14 Μαΐου 2017

Λαγκαρντ «Η διαγραφή του Ελληνικού χρέους είναι επιτακτική»! ΤΗΝ ΑΝΝΑ-ΜΙΣΕΛ - ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΝ ΡΩΤΗΣΕ;;; (ΒΊΝΤΕΟ)

Αποτέλεσμα εικόνας για λαγκάρντ
Η κ. Λαγκάρντ, το όνομα της οποίας έχει ακουσθεί για την θέση του πρωθυπουργού της Γαλλίας, τόνισε πως συνεχίζει να εργάζεται προς την κατεύθυνση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, συμπληρώνοντας ότι οι Ευρωπαίοι πιστωτές θα πρέπει να είναι πιο συγκεκριμένοι στο ανωτέρω θέμα.
«H θέση μας για την Ελλάδα δεν έχει αλλάξει. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το πακέτο αυτό ελάφρυνσης του χρέους, δεν έχει ακόμη προκύψει...
αρκετή σαφήνεια πάνω στο όλο θέμα, και έχουμε την ελπίδα ότι οι ευρωπαϊκές αρχές θα συνεχίσουν να εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.
Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε πως θα συνεχίσει να εργάζεται για το πακέτο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και πως δεν υπάρχει ακόμα αρκετή σαφήνεια στο ζήτημα αυτό. Τόνισε πως οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι συγκεκριμένοι για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, κάτι που χαρακτήρισε «επιτακτικό».


ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ:

Επισήμως το ζήτημα του χρέους της Ελλάδας δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζών της G7, αλλά συζητείται εκτενώς στο περιθώριό της.
Οι Ευρωπαίοι πιστωτές δεσμεύθηκαν τον Μάιο του 2016 ότι εάν η Ελλάδα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο πρόγραμμα στήριξης, θα παρατείνουν τις ωριμάνσεις και τις περιόδους χάριτος στα δάνεια που έχουν χορηγήσει, ώστε οι ελληνικές χρηματοδοτικές ανάγκες να είναι κάτω από 15% του ΑΕΠ μετά το 2018 και μεσοπρόθεσμα, και κάτω από το 20% του ΑΕΠ αργότερα.

Ακόμη, υποσχέθηκαν ότι θα εξετάσουν την αντικατάσταση των ακριβότερων δανείων του ΔΝΤ από ευρωπαϊκές, φθηνότερες πιστώσεις, και ότι θα μεταφέρουν τα κέρδη τους από τα ελληνικά ομόλογα που διακρατούν οι εθνικές κεντρικές τράπεζες στην Αθήνα. Αυτό θα συμβεί μόνο εάν η Ελλάδα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις ως τα μέσα του 2018 και η ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους της δείξει πως χρειάζεται ελάφρυνσή του για να καταστεί βιώσιμο.

Το ΔΝΤ πιστεύει ότι η ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους, ή τουλάχιστον μια σαφής δέσμευση για αυτό, είναι απαραίτητη για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ελλάδα, ώστε η χώρα να επιστρέψει στις αγορές το 2018.

Η Γερμανία και άλλες χώρες του βορρά της ευρωζώνης αντιτείνουν πως αν η Ελλάδα συνεχίσει να καταγράφει αρκετά υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα μπορεί να μη χρειαστεί περαιτέρω ελάφρυνση χρέους, ειδικά με δεδομένο ότι τα φθηνά δάνεια που χορηγεί η ευρωζώνη τής εξοικονομούν 8 δισ. ευρώ τον χρόνο ή 4,5% του ΑΕΠ, όπως σημειώνουν.

ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ:


Posted by netakias.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: