19 Μαρτίου 2017

Προετοιμάζει πολεμικό επεισόδιο η Τουρκία: «Οι Έλληνες παραβιάζουν τη Συνθήκη της Λωζάννης» – «Πρόκληση Καμμένου η επίσκεψη στη Θάσο» – Τύμπανα πολέμου στο Αιγαίο!!!

Προετοιμάζει πολεμικό επεισόδιο η Τουρκία. 
Τα τουρκικά Μέσα επαναφέρουν στην συζήτηση την «παράνομη κατοχή από την Ελλάδα 18 νησιών του Αιγαίου», ενώ στο στόχαστρο μπαίνει και η Θάσος. 
Αφορμή του δημοσιεύματος αποτέλεσε η επίσκεψη και συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στην στρατιωτική άσκηση της Εθνοφυλακής στη νησί πριν από λίγες μέρες.
Το τουρκικό δημοσίευμα κάνει λόγο για «Νέα ελληνική πρόκληση στο Αιγαίο» και παραθέτει φωτογραφίες από την επίσκεψη καμένου στη Θάσο κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκηση.

«Η Ελλάδα προβαίνει σε κινήσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πολεμική σύγκρουση στο Αιγαίο», αναφέρει το δημοσίευμα. 
« Η Ελλάδα συνεχίζει να κατέχει 18 μεγάλα νησιά τα οποία ανήκουν στην Τουρκία, ενώ κατέχει και 152 βραχονησίδες και υφάλους  που είναι δικά μας. Τα Ιμια είναι ένα από αυτά. Βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης η Ελλάδα ήταν υποχρεωμένη να έχει τα νησιά του Αιγαίο «αποστρατικοποιημένα» και να μην «προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες». Ωστόσο η Ελλάδα παραβιάζει την συμφωνία αυτή και απειλεί την ασφάλεια της Τουρκίας», αναφέρει σημείο του τουρκικού κειμένου θέτοντας ευθεία αμφισβήτηση στην ελληνική κυριαρχία επί των νήσων του Αιγαίου καθώς και στο δικαίωμα της Ελλάδας να αμύνεται έναντι πραγματικής απειλής.

Στη συνέχεια του κειμένου γίνεται εκτενής αναφορά στην «παραβίαση», σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους του καθεστώτος αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, καθότι όπως λένε οι Τούρκοι, οι Έλληνες πραγματοποίησαν στρατιωτικά γυμνάσια στην Θάσο.

«Σε αυτό το πλαίσιο [σ.σ. της απειλής προς τους Τούρκους] η πρόσφατη κίνηση του Έλληνα υπουργού Άμυνας, ο οποίος μοιράστηκε φωτογραφίες της επίσκεψής του στα social media, να επισκεφτεί τη Θάσο στα πλαίσια στρατιωτικής άσκησης, θέτει ζητήματα. Φαίνεται ξεκάθαρα και στις φωτογραφίες πως οι στρατιώτες προβαίνουν σε πολεμικά γυμνάσια δοκιμάζοντας ένα οπλικά συστήματα.

Ο Έλληνας υπουργός παραβίασε τις διεθνείς συνθήκης [σ.σ. λόγω της στρατιωτικής άσκησης] και μάλιστα μοιράστηκε φωτογραφίες από το περιστατικό. Ξεχνά ότι η διαιτησία για τα νησιά είναι ο τρόπος επίλυσης του ζητήματος. Η κίνηση αυτή είναι ευθεία πρόκληση για την Τουρκία», αναφέρει το κείμενο.

Τέλος, το κείμενο ζητά από την κυβέρνηση της Τουρκίας να αναλάβει άμεση δράση και να «απαντήσει στην προκλητικότητα της Ελλάδας».

Τι είχε δηλώσει ο Π. Καμμένος από την Θάσο

«Όταν ο λαός και ο στρατός είναι ενωμένοι, κανείς δεν μπορεί να τους αμφισβητήσει», διεμήνυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, από τη Θάσο, όπου παρακολούθησε άσκηση εξάλειψης αεροπρογεφυρώματος από διμοιρία εθνοφυλάκων.

«Ένας λαός, αν δεν είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να συνδράμει τις Ένοπλες Δυνάμεις για να υπερασπιστεί τα πάτρια εδάφη και δεν έχει το ηθικό που εσείς επιδείξατε σήμερα, δεν μπορεί να αποτρέψει απειλή», πρόσθεσε απευθυνόμενος προς τους εθνοφύλακες.

«Εδώ, από τη Θάσο -που θα ερχόμαστε πιο συχνά- στέλνουμε ένα μήνυμα σε όλους όσοι σκεφτούν να αμφισβητήσουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Σε αυτόν εδώ τον τόπο δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να πατήσει κανείς. Υπερασπιζόμαστε τις σημαίες, τα νησιά μας, την κύρια χώρα, τις βραχονησίδες μας, μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός μας, όπως ορκιστήκαμε», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Καμμένος εξήρε την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ικανότητα των εθνοφυλάκων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι εθνοφύλακες είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τους βωμούς και τις εστίες μας. Είναι η κύρια δύναμη αποτροπής μαζί με τον τακτικό στρατό».
pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια: