3 Απριλίου 2017

Ραγδαίες εξελίξεις: Πάει Βρυξέλλες ο Τσακαλώτος μετά το τηλεφώνημα Τσίπρα-Μέρκελ!!!

782633-tsakalotos_ee.jpg
Εκτάκτως την Τρίτη (3/4) στις Βρυξέλλες Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου και Χουλιαράκης, σύμφωνα με πληροφορίες.
Την ύστατη προσπάθεια για συμφωνία (σε τεχνικό επίπεδο), πριν το κρίσιμο Eurogroup της 7ης Απριλίου, θα επιδιώξουν στις Βρυξέλλες οι τρεις υπουργοί οι οποίοι μεταβαίνουν εκτάκτως στην βελγική πρωτεύουσα, μετά και την επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ταξίδι προγραμματίστηκε μετά το αυστηρό μήνυμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για «ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν» εν όψει της συνεδρίασης του Εurogroup της 7ης Απριλίου, αλλά και της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με την Άνγκελα Μέρκελ.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να βρεθεί μια «χρυσή τομή» και να υπάρξει λύση εγκαίρως, ώστε να μην χαθεί και η ημερομηνία του το Eurogroup της Παρασκευής 7 Απριλίου.

Τι συζήτησαν Τσίπρας – Μέρκελ
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, αργά το απόγευμα της Δευτέρας (3/4) πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Η επικοινωνία αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της πρωτοβουλίας Τσίπρα για πολιτική διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης που τις τελευταίες ώρες έχει στην ουσία ανασταλεί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ ήταν σε γενικά θετικό κλίμα, αν και αρμόδια πηγή της κυβέρνησης απέφυγε να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες, αναμένοντας και το συνολικότερο κλίμα από άλλες επαφές κρίσιμες του πρωθυπουργού, όπως με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: