17 Μαΐου 2017

ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΚΑΡΒΟΥΝΗ: «Οι Ευρωπαίοι το 2015 ήταν έτοιμοι για διπλή έξοδο της Ελλάδας από ευρώ-ΕΕ»!!! (video)

Τις δραματικές ώρες της Ελλάδας το καλοκαίρι του 2015 μετά και το κρίσιμο δημοψήφισμα περιέγραψε στην εκπομπή Evening Report του Γιώργου Κουβαρά στο Action24 ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης.Ο κ. Καρβούνης μίλησε για τις δύσκολες μέρες που οι Ευρωπαίοι εταίροι μιλούσαν για έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του Ευρώ αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Το μήνυμα που είχα ήταν κατηγορηματικό, είχε αποδέκτες αυτούς που αποφασίζουν, την κυβέρνηση δηλαδή.
Το μήνυμα έλεγε ότι θα γίνει διπλή Σύνοδος Κορυφής με στόχο την διπλή έξοδο της Ελλάδας. Και από το ευρώ και από την ΕΕ, διότι δε μπορεί να φύγεις από το ευρώ αν δε φύγεις από την ΕΕ- όπως μου έλεγαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τι είπα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
«Εγώ μετέφερα το μήνυμα στην κυβέρνηση, και βρήκα ευήκοον ους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος είχε την εμπειρία να κατανοήσει τι πάει να πει αυτό που μου μετέφεραν οι Ευρωπαίοι, αργότερα ο κ. Παυλόπουλος κάλεσε τη Σύνοδο των Πολιτικών Αρχηγών, όπως γνωρίζετε, και τελικά υπήρξε συναίνεση να προχωρήσουμε μέσα στην Ευρωζώνη», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Η Σχέση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με την κυβέρνηση
Στις σχέσεις της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με την κυβέρνηση δεν παρέλειψε να αναφερθεί ο κ. Καρβούνης, έπειτα και από σχετική ερώτηση, όπως είπε «στην αρχή του 2015 οι σχέσεις μου με την κυβέρνηση ήταν πολύ δύσκολες, διότι ήταν καινούργιοι, δε μας ήξεραν. Προσπάθησα με όλη μου τη ψυχή να βοηθήσω. Να τους πω πράγματα, να τους πω ποιος είναι ο κώδικας δεοντολογίας των Βρυξελλών. Οι άριστες σχέσεις -που έχω τώρα- χτίστηκαν μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου».

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη
Σχετικά με τη διαπραγμάτευση του Γιάνη Βαρουφάκη κι αν υπήρχαν συνομιλίες με τον Πρώην Υπουργό, ο Πάνος Καρβούνης είπε πως «υπήρχαν επαφές με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ωστόσο δεν ήταν καλός και σωστός συνομιλητής». «Υπήρχε συνεννόηση με τον Γιώργο Χουλιαράκη και τον Γιάννη Δραγασάκη», πρόσθεσε.

Για τον Αλέξη Τσίπρα
Ερωτηθείς σχετικά με τη θέση που κράτησε ο Πρωθυπουργός εκείνη την κρίσιμη περίοδο, ο κ. Καρβούνης απέφυγε να απαντήσει λέγοντας «δε θα γίνω σχολιαστής».

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: