28 Ιουνίου 2017

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΙΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Το ξέπλυμα Μητσοτάκη στη Χρυσή Αυγή μέσω του Politico, είναι επανάληψη της θέσης του alter ego του Σαμαρά, Φαήλου Κρανιδιώτη, ότι «η Χρυσή Αυγή στη χειρότερη περίπτωση, κάνει αντιποίηση αρχής, ενίοτε πέφτει και καμιά ψιλή, τα μαχαιρώματα είναι ευφάνταστη προπαγάνδα της αριστεράς» (εφημερίδα «Δημοκρατία» 30-12-2012).
Είναι ξεκάθαρο ότι η ακροδεξιά στροφή της ΝΔ δεν ήταν μόνο μία επινόηση Σαμαρά άλλοτε, αλλά και γραμμή Μητσοτάκη τώρα, όπως δείχνει άλλωστε και η απόφασή του να ορίσει αντιπρόεδρο το Γεωργιάδη και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και τομεάρχη Εσωτερικών το Βορίδη. 

Επιπλέον, για να βάλουμε μέσα στην εικόνα και το κόμμα της άφωνης κι άλαλης για τις δηλώσεις Μητσοτάκη στο Politico Φώφης Γεννηματά, η ταυτόχρονη στοίχιση και ταύτιση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΧΑ, πίσω από τη γραμμή υπεράσπισης των ίδιων ακριβώς επιχειρηματικών συμφερόντων τη Δευτέρα στη Βουλή, αποκαλύπτει ανίερες σχέσεις και υπόγειες διαδρομές. Εξάλλου ήταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι πήραν τους νεοναζί από 0,3% το 2009 και με την πολιτική που εφάρμοσαν, τους πήγαν στο 7% την περίοδο μέχρι το 2015. Ήταν η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που ο γενικός γραμματέας της Μπαλτάκος βρισκόταν σε απευθείας γραμμή συνεργασίας με τον Κασιδιάρη. Ήταν η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που συνέλαβε όπως-όπως την ηγεσία της ΧΑ σε μία διαδικασία τόσο πρόχειρη, που τους έκανε δώρο την αποφυλάκισή τους με θριαμβολογίες και καγχασμούς. Ήταν στελέχη αυτών των δύο κομμάτων που περιέγραφαν τη ΧΑ ως «το πρώτο Κίνημα μετά τη Μεταπολίτευση που γεννιέται αυθεντικά.

Λίγα σχόλια επί των επιμέρους ισχυρισμών Μητσοτάκη στο Politico…

Για τον πρόεδρο της ΝΔ δεν υπάρχει χρυσαυγίτικη και ακροδεξιά βία, παρά μόνο αριστερή. 
Βία και τρομοκρατία όμως δεν είναι όταν οι νεοναζί, υπό την προκλητική αδράνεια και ανοχή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ…
- Πετούσαν αναμμένα στουπιά βενζίνης σε αυτοσχέδια υπόγεια τζαμιά με δεκάδες μετανάστες μέσα;
- Έκαναν εισβολές σε σπίτια μεταναστών με λεπίδια και σιδερογροθιές, όπως συνέβη στους παρ’ ολίγο νεκρούς, θύματα της ΧΑ, αλιεργάτες από την Αίγυπτο;
- Στρίμωχναν στις γωνιές και σάπιζαν στο ξύλο αφισοκολλητές του ΚΚΕ;
- Καταλάμβαναν με παραστρατιωτική επιχείρηση το Μελιγαλά δημιουργώντας επεισόδια βίας, δίχως η Αστυνομική Διεύθυνση να προλαμβάνει, ή να καταστέλλει;
- Δολοφόνησαν προσχεδιασμένα και οργανωμένα με σταλμένο εκτελεστή τον αντιφασίστα ακτιβιστή Παύλο Φύσσα;
Τι διαφορά έχουν δηλαδή οι χρυσαυγίτες από το Νορβηγό Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ; Όταν ο πυρηνάρχης της Νίκαιας εμφανίζεται on video να λέει στα τάγματα εφόδου, «όταν λάβουμε σήμα από τον αρχηγό, βγαίνουμε έξω 20-30 και ότι κινείται σφάζεται», αλήθεια, δεν μιλάμε για τρομοκρατία; Ότι κινείται σφάζεται δεν είναι και η τακτική επιθέσεων των τζιχαντιστών στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες;

Επίσης, πως εξηγεί ο Μητσοτάκης ότι στις μέρες που κυβερνούσαν οι «σερίφηδες» υπουργοί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σε Δημόσια Τάξη και Δικαιοσύνη, οι τρομοκράτες έκαναν πραγματικό πάρτυ; Ας θυμηθούμε…
- Παλαιοκώστας-Ριζάι δραπετεύουν δύο φορές μέσα σε τρία χρόνια μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο που προσεδαφίστηκε στον αυλόγυρο μέρα μεσημέρι.
- Υπαρχιφύλακας της Αστυνομίας γαζώνεται με 24 σφαίρες στα Πατήσια.
- Παλαιοκώστας-Ρούπα αποφυλακίζονται αρχικά και εξαφανίζονται στη συνέχεια από τις αρχές.
- Υπασπιστής του Υπουργού Δημόσιας Τάξης ανατινάζεται μέσα στο γραφείο του στην Κατεχάκη από πακέτο βόμβα που ουδέποτε πέρασε από έλεγχο.
- Δολοφονικό χτύπημα στο Νέο Ηράκλειο με θύματα δύο στελέχη της ΧΑ.
- Ελεύθερος με άδεια ο περιβόητος Χριστόδουλος Ξηρός, εξαφανίζεται από τις αρχές και συλλαμβάνεται 20 (ναι είκοσι!) μέρες πριν τις εκλογές Ιανουαρίου 2015 ως ποδηλάτης της Αναβύσσου με μεταμφίεση Barry Gibb των Bee Gees. 
Και αυτά είναι μόνο κάποια παραδείγματα, όχι όλα. 
Όπως είναι δύσκολο, να εξηγήσει ο Μητσοτάκης πως επί των ημερών του δόγματος «Νόμος & Τάξη» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν πειράχθηκε κανένα από τα λεγόμενα «άβατα», αλλά έγιναν ορμητήριο ακόμη χειρότερης βίας και παρανομιών. 
Όσες δεκαετίες κυβερνούσαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για τη βία ήταν υπεύθυνη η αριστερά σύμφωνα με τη λογική Μητσοτάκη. Τώρα που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνη για τη βία είναι και πάλι η αριστερά. Παραλογισμός και παράκρουση!

Οι δηλώσεις στο Politico θα μπορούσαν, υπό συνθήκες μηντιακής διαφάνειας και αντικειμενικότητας, να είναι ουσιαστικά το κύκνειο άσμα της ηγεσίας ενός ανθρώπου που ψηφίστηκε ως Κυριάκος και προκύπτει Φαήλος. Παρ’ όλα αυτά οι πολίτες, ευρισκόμενοι σαφώς σε δημοκρατική επαγρύπνηση, έχουν πάρει ήδη μία γερή γεύση για το ποιος είναι εκείνος τον οποίον οι γνωστοί «νταβαντζήδες», παλιοί και νέοι,  τους παρουσιάζουν τάχα ως … «εν αναμονή πρωθυπουργό».

Ιωάννης Μοίρας <ioannismoiras@gmail.com>

Δεν υπάρχουν σχόλια: