόφημα του Ελληνα που κόβει την πείνα!

Ο δρ Φώτης Σπυρόπουλος, που έφτιαξε το νέο όπλο κατά της παχυσαρκίας.
Ένα πανίσχυρο όπλο κατά της παχυσαρκίας ανέπτυξαν ένας Ελληνας ερευνητής και η ομάδα του σε πανεπιστήμιο της Βρετανίας. Πρόκειται για ρόφημα που κόβει την πείνα για έξι ολόκληρες ώρες και με τον τρόπο αυτό κάνει πιο εύκολο τον αγώνα του αδυνατίσματος.
Ο δρ Φώτης Σπυρόπουλος, καθηγητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, πόνταρε σε μια κοινή πρόσθετη ουσία που χρησιμοποιείται ως πυκνωτικό μέσο στα τρόφιμα, κυρίως στις σάλτσες και τα παγωτά.

Πρόκειται ουσιαστικά για το πρόσθετο Ε 418, γνωστό και ως κόμμι τζελάν. Ο Ελληνας επιστήμονας μετέτρεψε το συστατικό αυτό -στην αρχική του μορφή μοιάζει με κόλλα- σε υγρό, το οποίο μετά την κατάποσή του αντιδρά με τα γαστρικά υγρά, μετατρέπεται σε ζελέ και χρειάζεται έξι ώρες για να διασπαστεί. Στο διάστημα αυτό προσφέρει ένα έντονο αίσθημα κορεσμού και όλα αυτά χωρίς καμία θερμίδα!

Τώρα η ερευνητική ομάδα του δόκτορα Σπυρόπουλου πιστεύει ότι αν προσθέσει στο διάλυμα αυτό κάποια θρεπτικά συστατικά, θα αποτελεί όχι μόνο το πιο διαιτητικό ποτό, αλλά και το πιο υγιεινό. «Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια λαμπρή ιδέα καθότι είναι πολύ απλή. Το διάλυμα που αναπτύξαμε εκμεταλλεύεται τη φυσική διαδικασία πέψης του οργανισμού για να μετατρέπεται από μόνο του σε ζελέ, έτσι ώστε να προσφέρει ένα αίσθημα κορεσμού και έπειτα να διασπάται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δρ Σπυρόπουλος. «Τώρα προσπαθούμε να το τελειοποιήσουμε έτσι ώστε να απελευθερώνει αργά την ενέργειά του για να κάνει το στομάχι να νιώθει γεμάτο, αλλά και να παρέχει την ενέργεια που έχει ανάγκη το σώμα».

Το πλεονέκτημα του εν λόγω ροφήματος είναι ότι στερεοποιείται μέσα στο στομάχι και προσφέρει ένα παρατεταμένο αίσθημα πληρότητας, ενώ στη συνέχεια διασπάται με παρόμοιο ρυθμό όπως το φαγητό. Οσο βρίσκεται στο στομάχι καταστέλλει την όρεξη και μειώνει την επιθυμία για σνακ και μη υγιεινά τρόφιμα. Η ερευνητική ομάδα υπολογίζει ότι το νέο αυτό όπλο στον αγώνα του αδυνατίσματος θα είναι έτοιμο για βιομηχανικές δοκιμές μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: