10 Απριλίου 2017

Τρέχει και δεν φτάνει στη Γερμανία ο Σόιμπλε, ύστερα από τις «καρπαζιές» που έφαγε από Γκάμπριελ και Σταϊνμάγερ!

Βάζει βουλευτές του να του στέλνουν μήνυμα ότι δεν πρέπει να υποχωρήσει ως προς την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Μα ό,τι κι αν κάνει έχει πέσει στην παγίδα που και ο ίδιος έστησε. 
Και εξηγούμεθα:  Ήταν εκείνος που έχει πει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ελληνικό πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ. Η αξιολόγηση έκλεισε με όλα τα θέματα κλειστά εκτός από το θέμα του χρέους.
 
Είναι το θέμα που έχει θέσει η Λαγκάρντ προς την Μέρκελ λέγοντας ότι το Δ.Ν.Τ. δεν μπορεί να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα εάν δεν έχει ρυθμιστεί το ελληνικό χρέος που το Δ.Ν.Τ. δεν το θεωρεί βιώσιμο!
Επισημαίνουμε εδώ ότι οι μόνοι που θεωρούσαν το ελληνικό χρέος βιώσιμο ήταν ο Σόιμπλε, ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας.  Έτσι για να καταλάβουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί σύμμαχοι του Σόιμπλε στην Ελλάδα. Και αν δεν κάνουμε λάθος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουδέποτε έχει πει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Δηλαδή και αυτός στο άρμα του Σόιμπλε.
Άρα λοιπόν αν δεν υποχωρήσει η Γερμανία και ο Σόιμπλε στο θέμα του ελληνικού χρέους, αν δηλαδή δεν υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, τότε η αποκλειστική ευθύνη για την μη συμμετοχή του Δ.Ν.Τ. στο ελληνικό πρόγραμμα ανήκει στον Σόιμπλε και τα τσιράκια του. Η ελληνική πλευρά όχι μόνον δεν φέρει καμία ευθύνη αλλά δικαιούται να ζητήσει τα ρέστα από τον Σόιμπλε και τα τσιράκια του.
Θυμηθείτε μας τι πάρτι έχει να γίνει υπέρ της Ελλάδας και εις βάρος του Σόιμπλε μέσα στην ίδια την Γερμανία! Και αυτή τη φορά τα ρέστα δεν θα τα ζητάνε Σταϊνμάγερ και Γκαμπριέλ αλλά η ίδια η Μέρκελ. Η οποία θα λέει στον Σόιμπλε, «δική σου είναι η ευθύνη που με οδήγησε σε εκλογικό Βατερλώ»!!!
Posted by olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια: