12 Απριλίου 2017

Καλαμάτα-Θανάσης Πετράκος:«Η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί πλήρως και τα ΕΛΠΕ»

Αποτέλεσμα εικόνας για Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ.)
Η μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου συνεχίζοντας το κρεσέντο των ιδιωτικοποιήσεων στις ενεργειακές επιχειρήσεις του Δημοσίου, μετά τη ΔΕΗ προχωρά στο μηδενισμό της κρατικής συμμετοχής στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ.). 
Επιβεβαιώνονται περίτρανα όλα αυτά που είπε προ ημερών ο φίλος του κ. Τσίπρα ο κ. Μοσχοβισί ότι δηλαδή «η κυβέρνηση αυτή έχει υλοποιήσει με μεγάλη ταχύτητα πάνω από διακόσιες μεταρρυθμίσεις»!!!
 
Η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου ξεπουλά ότι δεν πρόλαβε και δεν τόλμησε να ξεπουλήσει η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Πληροφορηθήκαμε εχθές ότι το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην προκήρυξη «Για πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με την οποίαν ζητείται στρατηγικός και χρηματοοικονομικός σύμβουλος ο οποίος σε πρώτη φάση θα εισηγηθεί τον βέλτιστο τρόπο “αξιοποίησης”! του 35,2% της κρατικής συμμετοχής στα ΕΛ.ΠΕ. και σε δεύτερη φάση θα κληθεί να υλοποιήσει την επιλεγείσα διαδικασία για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης με μέγιστο χρόνο μέχρι τα τέλη του 2018». 
Με αυτή την ενέργεια η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου υλοποιεί πλήρως το σχέδιο που είχε επεξεργαστεί η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το 2014, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά περίτρανα ότι η πολιτική της είναι συνέχεια της πολιτικής Σαμαρά – Βενιζέλου.
Οφείλουμε για την ιστορία και για τους πολίτες που διαβάζουν την ανακοίνωσή μας, να θυμίσουμε στον σημερινό Υπουργό Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκη ότι στις 17-12-2014 μαζί με κλιμάκιο βουλευτών του τότε ΣΥΡΙΖΑ και τη Γραμματεία του Τμήματος Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, είχε επισκεφθεί τα ΕΛ.ΠΕ. και μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση και τα σωματεία των εργαζομένων είχε συνυπογράψει την παρακάτω ανακοίνωση  «Για τον ΣΥΡΙΖΑ τα ΕΛ.ΠΕ. είναι πυλώνας ανάπτυξης και απαραίτητα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, καθώς η ενέργεια αποτελεί ένα από τους 2 βασικούς συντελεστές της ανάπτυξης. Για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι οι ενεργειακές επιχειρήσεις πρέπει να είναι κάτω από δημόσιο έλεγχο και ιδιοκτησία. Γνωρίζετε ότι είμαστε αντίθετοι στην πώληση του εναπομείναντος ποσοστού του δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ. Το ποσοστό αυτό πρέπει να επιστρέψει στο δημόσιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει τα δικαιώματα που προκύπτουν από το 35,2 % της δημόσιας ιδιοκτησίας». Αλήθεια κ. Σταθάκη ποια σχέση έχουν αυτά που πράττει η κυβέρνησή σας σήμερα και εσείς προσωπικά ως αρμόδιος υπουργός με τα ανωτέρω κοινή δήλωση που συνυπογράψατε στις 17-12-2014; Προφανώς καμία.
Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να ξεπουλήσει τα ΕΛ.ΠΕ. και να μηδενίσει εντελώς τη συμμετοχή του δημοσίου σε αυτά. Γιατί τα ΕΛ.ΠΕ. πράγματι είναι βασικός πυλώνας της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, στρατηγικής σημασίας επιχείρηση η οποία πρέπει να είναι υπό δημόσιο έλεγχο και ιδιοκτησία.
Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο τον ελληνικό λαό να αντιδράσουν μαζικά και δυναμικά σ’ αυτό το οικονομικό έγκλημα που αποφάσισε να προχωρήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

ΔΗΛΩΣΗ
ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ
ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Π.Γ. ΤΗΣ «ΛΑ.Ε.»
& ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: