9 Μαΐου 2017

Κοινωνία σε παράκρουση: Αίμα και βία στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας!!!

Κοινωνία σε παράκρουση: Αίμα και βία στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ

Δολοφονίες, βασανιστήρια, εγκλήματα πάθους, παιδοκτονίες και αδελφοκτονίες. Το 2017 στους πρώτους πέντε μήνες του έχει ήδη γεμίσει από αποτρόπαια και ειδεχθή εγκλήματα τις στήλες του έντυπου Τύπου αλλά και τις ενημερωτικές ιστοσελίδες του Διαδικτύου, παρουσιάζοντας το πρόσωπο μιας κοινωνίας που καταρρέει.
Είναι αυτή η κοινωνία, η ελληνική, που ζώντας ήδη σ’ έναν απίστευτο παραλογισμό εδώ και επτά χρόνια, δείχνει πλέον, αρκετά συχνά, μια εικόνα θλίψης κι εγκατάλειψης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ανθρώπινο ψυχισμό.
Βεβαίως, δεν γίνεται  όλες αυτές οι εγκληματικές πράξεις να αιτιολογηθούν βάσει αυτής της οπτικής. Διαβάζουμε, όμως, συχνά για συμφέροντα, συμβόλαια θανάτου, κατώτερα πάθη κι αρρωστημένα ένστικτα. Και, δυστυχώς, τις περισσότερες φορές, τα θύματα των πλέον ειδεχθών αυτών εγκλημάτων είναι νέοι άνθρωποι και κυρίως μικρά παιδιά.
Πώς να δικαιολογήσει κανείς ότι ένας πατέρας σκοτώνει το ίδιο του το παιδί και στη συνέχεια το πετά στα σκουπίδια; Τι μπορεί να αναφέρει κανείς ως αιτιολογία για το παιδί που είδε από τη θέση του συνοδηγού τον δολοφόνο να «γαζώνει» με σφαίρες τον ίδιο του τον πατέρα, όποιος κι αν ήταν αυτός;
Ακούμε συχνά, συζητώντας με φίλους και οικείους μας για τέτοιες υποθέσεις, ότι «πάει! Εξαγριωθήκαμε! Έχει τρελαθεί ο κόσμος!». Όσο αφοριστικό κι αν ακούγεται αυτό, ίσως τελικά να μην απέχει διόλου από την πραγματικότητα.
Το Newsbomb.gr σας παρουσιάζει παρακάτω μια σειρά από εγκλήματα που ήδη έχουν προκαλέσει φρίκη κι αποτροπιασμό στην Ελλάδα του 2017.
6xronos
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017 – Κομοτηνή: Ένα 6χρονο κωφάλαλο αγοράκι Ρομά, ο Σεζάλ Μεχμεταλή, βρίσκεται νεκρός σε εγκαταλελειμμένο σπίτι γεμάτο από σκουπίδια στην Κομοτηνή. Δράστης ήταν ένας 15χρονος Ρομά, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό, αποπλάνηση και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)
katsaris
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 – Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί συλλαμβάνουν έναν 39χρονο για ασέλγεια σε βάρος δύο 11χρονων παιδιών. Όπως θα γίνει γνωστό από τις Αρχές, πρόκειται για τον Δημήτριο ΚΑΤΣΑΡΗ (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)
palaio faliro pyrovolismoi
Δευτέρα, 4 Απριλίου 2017 – Παλαιό Φάληρο: Στη συμβολή των οδών Ναυσικάς και Αχαιών στο Παλαιό Φάληρο, ένας 26χρονος βρισκόταν κάτω από το σπίτι του και μιλούσε με έναν φίλο του, όταν πέρασε από δίπλα του μια μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαινε ένα άτομο. Ο οδηγός σταμάτησε, κοίταξε το νεαρό και το φίλο του, φώναξε «τι κοιτάς, ρε;» και στη συνέχεια κατέβηκε και πυροβόλησε εν ψυχρώ τουλάχιστον τέσσερις φορές τον 26χρονο. Κατόπιν ανέβηκε και πάλι στη μοτοσικλέτα του κι εξαφανίστηκε. Ο 26χρονος, χτυπημένος από σφαίρες στην κοιλιά και τον θώρακα, διακομίσθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό» όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)
paidaki
Πέμπτη, 18 Απριλίου – Θεσσαλονίκη: Μια 25χρονη γυναίκα συλλαμβάνεται στην Καλαμαριά, επειδή εγκατέλειψε δύο αγοράκια ηλικίας 2 και 4 ετών έξω από την Εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα. Επρόκειτο για την 25χρονη αδερφή της μητέρας των δυο παιδιών, η οποία είχε αναλάβει άτυπα την επιμέλειά τους, αφού η μητέρα τους βρίσκεται έγκλειστη στις φυλακές της Θήβας για κλοπές. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου «Γεννηματάς» για την φροντίδα και τη φύλαξή τους, ενώ ενημερώθηκε και το «Χαμόγελο του Παιδιού». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ)
larisa2
Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 – Λάρισα: Μια νεαρή γυναίκα, 21 ετών και τους γονείς της συνέλαβαν αστυνομικοί στη Λάρισα με την κατηγορία της παραβίασης του νόμου περί υιοθεσιών.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 21χρονη μητέρα μαζί με τους 52χρονους γονείς της επιχείρησαν να πουλήσουν το μόλις τεσσάρων ημερών βρέφος της. Μετά από τηλεφωνικές επαφές και συναντήσεις που είχαν με ζευγάρι αστυνομικών, που εμφανίστηκαν ως ενδιαφερόμενοι, συμφώνησαν να παραδώσουν το βρέφος, λίγες μέρες μετά τη γέννησή του έναντι του χρηματικού ποσού των 40.000 ευρώ (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός είναι ο γιατρός που κατηγορείται ότι δολοφόνησε την 36χρονη

Αυτός είναι ο γιατρός που κατηγορείται ότι δολοφόνησε την 36χρονη

Η δολοφονία της 6χρονης Στέλλας Εικοσπεντάκη

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 – Αγία Βαρβάρα Αττικής: Η Αστυνομία εντοπίζει μέσα σε κάδο απορριμμάτων, τυλιγμένο σε σακούλες σκουπιδιών, το άψυχο κορμάκι της 6χρονης Στέλλας Εικοσπεντάκη.
Είχε εκδοθεί ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα Amber Alert για την εξαφάνισή της. Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης (27/04/2017) όταν ο πατέρας της 6χρονης κατήγγειλε στην Ελληνική Αστυνομία ότι εξαφανίστηκε μυστηριωδώς η κόρη του.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πατέρας, πρώην αστυνομικός στο επάγγελμα, δήλωσε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα ότι το παιδί του, το οποίο αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα εξαφανίστηκε από το σπίτι τους στην Αγία Βαρβάρα ενώ ο ίδιος κοιμόταν.
PAIDOKTONOS2 STELLA1 547 355
Όπως υποστήριξε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας, ο 60χρονος πατέρας, το πρωί που ξύπνησε, δεν βρήκε στο κρεβάτι την κόρη του.
Ωστόσο, μετά και την ανεύρεση της σορού της 6χρονης, ο ίδιος ο πατέρας «έσπασε» και ομολόγησε με απόλυτη ψυχραιμία στις Αρχές το αποτρόπαιο έγκλημά του, σοκάροντας το πανελλήνιο.
(Διαβάστε όλο το χρονικό της υπόθεσης ΕΔΩ)

Η εν ψυχρώ δολοφονία του Βασίλη Γρίβα μπροστά στα μάτια του παιδιού του

grivas
Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017 – Γλυκά Νερά Αττικής: Κουκουλοφόροι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο «γαζώνουν» με σφαίρες του αυτοκίνητο του 47χρονου αθλητή του bodybuilding, Βασίλη Γρίβα, έξω από το 3ο Δημοτικό Σχολείο της οδού Σαλώνων. Ο ίδιος πήγαινε τον 10χρονο γιο του στο σχολείο. Οι Αρχές κάνουν λόγο για μαφιόζικο χτύπημα, καθώς ο Γρίβας ήταν γνωστός άνθρωπος της νύχτας.
Ωστόσο, η υπόθεση αποκτά γρήγορα μια εξαιρετικά δραματική τροπή, όταν αποκαλύπτεται πως κατά τη στιγμή της δολοφονίας, ο 10χρονος γιος του θύματος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο. Το παιδί, έντρομο, βγήκε από το όχημα κι έτρεξε σε έναν δάσκαλό του, φωνάζοντάς του: «Δάσκαλε, βοήθησέ με! Σκοτώνουν των πατέρα μου!». (Διαβάστε όλο το χρονικό της υπόθεσης ΕΔΩ)
Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017 – Χαλκιδική: Αστυνομικοί εντοπίζουν σε απόκρημνη περιοχή μεταξύ Παλιουρίου και Νέας Σκιώνης στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής το πτώμα μιας 36χρονης γυναίκας, μητέρας τριών παιδιών από τη Γεωργία. Έπειτα από εκτεταμένες έρευνες, συλλαμβάνεται ένας 38χρονος ειδικευόμενος γιατρός στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)
drastis 1
Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017 – Αθήνα: Συλλαμβάνεται στη Δάφνη ένας 52χρονος ο οποίος βίασε και βασάνισε μια 22χρονη φοιτήτρια.  
dafni2
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι Αρχές, το κορίτσι απάντησε σε αγγελία που είχε βάλει ο 52χρονος και στην οποία ζητούσε γυναίκα ως περιστασιακή οικιακή βοηθό, καθώς είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, λόγω τυφλότητας και υπερβολικής παχυσαρκίας. Η κοπέλα είχε εργαστεί άλλες τρεις φορές το προηγούμενο διάστημα στο σπίτι. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το απόγευμα της Τετάρτης, η 22χρονη μετέβη στο διαμέρισμα του 52χρονου για να εισπράξει 25 ευρώ που της όφειλε από την εργασία της την προηγούμενη φορά και από εκείνη τη στιγμή χάθηκαν τα ίχνη της.
Οι γονείς της, οι οποίοι την αναζητούσαν στο τηλέφωνο και δεν την εύρισκαν, ανησύχησαν και μετέβησαν στην Αθήνα, όπου κατέφυγαν στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσαν την εξαφάνιση. Οι αστυνομικοί του τμήματος κινητοποιήθηκαν αμέσως και μετά από έρευνες κατέληξαν στο σπίτι του 52χρονου. Αξιωματικός που πήγε στο σημείο, άκουσε πνιχτές φωνές αγωνίας, καθώς η κοπέλα ήταν φιμωμένη με πλαστική ταινία και μαζί με συναδέλφους τους έσπασαν την πόρτα και την βρήκαν δεμένη χειροπόδαρα σε μια καρέκλα.
Στο δωμάτιο ήταν τοποθετημένες και κάμερες οι οποίες κατέγραφαν τα μαρτύρια της φοιτήτριας.
Η 22χρονη κοπέλα, η οποία, εκτός των άλλων, είχε υποστεί ισχυρό σοκ, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για νοσηλεία.
Όσο για τον δράστη; Κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είμαι ΑμεΑ ρε παιδιά, τι έκανα; Είχαμε σχέση. Δεν θα έκανα κάτι χωρίς τη θέλησή της. Η κοπέλα είχε φετίχ». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: