17 Μαΐου 2017

«Κόλαφος» στην κυβέρνηση από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής: Αντισυνταγματικές οι περικοπές!!!

«Κόλαφος» στην κυβέρνηση από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής: Αντισυνταγματικές οι περικοπές
ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 
Ράπισμα στην κυβέρνηση από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής για το «ψαλίδι» σε συντάξεις και ειδικά μισθολόγια.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ-1 ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος είπε ότι στην εισήγηση της Επιτροπής – η οποία μάλιστα έγινε γνωστή τα ξημερώματα της Τετάρτης 17 Μαΐου - κρίνονται αντισυνταγματικές οι περικοπές.

Στην έκθεσή της Επιστημονικής Επιτροπής, στην οποία αναλύονται τα σκληρά μέτρα του τέταρτου μνημονίου αναφέρεται μεταξύ άλλων, όσον αφορά στις συντάξεις, ότι πρέπει να εξεταστεί αν το ψαλίδι στις συντάξεις οδηγεί σε πτώση του βιοτικού επιπέδου των συνταξιούχων τέτοια, που να συνιστά προσβολή της αξιοπρέπειάς τους.
Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Πρέπει να σταθμισθεί, εν προκειμένω, αν οι προτεινόμενες μειώσεις, διαταράσσουν τη δίκαιη ισορροπία που πρέπει να υφίσταται μεταξύ αφενός της προσβολής της σύνταξης ως περιουσιακού αγαθού, το οποίο προστατεύεται από το άρθρο 1 Π.Π.Π. της Ε.Σ.Δ.Α, και αφετέρου του δημόσιου συμφέροντος, καθώς και αν οι προτεινόμενες περικοπές οδηγούν σε πτώση του βιοτικού επιπέδου κατηγοριών συνταξιούχων τέτοια, που θα συνιστούσε προσβολή της αξιοπρέπειάς τους, λαμβανομένων υπόψιν τόσο της έκτασής τους (περικοπή 18% της καταβαλλόμενης σύνταξης σε κατηγορίες συνταξιούχων), όσο και του σωρευτικού αποτελέσματός τους».
Επίσης «καταπέλτης» είναι η εισήγηση και για τα ειδικά μισθολόγια καθώς αναφέρει ότι οι περαιτέρω περικοπές δεν μπορούν να δικαιολογηθούν και ότι τίθεται θέμα συνταγματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: