13 Μαΐου 2017

Υπ' ατμόν 127 συμβασιούχοι των δήμων της Μεσσηνίας: Στον... αέρα η καθαριότητα!!!

Υπ' ατμόν 127 συμβασιούχοι των δήμων της Μεσσηνίας: Στον... αέρα η καθαριότητα
Χωρίς εργαζόμενους στην καθαριότητα κινδυνεύουν να μείνουν οι δήμοι της Μεσσηνίας, με κίνδυνο να μείνουν τα σκουπίδια αμάζευτα στους δρόμους. Αυτό είναι το πιθανότερο να γίνει αν η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου την επόμενη εβδομάδα βάλει τέλος στις παρατάσεις των συμβάσεων των συμβασιούχων στους Δήμους, κρίνοντάς τες αντισυνταγματικές. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε, σε αυτή την περίπτωση από τους δήμους της Μεσσηνίας θα φύγουν 127 εργαζόμενοι που εργάζονται στις υπηρεσίες καθαριότητας.
Συγκεκριμένα, θα φύγουν: Στο Δήμο Καλαμάτας, 44 εργαζόμενοι στην καθαριότητα και στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι". 
Στο Δήμο Μεσσήνης, 22 εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Στο Δήμο Πύλου - Νέστορος, 22 εργαζόμενοι, στο Δήμο Τριφυλίας 25, στο Δήμο Οιχαλίας 9 και στο Δήμο Δυτικής Μάνης 5, όλοι στην καθαριότητα. Το Ελεγκτικό Συνέδριο στην επίμαχη διάσκεψη εκτίμησε κατά πλειοψηφία ότι είναι αντισυνταγματικές οι επίμαχες παρατάσεις των συμβάσεων. 
Μεταξύ άλλων, στην κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση, υποστηρίχθηκε ότι το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά τις ανανεώσεις - παρατάσεις, και επίσης ότι δεν επιτρέπονται ούτε οι μονιμοποιήσεις των εν λόγω υπαλλήλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ελεγκτικό Συνέδριο αναμένεται να εκδώσει την τελική του απόφαση την ερχόμενη εβδομάδα, καθορίζοντας έτσι την τύχη περίπου 15.000 συμβασιούχων των ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: