14 Δεκεμβρίου 2016

Σκληρή επίθεση Μαριά σε Eurogroup και κυβέρνηση Τσίπρα

Σκληρή επίθεση σε Eurogroup, Commission και κυβέρνηση Τσίπρα έκανε πριν λίγο μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Με αφορμή τη συζήτηση για την αγορά εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής είπε: «Αφού το Eurogroup και η τρόικα μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο πετσοκόβοντας μισθούς και συντάξεις από...
το 2010, αφού η τρόικα γέμισε τη χώρα με στρατιές ανέργων και διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις βάζοντας τις συλλογικές συμβάσεις στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ΤΩΡΑ το Συμβούλιο νίπτει τας χείρας του ως Πόντιος Πιλάτος και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παριστάνει ότι δήθεν ευαισθητοποιήθηκε για τα εργασιακά στην Ελλάδα».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Το ίδιο ισχύει και για τη μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζοντας τις μνημονιακές επιλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χύνει τώρα κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους που τους έχει καταδικάσει σε μισθούς πείνας. Μια κυβέρνηση που πετσοκόβει τις επικουρικές συντάξεις, το ΕΚΑΣ και εκποιεί τη δημόσια περιουσία αντί πινακίου φακής. Μια κυβέρνηση που δεν τόλμησε να προχωρήσει στην ανακεφαλαιοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος και στην εγγραφή των γερμανικών αποζημιώσεων στον κρατικό προϋπολογισμό. Μια κυβέρνηση που εκλιπαρεί τους δανειστές έχοντας σαλπίσει ισπανική υποχώρηση».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Φτάνει πια η υποκρισία και η διγλωσσία. Ο Ελληνικός λαός δεν ανέχεται άλλο την κοροϊδία και σύντομα θα στείλει σκληρό μήνυμα στην τρόικα και στους κάθε λογής υποτακτικούς της».
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

Δεν υπάρχουν σχόλια: