20 Μαΐου 2017

ΦΡΙΚΗ… Μαζική σφαγή γυναικόπαιδων από τον ΙSIS σε χωριό στην Α Χάμα...!!!


Δεκάδες πολίτες σφαγιάστηκαν από τον ISIS στην ανατολική Χάμα σύμφωνα με φιλοκυβερνητικές πηγές.
Για 52 νεκρούς εκ των οποίων 15 παιδιά και 100 τραυματίες έκανε λόγο ο Διευθυντής του κρατικού νοσοκομείου της Salamiyeh εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι γυναικόπαιδα.H ”Daech” διέπραξε μια σφαγή κατά κατοίκων του χωριού Aqareib Safiyah στα Α της πόλης Salamiyah και προκάλεσε 52 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.
Η ”Daech” επιτέθηκε τα χαράματα στο χωριό σε σπίτια που είναι στα περίχωρα στο νότο του οικισμού πριν ο στρατός και οι σύμμαχοί του παρέμβουν κι αποτρέψουν την διείσδυση των τρομοκρατών στο κέντρο του χωριού. Πηγές πολιτών από το χωριό αναφέρουν ότι οι τρομοκράτες σκότωσαν πολίτες εκ των οποίων γυναικόπαιδα ακρωτηρίασαν τα σώματά τους και λεηλάτησαν οικίες.O στρατός απώθησε τους τρομοκράτες.sana 
Βίντεο:

Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν τουλάχιστον 15 παιδιά ηλικίας 3-13.Σύμφωνα με αδύναμες πηγές η ISIS επέδραμε από 3 κατευθύνσεις εξορμώντας από τα χωριά Tor Al Kulaib, Abu Hanaya και Al Hardanah που είναι υπό τον έλεγχό της.
Ο στρατός επανέκτησε τις περισσότερες θέσεις όπου διείσδυσε προσωρινά το Ισλαμικό Κράτος.Τουλάχιστον 30 τρομοκράτες σκοτώθηκαν στις μάχες εντός και στα περίχωρα του χωριού.
Ιατρικές πηγές αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των θυμάτων φέρει τραύματα από ρουκέτες.Το χωριό βρίσκεται στην περιοχή της Salamiyeh.
Σύμφωνα με το AFP περισσότερα από 50 άτομα σκοτώθηκαν νωρίς την Πέμπτη από μια επίθεση της ISIS κατά 2 χωριών που ήλεγχε ο στρατός στην ανατολική Χάμα στη Κεντρική Συρία.

Η επίθεση στόχευε 2 χωριά : το Aqareb, όπου ο πληθυσμός είναι κατά πλειοψηφίαν ισμαηλίτες και το Maboujé όπου ζουν σουνίτες, και άτομα που ανήκουν στις μειονότητες jaafarite, ισμαηλίτες και αλαουίτες.
52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους οι 15 πολίτες και 27 στελέχη των Μονάδων Εθνικής Άμυνας ενώ υπάρχουν και 10 αταυτοποίητα θύματα σύμφωνα με το (OSDH).

Το Sana αναφέρει ότι σκοτώθηκαν 20 πολίτες στο Aqareb, χωρίς νά ναφέρεται στο Maboujé.Αντίθετα διευκρινίζει ότι η πλειοψηφία των πολιτών που σκοτώθηκαν στο Aqareb αποκεφαλίστηκαν και τα μέλη τους ακρωτηριάστηκαν.
Ο στρατός απέκρουσε την επίθεση της Daesh στο χωριό Aqareb es Safi που βρίσεκται 53 χλμ (33 miles) Α της Hama.Πηγή αναφέρει ότι οι τρομοκράτες είχαν σημαντικές απώλειες.Το Aqarebεπέχει στρατηγική θέση λόγω του ότι βρίσκεται πλησίον του αυτοκινητόδρομου M5 που συνδέει το Χαλέπι με άλλες επαρχίες.front.info,fort-russ,AFP,sana

dimpenews

Δεν υπάρχουν σχόλια: