18 Ιουνίου 2017

Ιθώμη-Στο ίδιο έργο θεατές: Τον Ιούλιο ο διαγωνισμός για το αναψυκτήριο στην Αρχαία Μεσσήνη!!!

Στο ίδιο έργο θεατές: Τον Ιούλιο ο διαγωνισμός για το αναψυκτήριο στην Αρχαία Μεσσήνη!
Το… ίδιο έργο με πέρυσι είναι πιθανό να δούμε και φέτος όσον αφορά την λειτουργία του αναψυκτηρίου στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, καθώς το υπουργείο Πολιτισμού μόλις πριν 4 ημέρες δημοπράτησε τη μίσθωσή του, «πακέτο» με τα αναψυκτήρια άλλων 10 αρχαιολογικών χώρων ανά την Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι στον σχετικό περυσινό διαγωνισμό, η συγκεκριμένη υποδομή στην Αρχαία Μεσσήνη δεν μισθώθηκε τελικά, καθώς και...
πάλι περιλαμβανόταν σε κοινή ομάδα με άλλα αναψυκτήρια, το συνολικό τίμημα για τα οποία -προφανώς- είχε κριθεί υπέρογκο από τους ενδιαφερόμενους.

Ως συνέπεια, οι περυσινοί επισκέπτες ενός από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Μεσσηνίας -που το 2016, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Πολιτισμού, έφθασαν τους 52.584- δεν είχαν τη δυνατότητα ούτε για ένα ποτήρι δροσερό νερό. Η κατάσταση, πέρυσι, αντιμετωπίστηκε με αυτόματους πωλητές νερού και αναψυκτικών.

Φέτος, το «πακέτο» που δημοπρατείται -με ελάχιστο μηνιαίο τίμημα 58.169 ευρώ από 1η Απριλίου μέχρι 31 Οκτωβρίου 2017 και 43.379 ευρώ από 1η Νοεμβρίου 2017 μέχρι 31 Μαρτίου 2018- συμπεριλαμβάνει σχεδόν όλους τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και αρκετά μουσεία της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνει, το αναψυκτήριο της Αρχαίας Μεσσήνης δημοπρατείται από κοινού με τα αναψυκτήρια στην Ακρόπολη της Αθήνας, του Αρχαιολογικού Μουσείου και του αρχαιολογικού χώρου Ολυμπίας, της Ακρόπολης της Λίνδου, του Ολυμπιείου (στήλες του Ολυμπίου Διός, στην Αθήνα), των Δελφών, της Βεργίνας, του Ασκληπιείου Κω, της Δήλου, του Ακρωτηρίου Θήρας και του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Ο φετινός διαγωνισμός θα διενεργηθεί την Πέμπτη 6 Ιουλίου στα κεντρικά γραφεία του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ), στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: