23 Μαΐου 2017

Οριστικό: Αυτός είναι ο επιχειρηματίας που παίρνει το Mega

Αποτέλεσμα εικόνας για mega channelΜετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις κλείδωσε» η συμφωνία
Σε εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη μεταβιβάστηκε ποσοστό 20% της "Τηλέτυπος Α.Ε.” (Mega Channel), από το συνολικά 32,73% που κατείχε η «Πήγασος Εκδοτική», συμφερόντων του ομίλου Μπόμπολα.
Από το ποσοστό του 32,73%, μόνο το 20% είναι το «καθαρό», ενώ το υπόλοιπο 12,73% είναι δεσμευμένο από τις τράπεζες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε με ιδιωτικό συμφωνητικό και το τίμημα ανήλθε στα επίπεδα των 5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 75% θα απορροφηθεί από τις πιστώτριες τράπεζες και το 25% για να καλυφθούν κεφαλαιακές ανάγκες και υποχρεώσεις της Τηλέτυπος.

Η ανακοίνωση της Πήγασος
«Σε χρηματιστηριακή ανακοίνωση που εξέδωσε η Πήγασος αναφέρει ότι: προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της "ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε." ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην ως άνω Ανώνυμη Εταιρία, από 32,7321%, σε 13,0961%». 
Η είσοδος του ομογενή επιχειρηματία στο μετοχικό κεφάλαιο της Τηλέτυπος θεωρείται ότι λειτουργεί ως προπομπός εξελίξεων και για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.
Η διαδικασία μετάβασης των μετοχών, αν και έχει «κλειδώσει» η συμφωνία, θεωρείται πως θα είναι χρονοβόρα και θα υπάρξει αρκετό διάστημα μέχρι τις οριστικές εξελίξεις. 
Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Μαΐου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσης προσφορών από τους ενδιαφερόμενους για την απόκτηση του συνόλου του ενεργητικού και των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ, στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: