Το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγράφεται έντονη και κλιμακούμενη κινητικότητα, καθώς και πυκνότητα επαφών γύρω από το «Μακεδονικό Ζήτημα». Διπλωματικές συζητήσεις, εξελίξεις και αντιπαραθέσεις στο προσκήνιο …με πολύ παρασκήνιο.
Σχεδόν 26 χρόνια μετά την κρυστάλλινη διατύπωση της εθνικής γραμμής του 1992 και μια δεκαετία από το κορυφαίο διπλωματικό κεκτημένο του Βουκουρεστίου (…η προηγούμενη επίλυση του ζητήματος της ονομασίας με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδος, και όχι όνομα επιλογής της γείτονος συμπεριλαμβανομένης της προσωρινής ονομασίας FYROM, αποτελεί προϋπόθεση για πιθανή πρόσκληση των Σκοπίων για ένταξη στο ΝΑΤΟ…), τα δύο αυτά υψίστης σημασίας γεγονότα οφείλουν να αποτελούν τον οδικό χάρτη κάθε διαπραγμάτευσης, αλλά και μιας ευκταίας επίλυσης του Μακεδονικού που τα Σκόπια τόσο με τη λαθροχειρία του ονόματος, όσο φυσικά και με τις αλυτρωτικές τους επιδιώξεις καθιστούν εξαιρετικά δυσχερή.
Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ασκήσουν διπλωματία και εξωτερική πολιτική, μπορούν όμως να διατρανώνουν αυθορμήτως την αντίθεση τους, μέσα και από Συλλαλητήρια ή κάθε μορφής ειρηνικές δράσεις, όταν οι πολιτικές κινήσεις είναι αντίθετες αφενός με την ιστορική αλήθεια και αφετέρου με το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΑΚΕ Ι.Τ., έπειτα από εισήγηση των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργανώσεων μας, αλλά και μελών της Ε.Ε., ομόφωνα αποφασίστηκε η συμμετοχή των στελεχών και των μελών μας στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στην Θεσσαλονίκη (21 Ιανουαρίου 14:00 στο Λευκό Πύργο) και στην Αθήνα (4 Φεβρουαρίου στις 12:00 στο Σύνταγμα), καθώς και όπου αλλού υπάρξει πρωτοβουλία από οργανώσεις όπως αυτές των Πανμακεδονικών Ενώσεων.
Μαζικά, ειρηνικά και αποφασιστικά ενώνουμε τη φωνή μας με όλες τις υγιείς πατριωτικές δυνάμεις, απομονώνουμε τους κάθε λογής πατριδοκάπηλους, αποδοκιμάζουμε τους εθνικούς μειοδότες…
Στέλνουμε ένα ηχηρότατο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, εντός και εκτός Ελλάδος, για τη Μακεδονία μας μακριά από ακραίες ρητορικές, κομματικές ή πολιτικές σκοπιμότητες.
Είναι αδιανόητο να εμφανίζεται ως διαπραγματευτική γραμμή και μάλιστα σε μια ευνοϊκή για την Πατρίδα μας διπλωματική ως προς αυτό συγκυρία, αυτό που η Κυβέρνηση των Σκοπίων απέρριψε το 2008 χωρίς καμία συζήτηση. Η Ελλάδα, άλλωστε, είναι χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ και κράτος-μέλος του στενού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτοί που επιθυμούν να ενταχθούν στη στρατιωτική συμμαχία και στην Ενωμένη Ευρώπη, οφείλουν και υποχρεούνται να επιδεικνύουν σεβασμό στις χώρες που είναι ήδη μέλη τους, στους λαούς τους, την ιστορία τους και την αλήθεια.
Καλούμε τους Έλληνες πολίτες, τους Δακίτες & τις Δακίτισσες, να δώσουν μαχητικό και βροντερό παρών στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου