30 Μαΐου 2017

Η περίφημη δήλωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την Εκκλησία με… άρωμα άλωσης της Πόλης!!!

Ένα ολόκληρο κομμάτι της νεώτερης και σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της χώρας μας κλείνει σήμερα μετά το θάνατο μιας από τις πλέον αμφιλεγόμενες πολιτικές προσωπικότητες στην ιστορία αυτού του τόπου.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης λίγο πριν περάσει τον έναν αιώνα ζωής άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο.Οι σχέσεις του με την Εκκλησία ευθυγραμμίζονταν πάντα ανάνογα με το πολιτικό κόστος των κατά καιρών αποφάσεων που θα έπαιρνε.Αυτή όμως που ίσως μείνει στην ιστορία είναι μια δήλωση, η οποία ιδίως σήμερα που θυμόμαστε και την μαύρη επέτειο της άλωσης της Πόλης έχει ιδιαίτερη σημασία.

Ήταν λοιπόν 1987 και ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης, είχε προκαλέσει την μήνη της Εκκλησίας με το νομοσχέδιο που προωθούσε για την εκκλησιαστική περιουσία. Η κατάσταση οδηγείται σε τέλμα και η αντιπολίτευση βρίσκει ευκαιρία να ξιφουλκήσει κατά της κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου.
Τότε ήταν που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κάνει την περίφημη δήλωση συγκρίνοντας ουσιαστικά τον Μωάμεθ τον Πορθητή με το ΠΑΣΟΚ!
«Ούτε ο Μωάμεθ ο Πορθητής ή άλλος σουλτάνος στη διάρκεια της μακραίωνης δουλείας του Γένους διανοήθηκε ποτέ να υποδουλώσει την ορθόδοξη Εκκλησία, οικονομικά και διοικητικά, με τον τρόπο που το επιχειρεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: