18 Ιουνίου 2017

Λεμπιδάκης: Τα δραματικά τελευταία μηνύματα των απαγωγέων - Πως "στράβωσαν" οι διαπραγματεύσεις;;; [video]

Στο σκοτάδι βρίσκεται η οικογένεια του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής στις 30 Μαρτίου.
Οι απαγωγείς επικοινωνούσαν μαζί τους με sms - Το τελευταίο που έλαβαν ήταν πριν από 33 μέρες.
"Αν δεν βρείτε τα χρήματα χάσαμε και εμείς, χάσατε και εσείς".
Η διαπραγμάτευση ξαφνικά σταμάτησε και βύθισε σε μεγαλύτερη αγωνία την οικογένεια του Κρητικού επιχειρηματία.
Ήταν πριν από περίπου 33 ημέρες όταν η οικογένεια Λεμπιδάκη πήρε το τελευταίο μήνυμα από τους απαγωγείς του δικού τους ανθρώπου. Το μήνυμα προκαλεί ανατριχίλα... Οι δράστες έγραφαν χαρακτηριστικά: "Βρείτε τα χρήματα ειδάλλως εάν δεν τα βρείτε χάσατε εσείς, χάσαμε και εμείς".
Οι αδίστακτοι δράστες είναι πολύ καλά οργανωμένοι και για αυτό επικοινωνούσαν μόνο με sms. Δεν τηλεφώνησαν ούτε μία φορά, γεγονός που καθιστούσε αδύνατο τον εντοπισμό τους από την Αστυνομία. Στις 26 Απριλίου είχε γίνει η πρώτη επικοινωνία με την οικογένεια για τον άνθρωπο τους, που απήχθη στις 30 Μαρτίου.  Ζητούσαν το υπέρογκο ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ που η οικογένεια αδυνατούσε να συγκεντρώσει.

"Θέλουμε 70 εκατομμύρια ευρώ", ήταν το μήνυμα των δραστών. Αμέσως, η οικογένεια ξεκίνησε σκληρές διαπραγματεύσεις. Μετά από μέρες κατάφερε να κλείσει τη διαπραγμάτευση στα 8 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο την επίμαχη στιγμή υπήρξε μία διαρροή πληροφοριών που έκανε λόγο για τα λύτρα και τη διαπραγμάτευση με αποτέλεσμα οι απαγωγείς να επανέλθουν στις αρχικές τους απαιτήσεις και να ζητήσουν ακατέβατα 70 εκατομμύρια ευρώ.  Μέχρι σήμερα, παραμένει άγνωστο αν η οικογένεια κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό και να το δώσει στους δράστες.

Η συγκλονιστική επιστολή "παραίτησης"
Το Σάββατο (17.06.2017), 80 ημέρες μετά την απαγωγή του επιχειρηματία, η οικογένεια Λεμπιδάκη εξέδωσε μία συγκλονιστική επιστολή ανακοινώνοντας την διακοπή των διαπραγματεύσεων. Τις τελευταίες 53 ημέρες η οικογένεια δεν έχει κανένα ίχνος ζωής του δικού της ανθρώπου.

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Νέα στοιχεία για την απαγωγή του επιχειρηματία – Τι φοβάται η αστυνομία

Η απαγωγή έγινε την 30η Μαρτίου, μια βροχερή Πέμπτη, που ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, επιστρέφοντας στο σπίτι του στα Καλέσα, έπεσε στην ενέδρα των απαγωγέων. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, σήμερα συμπληρώνονται 53 ημέρες που δεν υπάρχει καμία απολύτως επικοινωνία με τους απαγωγείς.

Τα λύτρα, οι διαπραγματεύσεις και η "σιωπή" των απαγωγέων
Από την ημέρα της απαγωγής στις 30 Μαρτίου, κλιμάκιο από το τμήμα Ανθρωποκτονιών, εγκαταστάθηκε στο σπίτι της οικογένειας Λεμπιδάκη και ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις.

Οι απαγωγείς επικοινωνούν με την οικογένεια για πρώτη φορά 9 ημέρες μετά την αρπαγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο αλλά κανείς δεν ακούει τη φωνή του επιχειρηματία αφού επιλέγουν να στείλουν sms στο κινητό του αδελφού του ομήρου, με το οποίο ζητούν 100 εκατομμύρια ευρώ.

Μιχάλης Λεμπιδάκης: 80 μέρες όμηρος – Η επιστολή απόγνωσης της οικογένειας και το χρονικό της απαγωγής.


Οι διαπραγματευτές της αστυνομίας πιάνουν δουλειά. Η επικοινωνία γίνεται πάντα με sms. Οι απαγωγείς επιμένουν στο ποσό των 100 εκατομμυρίων. Το ποσό αυτό όμως είναι αδύνατον να συγκεντρωθεί, λέει η οικογένειά του... Μετά από διαπραγματεύσεις πάντα με γραπτά μηνύματα οι απαγωγείς “πέφτουν” στα 70 εκατομμύρια. Η οικογένεια δηλώνει ότι αδυνατεί να συγκεντρώσει το τεράστιο ποσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: