21 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Σαν σήμερα “Τα πήραμε τα Γιάννενα”!!!
Στις 19 Φεβρουαρίου 1913, την παραμονή της γενικής επίθεσης, ο Κωνσταντίνος με κάποιες ενισχύσεις της τελευταίας στιγμής, άρχισε να βάλει με επιτυχία κατά των τουρκικών θέσεων στο Μπιζάνι κατά του Εσάτ Πασά! 
Η γενική ελληνική επίθεση εκδηλώθηκε τις πρωινές ώρες της 20ης Φεβρουαρίου και μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας τα ελληνικά στρατεύματα με εφ’ όπλου λόγχη και μάχες εκ του συστάδην είχαν φθάσει στις παρυφές των Ιωαννίνων, στον Άγιο Ιωάννη.
Καθοριστική συμβολή στην εξέλιξη αυτή είχε το 9ο Τάγμα του 1ου Συντάγματος Ευζώνων υπό τον ταγματάρχη Ιωάννη Βελισαρίου, που υπερκέρασε τις τουρκικές δυνάμεις και βρέθηκε στα μετόπισθεν του εχθρού. Οι εύζωνες φρόντισαν να καταστρέψουν τα τηλεφωνικά δίκτυα, διακόπτοντας την επικοινωνία της τουρκικής διοίκησης με τον στρατό της, που παρέμενε αποκομμένος, αλλά άθικτος στο Μπιζάνι. Η παράδοση ήταν πλέον μονόδρομος για τον Εσάτ Πασά. Στις 11 το βράδυ της 20ης Φεβρουαρίου έφθασε στις προφυλακές του 9ου Τάγματος Ευζώνων ένα αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο επίσκοπος Δωδώνης, ο υπολοχαγός Ρεούφ και ο ανθυπολοχαγός Ταλαάτ. Έφεραν μαζί τους επιστολή, που υπογραφόταν από τους προξένους στα Ιωάννινα της Ρωσίας, Αυστρο-Ουγγαρίας, Γαλλίας και Ρουμανίας και περιείχε πρόταση του Εσάτ Πασά προς τον Κωνσταντίνο για άμεση και χωρίς όρους παράδοση των Ιωαννίνων και του Μπιζανίου. Στις 2 πμ. της 21ης Φεβρουαρίου 1913 οι τρεις απεσταλμένοι, συνοδευόμενοι από τον ταγματάρχη Βελισαρίου, έφθασαν στο στρατηγείο της 2ας Μεραρχίας. Εκεί περίμεναν την άφιξη ενός αυτοκινήτου, που τους οδήγησε στις 4:30 πμ. στο χάνι του Εμίν Αγά, όπου έδρευε το ελληνικό στρατηγείο. Ο Κωνσταντίνος συμφώνησε με το περιεχόμενο της επιστολής και στις 5:30 το πρωί δόθηκε εντολή κατάπαυσης του πυρός σε όλες τις μονάδες. Στη διήμερη μάχη για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων ο ελληνικός στρατός είχε 284 νεκρούς και τραυματίες. Οι απώλειες για τους Τούρκους ήταν 2.800 νεκροί και 8.600 αιχμάλωτοι. Το πρωί της 22ας Φεβρουαρίου 1913 οι πρώτες μονάδες του ελληνικού στρατού παρέλασαν στην πόλη υπό τις επευφημίες των κατοίκων. Τα Ιωάννινα, μετά από 483 χρόνια δουλείας, ήταν και πάλι ελεύθερα. Το χαρμόσυνο άγγελμα για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων έγινε αμέσως γνωστό στην Αθήνα, σκορπώντας φρενίτιδα ενθουσιασμού. Ο Γεώργιος Σουρής δημοσίευσε στο Ρωμιό το ακόλουθο ποίημα: «Τα πήραμε τα Γιάννινα, μάτια πολλά το λένε, μάτια πολλά το λένε, όπου γελούν και κλαίνε. Το λεν πουλιά των Γρεβενών κι αηδόνια του Μετσόβου, που τα έκαψε η παγωνιά κι ανατριχίλα φόβου. Το λένε χτύποι και βροντές, το λένε κι οι καμπάνες, το λένε και χαρούμενες οι μαυροφόρες μάνες. Το λένε και Γιαννιώτισσες
που ζούσαν χρόνια βόγκου, το λένε κι Σουλιώτισσες στις ράχες του Ζαλόγγου».
Το χθες που το βρίσκουμε …σήμερα!!



Είχε πει ο Γιώργος Σεφέρης, Πρέσβης της Ελλάδος στο Λονδίνο (στις 15 Ιουνίου 1957 έφτασε στη Βρετανική πρωτεύουσα για να αναλάβει τα καθήκοντά του) και ποιητής μας λογοτέχνης που βραβεύθηκε με το βραβείο Νόμπελ, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που γίνονταν για το Κυπριακό την περίοδο 1955 – 1960:
“Ευνουχισμένοι διανοούμενοι, μικροί, ανίκανοι και τυφλοί κυβερνήτες, η μωρία, η εγωπάθεια, η γενική αναπηρία της ηγετικής τάξης στην Ελλάδα, σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις! Είμαι βέβαιος πως τούτοι οι ελεεινοί δεν αντιπροσωπεύουν την ζωντανή Ελλάδα!!
Πόσο επίκαιρος είναι ο μεγάλος αυτός Έλληνας;;;
Αυτή η μωρία, η εγωπάθεια, η γενική αναπηρία δεν χαρακτηρίζει και το σημερινό πολιτικό Σύστημα της Πατρίδος μας;;;
Με μια διαφορά! Σήμερα δεν υπάρχει Σεφέρης!!  
   
“Νέα Δεξιά” όπως …“Νέα Δημοκρατία”



Μετά τη διαγραφή του από τον Κυριακούλη της “κεντρώας” ΝΔ, ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης δημιούργησε το δικό του κόμμα. Τη “Νέα Δεξιά”. Που αν πάρεις τα αρχικά της “Νέας Δημοκρατίας” είναι τα ίδια αρχικά με τη “Νέα Δεξιά”. Έτσι, για να δείχνουμε καθ΄ όλα τα σημεία, ότι η “Νέα Δεξιά” είναι ψυχοπαίδι της “Νέας Δημοκρατίας”! Αλλά αυτό το “Νέα” δεν παραπέμπει ολίγον και στη “Νέα Τάξη”;;;   
Ωστόσο, πολύ καιρό τώρα θέτουμε στον κ. Κρανιδιώτη το ερώτημα: “Απεταξάμην το Σαμαρά”, από τη στιγμή που οι κακές γλώσσες λένε ότι η “Νέα Δεξιά” είναι δημιούργημα φαντασίωσης του πρώην Πρωθυπουργού για να ενοχλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη!!
Γιατί ως γνωστόν ο Φαήλος Κρανιδιώτης ήταν και θεωρούμε πως είναι μέχρι σήμερα, πιστός φίλος τον πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά! Και εκτός αυτής της φιλίας μας ενδιαφέρει αν υπάρχει και πολιτική ταύτιση των δυο αδρών!! Δηλαδή, από τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς από αντιμνημονιακός  μεταβλήθηκε σε ακραίο Μνημονιακό καταστρέφοντας την Πατρίδα και το λαό της!
Έτσι, εκτός του ερωτήματος: “Φαήλο απεταξάμην το Σαμαρά”;;; θα θέσουμε άλλο ένα ερώτημα στον κ. Κρανιδιώτη: “Φαήλο απεταξάμην τα Μνημόνια”;;;

Λόγω τριωδίου ντύθηκαν …Ραβίνοι;;;



Λάβαμε αυτή τη φωτογραφία και αναρωτιόμαστε: Εκεί στη “Νέα Δεξιά” λόγω Αποκριών ντύνονται Ραβίνοι;;;
Παρά ταύτα, επειδή στη φωτογραφία διακρίνουμε τον Πρόεδρο της “Νέας Δεξιάς” Φαήλο Κρανιδιώτη, αλλά και τον Αντιπρόεδρό της Παναγιώτη Δούμα, θα θέλαμε να πούμε δυο επιπλέον λόγια!
Ο κ. Δούμας υπήρξε χαμηλόβαθμο στέλεχος του ΛΑΟΣ! Σήμερα ανέβηκε σκαλοπάτια και είναι Αντιπρόεδρος της “Νέας Δεξιάς”! Να του ευχηθούμε να γίνει και Πρόεδρός της!
Ωστόσο, αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να προσπαθεί να πείσει στελέχη άλλων κομμάτων να προσχωρήσουν στη “Νέα Δεξιά”! Είναι τουλάχιστον πολιτική απρέπεια να πλησιάζει κάποιους και να τους ζητάει συναντήσεις σε μαγαζί της Γλυφάδας! 
Γιατί, ας πούμε κ. Δούμα πως πέφτει πολύ μακριά η Γλυφάδα!!

Η  δίκη της Siemens δημιουργεί νέες πτέρυγες στον Κορυδαλλό!!



Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος (επί δέκα χρόνια διευθύνων σύμβουλος της Siemens Ελλάδος), ο Χρήστος Καραβέλας (γενικός οικονομικός διευθυντής του τμήματος Τηλεπικοινωνιών έως το 1998), ο Ηλίας Γεωργίου (γενικός διευθυντής τομέα Τηλεπικοινωνιών έως το 1998), ο Εμμανουήλ Σταυριανός (προϊστάμενος του τμήματος Τηλεπικοινωνιών), ο Πρόδρομος Μαυρίδης (γενικός διευθυντής αρχικά του τομέα Σταθερών Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων και εν συνεχεία διευθύνων σύμβουλος της Siemens Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών), ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης (γενικός οικονομικός διευθυντής έως το 2007) και ο Φόλκερ Γιουνγκ (πρώην γενικός διευθυντής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου έως το 2003) αποτέλεσαν, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την πρόταση του ανακριτή, την ομάδα των προσώπων που υποσχέθηκαν και παρείχαν ωφελήματα στον πρώην υπουργό Μεταφορών Τάσο Μαντέλη και στελέχη του ΟΤΕ, προκειμένου να υπογραφεί και να υλοποιηθεί η σύμβαση 8002/1997 για την ψηφιακοποίηση του δικτύου (αγορά υλικών και παροχή υπηρεσιών) του οργανισμού. 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, «διακινήθηκαν σημαντικά χρηματικά ποσά από τα ταμεία της εδρεύουσας στη Γερμανία μητρικής εταιρίας με την επωνυμία Siemens, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για δωροδοκίες υπαλλήλων της ΟΤΕ Α.Ε. και κρατικών αξιωματούχων. Τα συγκεκριμένα ποσά μετακυλίστηκαν στο κόστος της Προγραμματικής Συμφωνίας και των Εκτελεστών Παραγγελιών, με τις οποίες αυτή υλοποιήθηκε, με συνέπεια την πρόκληση ζημίας σε βάρος της περιουσίας της ΟΤΕ Α.Ε. και κατ” επέκταση της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, που την περίοδο εκείνη κατείχε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΟΤΕ Α.Ε., η οποία υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ, ανερχομένη τουλάχιστον σε 69.942.441,50 ευρώ συνολικά, ποσό που είναι ιδιαίτερα μεγάλο». 
Από την πρόταση του κ. Μπρη, προκύπτει ότι ο Χρήστος Καραβέλας, ο οποίος από το 2009 παραμένει άφαντος, είχε συντάξει ένα έγγραφο στο οποίο προβλέπονταν διαδοχικές τμηματικές εκταμιεύσεις σημαντικών χρηματικών ποσών, συνολικού ύψους 75.000.000 γερμανικών μάρκων, στο πλαίσιο της λεγομένης συμφωνίας 8%» (το ποσοστό από τον καταμετρούμενο όγκο των πωλήσεων της ελληνικής εταιρίας που θα δινόταν σε στελέχη του ΟΤΕ) μεταξύ της μητρικής εταιρίας και της ελληνικής θυγατρικής. Το έγγραφο αυτό είχε εγκριθεί την 19η Φεβρουαρίου 1998 από τους Γερμανούς Rainer Niedl και Ludwig Jasper (που πρόσφατα “ταξίδεψε” στον άλλο κόσμο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: