3 Απριλίου 2017

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ:ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ Πλατεία 23ης Μαρτίου 7:30 μ.μ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 
Κυβέρνηση, Ε.Ε, ΔΝΤ, εργοδοσία έχουν αποφασίσει νέο γύρο επίθεσης, νέα αντιλαϊκά μέτρα για να υπηρετήσουν  τα συμφέροντα των μονοπωλίων, πετσοκόβοντας κι άλλο το λαϊκό εισόδημα. 
Μέτρα και αντίμετρα φέρνουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, παραπέρα χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν μείνει, νέα άγρια φοροληστεία. Αυτή είναι η ανάπτυξη για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους  που επικαλείται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.

Αυτή την  ανάπτυξη τη βιώνουμε καθημερινά χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι  όπως οι συνάδελφοι  μας  που είναι απλήρωτοι και με την απειλή της ανεργίας, εκβιάζονται από την εργοδοσία να υπογράψουν συμβάσεις ξεχνώντας ότι δικαιώματα είχαν πριν.
Αυτή την ανάπτυξη ζουν εκατοντάδες εμποροϋπάλληλοι που δουλεύουν για μερικούς μήνες, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ημιαπασχόληση  και μετά πάλι είναι αντιμέτωποι με την ανεργία. Που εργάζονται μέσω δουλεμπορικών γραφείων για μερικές μέρες στις αποθήκες των μεγάλων σουπερ μάρκετ χωρίς δικαιώματα.
Ανάπτυξη είναι οι αξιολογήσεις και οι εσωτερικοί κανονισμοί όλων των μεγάλων εταιρειών, των σουπερ μάρκετ και των πολυεθνικών του κλάδου που εντατικοποιούν την εργασία, τρομοκρατούν τους συναδέλφους.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
Μπορούμε να τους σταματήσουμε, να τους βάλουμε εμπόδια. Έχουμε την δύναμη αν πάρουμε  την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας, την απόφαση να  αγωνιστούμε αποφασιστικά, μαζικά, με το Συνδικάτο υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν.Μεσσηνίας.
Αυτός ο αγώνας μόνο έχει αποτέλεσμα, αυτό απέδειξαν οι συνάδελφοι που αρνήθηκαν να υπογράψουν τις νέες ατομικές συμβάσεις με κατάπτυστους όρους που τους επέβαλλαν οι πολυεθνικές. Μέσα από μαζικές  διαδικασίες, Γενικές Συνελεύσεις και κινητοποιήσεις με τα κλαδικά τους σωματεία κατάφεραν να εμποδίσουν τα σχέδια της εργοδοσίας, και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους.
Δεν υπάρχουν σωτήρες, λύσεις μακριά από την οργανωμένη πάλη η οποία βάζει στο στόχαστρο Κυβέρνηση – ΕΕ – ΚΕΦΑΛΑΙΟ.
Διάφορα παπαγαλάκια του συστήματος, δήθεν υπερασπιστές της νομιμότητας και των εργαζόμενων προσπαθούν να μας πείσουν ότι μπορούμε να βρούμε το δίκιο μας μακριά από τα σωματεία,  την οργανωμένη πάλη, ο καθένας μόνος του κρυμμένος στην ανωνυμία του και δείχνοντας εμπιστοσύνη σε σωματεία φαντάσματα που μαζεύονται μόνο στις εκλογές, ή κρυμμένα πίσω από το διαδίκτυο, ή διάφορες συλλογικότητες που μόνο στόχο έχουν να αποπροσανατολίζουν  τους εργαζόμενους και να διασπούν τον αγώνας τους εξυπηρετώντας μικροσυντεχνιακές σκοπιμότητες.
Τη λογική της ανάθεσης σε άλλους να μας λύσουν τα προβλήματα  την έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές και έχουμε πικρή πείρα. Έχει έρθει η ώρα να μπούμε αποφασιστικά στη μάχη, στον αγώνα και να παλέψουμε για τις σύγχρονές ανάγκες μας, τα δικαιώματα μας, ενάντια στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
Ήρθε η ώρα για όλους τους εργαζόμενους να κάνουμε "ταμείο", να επιβάλλουμε την δική μας "αξιολόγηση".
Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε για :
Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων    ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας.  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Αποκλειστικά Δημόσια, Κοινωνική Ασφάλιση. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων .
Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας για όσο  διάστημα  βρίσκεται στην ανεργία .
Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική λαϊκή οικογένεια.
Αυτός ο δρόμος μπορεί να μας δώσει λύσεις που θα είναι ωφέλιμες για την ζωή μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ
Πλατεία 23ης Μαρτίου 7:30 μ.μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: