22 Μαΐου 2017

ΚΚΕ:Διήμερο εκδηλώσεων προς τιμήν της 3ης Μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας!

Αποτέλεσμα εικόνας για κκε
Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε σήμερα Δευτέρα 22 Μαΐου από την Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ με θέμα το διήμερο εκδηλώσεων προς τιμήν της 3ης Μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που θα κορυφωθούν την Κυριακή 28 Μαΐου με τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τους μαχητές του ΔΣΕ στην Πελοπόννησο και την ομιλία από το ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στις 12:00 στο χώρο των δημοτικών κατασκηνώσεων της Αγίας Μαρίνας. Εκ μέρους της ΤΕ Μεσσηνίας μίλησαν ο Βασίλης Μπίζας και ο Δημήτρης Οικονομάκος.

Ο Δημήτρης Οικονομάκος τόνισε: "Το σκληρό πακέτο μέτρων, που πριν λίγες μέρες  ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεν είναι απλά το 4ο μνημόνιο, όπως λέει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, είναι "μνημόνιο εις την τετάρτην", γιατί νέα αντιλαϊκά μέτρα προστίθενται στα προηγούμενα, πολλαπλασιάζοντας τα βάρη για την εργατική τάξη, το λαό.
Η κυβέρνηση βέβαια, για να πλασάρει το σκληρό πακέτο μέτρων, ξαναθυμήθηκε τα δήθεν αντισταθμίσματα, που όπως ισχυρίζεται είναι πολιτικά αντισταθμίσματα, που εκτός από τα αντίμετρα, είναι οι μεταρρυθμίσεις, είναι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.
Οι μειώσεις στις συντάξεις που μετατρέπουν τις συντάξεις σε επιδόματα, η μείωση στο αφορολόγητο που φορολογεί ακόμα κι αυτόν που τρώει στα συσσίτια της εκκλησίας, το άγριο τσεκούρι στα επιδόματα ανεργίας, στα οικογενειακά επιδόματα, στο επίδομα θέρμανσης δεν αντισταθμίζονται!
Κι όπως δεν υπάρχουν αντισταθμιστικά, δεν υπάρχουν και αντίμετρα.
Ποιον κοροϊδεύουν;
Ο φτωχός θα πληρώνει το φτωχότερο και όχι μόνο.
Θα πληρώνει ξανά για το κεφάλαιο, γιατί στα λεγόμενα "αντίμετρα" περιλαμβάνεται και η μείωση της φορολογίας του, η επιδότηση του "μισθολογικού κόστους", η επιδότηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.
Το κεφάλαιο, εκτός από τη μείωση της φορολογίας του, τις νέες επιδοτήσεις, ωφελείται και από τις νέες ανατροπές στα εργασιακά.
Οι για χρόνια απαιτήσεις του, τώρα είναι "νόμος του κράτους τους", με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.
Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
Η επέκταση των μνημονιακών ρυθμίσεων για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Η ουσιαστική νομοθέτηση του lockout.
Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
Το ξήλωμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
Το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, μέσω της διευκόλυνσης για να βγαίνει παράνομη.
Όλα αυτά είναι ο σύγχρονος εργασιακός μεσαίωνας, που εκτός από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τώρα έχει και τη σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ.. Αυτή η κυβέρνηση κάνει τη βρώμικη δουλειά πολύ καλά για αυτό και έχει τη στήριξη μεγάλης μερίδας των ντόπιων και ξένων συμφερόντων και οργανισμών.  
Από την άλλη δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λύση η ξαναζεσταμένη σούπα της ΝΔ που ενώ δεν ψηφίζει τα μέτρα μας λέει πως θα τα σεβαστεί και θα εφαρμόσει, άρα όλα όσα μας ΄ λέει είναι ένας φτηνός λαϊκισμός που γίνεται για την εξουσία αφού θα ακολουθήσουν την ίδια πολιτική μέσα στον ίδιο μονόδρομο.   
Και αν αυτό το σκληρό πακέτο μέτρων ανοίγει το δρόμο -όπως προσπαθεί να δικαιολογηθεί η κυβέρνηση- για μια συμφωνία για το χρέος, το ερώτημα που γεννάται είναι: Tι μπορεί να περιμένει ο λαός;
Μήπως θα αυξηθούν οι μισθοί, οι συντάξεις;
Θα επανέλθουν δικαιώματα;
Θα καταργηθούν φόροι και χαράτσια;
Θα ανακοπεί η εμπορευματοποίηση της υγείας, της πρόνοιας, της παιδείας;
Θα βρουν σταθερή δουλειά οι άνεργοι, τα νέα παιδιά, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα;
Οι μόνοι που προσδοκούν οφέλη από την όποια ρύθμιση του χρέους είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι, που θα δουν να καταλήγει στις τσέπες τους το όποιο κρατικό χρήμα εξοικονομηθεί από τη ρύθμιση του χρέους.
Απέναντί σε αυτή τη κατάσταση η μόνη ρεαλιστική και εφικτή πρόταση είναι αυτή του ΚΚΕ. Να δημιουργηθεί μία πλατιά κοινωνική συμμαχία των εργατών και των λαϊκών στρωμάτων που θα βάζει φρένο στη σημερινή βαρβαρότητα και να διεκδικεί παράλληλα όλα τα σύγχρονα δικαιώματα για να μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς ο λαός το 2017 που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν φτάσει στον ουρανό. Το ΚΚΕ αυτό προσπαθεί σε όλα τα μετερίζια του αγώνα και πρώτα και κύρια μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα όπου οι συμβιβασμένες ηγεσίες του έχουν παίξει πρωτεύοντα ρόλο για το σημερινό επίπεδο οργάνωσης της πάλης.  
Παράλληλα όμως ανοίγουμε το δρόμο, τη κουβέντα για μια άλλη κοινωνία , ανώτερη και διαφορετική με πρωταγωνιστή τον ίδιο το λαό. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τη μιζέρια , τη φτώχεια τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους.. 
Η χώρα μας έχει διαπιστωμένες αναπτυξιακές δυνατότητες.
Διαθέτει τεχνολογικά μέσα, ειδικευμένο εργατικό δυναμικό, σύγχρονες μεθόδους οργάνωσης της παραγωγής και άλλες δυνατότητες.
Διαθέτει σημαντικά φυσικά πλεονεκτήματα, που προσφέρουν τη δυνατότητα εξασφάλισης διατροφικής επάρκειας, αξιοποίησης των βουνών και της θάλασσας, υποδομών για διακοπές και αναψυχή και άλλων αναγκών.
Η πραγματική ικανοποίηση σύγχρονων κοινωνικών αναγκών δεν χωράει μέσα στον καπιταλισμό, αλλά προϋποθέτει ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της κοινωνίας και της οικονομίας, προϋποθέτει αλλαγή τάξης στην εξουσία.
Και στο εύλογο ερώτημα που μας θέτουν "καλά όσα προτείνετε, αλλά πού εφαρμόζονται;" την απάντηση δίνουν οι κατακτήσεις, τα δικαιώματα που απολάμβαναν οι λαοί στις χώρες που οικοδομήθηκε ο σοσιαλισμός.
Η εξάλειψη της ανεργίας, η εξασφάλιση σταθερής δουλειάς με δικαιώματα σε όλους, η δωρεάν υψηλού επιπέδου υγεία και παιδεία, η ανάπτυξη του λαϊκού Πολιτισμού και Αθλητισμού, η ισοτιμία των γυναικών, η προστασία της μάνας και του παιδιού, ήταν πρωτόγνωρες κατακτήσεις που έζησαν οι λαοί στις σοσιαλιστικές χώρες.
Τα συμπεράσματα για τις αιτίες των ανατροπών, που έχουμε βγάλει ως Κόμμα μέσα από πολύχρονη μελέτη, απαντούν και στο επόμενο ερώτημα: "γιατί απέτυχε;"
Ο σοσιαλισμός που οικοδομήθηκε τον προηγούμενο 20ό αιώνα, παρά τις αδυναμίες, τα λάθη και τις παρεκκλίσεις, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας κατάργησε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χάρη στην εργατική εξουσία, την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό και τον εργατικό έλεγχο, τη συμμετοχή εκατομμυρίων εργατών, εργαζομένων στο κτίσιμο της νέας κοινωνίας.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όσους και όσες αγανακτούν, βλέπουν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο.
Τους λέμε ότι το κόμμα που μπορεί πραγματικά να τους εκφράσει, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις, είναι μόνο το ΚΚΕ.
Ιδιαίτερα καλούμε το λαϊκό κόσμο που αισθάνεται "αριστερός", που πίστεψε στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε άλλες αυτοπροσδιοριζόμενες ως αριστερές δυνάμεις και σήμερα δυσανασχετεί, αισθάνεται δικαιολογημένη οργή, να κάνει το βήμα τώρα.
Δεν αλλάζει η κατάσταση μόνο με την οργή και τη δυσαρέσκεια γι’ αυτή την κυβέρνηση και την κατρακύλα της.
Για να ζωντανέψει η ελπίδα, καλούμε τις εργατικές - λαϊκές δυνάμεις, να συναντηθούμε, να συζητήσουμε μέσα στο κίνημα για το πώς θα ανοίξουμε αυτό το δρόμο.
Πώς θα παλέψουμε μαζί για να γίνει πραγματικότητα η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για διέξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού.
Αυτή μπορεί να αποτελέσει και τη μοναδική, γνήσια απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που βιώνουμε."
Ενώ ο Βασίλης Μπίζας αναφέρθηκε στο πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων: 
"Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν της Κυριακής 28 Μάη 2017
Το πρόγραμμα έχει ξεκινάει:
Στις 11:00 το πρωί, όπου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείο προς τιμήν του Δημοκρατικού Στρατού Πελοποννήσου. Το μνημείο βρίσκεται στο 32ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής Καλαμάτας – Σπάρτης (λίγο πριν το Τουριστικό)
Στις 12:00 ακολουθεί ομιλία από τον Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις εγκαταστάσεις της Αγ. Μαρίνας.
Μετά θα ακολουθήσει γλέντι με ζωντανή μουσική και φαγητό

Λεωφορεία για την εκδήλωση θα ξεκινήσουν από όλη τη Μεσσηνία:
Καλαμάτα στις 09:00 από Υπαπαντή
Γαργαλιάνους στις 07:00 από Δημαρχείο
Φιλιατρά στις 07:30 από Φουρναράκειο
Κυπαρισσία στις 08:00 από Σταθμό
Μεσσήνη στις 08:15 από Δημαρχείο
Πύλο στις 07:30
Επίσης λεωφορεία θα ξεκινήσουν από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, από Αχαΐα, Ηλεία, Κορινθία, Αρκαδία, Αργολίδα, Λακωνία.


Επίσης στις εγκαταστάσεις της Αγ. Μαρίνας θα λειτουργεί κατασκήνωση από το Σάββατο 28 Μάη. Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες, πεζοπορία στο Ταΰγετο, ενώ στις 20:30 θα γίνει παρουσίαση της έκδοσης της ΕΠ Πελοποννήσου με θέμα την ιστορία και δράση του ΔΣΕ στην Πελοπόννησο. Μετά θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι.
Λεωφορεία για το Σάββατο θα ξεκινήσουν από την Καλαμάτα στις 18:30 από την  πλατεία της Υπαπαντή."

Δεν υπάρχουν σχόλια: