22 Ιανουαρίου 2018

Γιάννης Λαμπρόπουλος - SOS: ΟΧΙ στο κλείσιμο του στρατοπέδου της Καλαμάτας!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιωάννης Δ. Λαμπρόπουλος
Σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας προανήγγειλε το κλείσιμο του 9ου Συντάγματος Πεζικού, συμπληρώνοντας ότι σε αντιστάθμισμα θα αναβαθμιστεί η 120 ΠΕΑ σε Διεθνές κέντρο « προπόνησης-εκπαίδευσης », όπως επί λέξει είπε.
Σύμφωνα με τον Σχεδιασμό που πρόκειται να εγκριθεί αυτή την εβδομάδα, οι νεοσύλλεκτοι θα παρουσιάζονται σε σημεία υποδοχής στα νησιά και την Θράκη και μετά από δυο ημέρες θα οδηγούνται στις Μονάδες, όπου εκεί θα εκπαιδεύονται και θα υπηρετούν.
Εκτιμώ, ότι η απόφαση αυτή είναι μεγάλο λάθος για τους παρακάτω λόγους: 

1.     Δεν είναι δυνατόν ένας νέος, που φεύγει από το σπίτι του, να βρεθεί σε δυο ημέρες στο Καστελόριζο ή σε όποια άλλη προκεχωρημένη Μονάδα. 
2.    Στις μέχρι τώρα ορκωμοσίες, τα Ελληνόπουλα, σε πολυπληθείς τελετές, με επισημότητες και παρουσία των οικογενειών τους, δίνουν τον ιερότερο όρκο και είναι από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής τους. Αυτά πλέον δεν θα μπορούν να γίνονται. 
3.   Τα έξοδα μετακίνησης των Νεοσυλλέκτων και των οικογενειών τους, από Αθήνα, Δυτική και Κεντρική Ελλάδα, Πελοπόννησο και Κρήτη, θα είναι μεγάλα. 
4.   Σε περίπτωση ανάγκης-πολέμου, αλλά και ειρήνης, παντού και πάντοτε λειτουργούσαν, λειτουργούν και θα λειτουργούν τα Κέντρα Εκπαίδευσης στα μετόπισθεν. Μην ξεχνάμε και τις υπηρεσίες που προσφέρουν σε σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές. 
5.      Οι συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης σε προκεχωρημένες Μονάδες δεν θα είναι ίδιες με αυτές που συναντάμε στα μέχρι σήμερα Κέντρα Νεοσυλλέκτων. 
6.   Δεν πρόκειται να επιτευχθεί ούτε οικονομία, αλλά ούτε και βελτίωση της επάνδρωσης των μάχιμων Μονάδων. 
7.      Θα πληγούν οικονομικά οι τοπικές κοινωνίες και επαγγέλματα, που ωφελούντο από την λειτουργία των Κέντρων. 
8.    Δεν έχει πρώτα εφαρμοστεί πρόγραμμα αναδιάρθρωσης Μονάδων Μάχιμων και μη. 
9. Το ιστορικό 9ο Σύνταγμα, διαθέτει καινούργιες εγκαταστάσεις, άριστες κλιματολογικές συνθήκες για εκπαίδευση και έχει χαμηλό κόστος συντήρησης και λειτουργίας. 
10. Το 2006 είχε ξεκινήσει περιορισμένα και πιλοτικά, κάποιο ανάλογο σχέδιο, το οποίο στη συνέχεια ανακλήθηκε. 

Όσον αφορά την αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ, είναι ένα μεγάλο ψέμα, που στόχο έχει να «χρυσώσει το χάπι». 

Το έτος 2006, με τον τότε Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας κ. Γεώργιο Αυλωνίτη, είχαμε εξετάσει και συζητήσει την εκπαίδευση πιλότων από πολεμικές Αεροπορίες, άλλων Ευρωπαϊκων κρατών. Τούτο, είχε ως βασική προϋπόθεση, την αγορά νέων εκπαιδευτικών  αεροσκαφών στη θέση των πεπαλαιωμένων Τ2. Με την οικονομική κρίση, δεν αγοράστηκαν και ούτε διαφαίνεται κάτι τέτοιο. 

Άρα το να υπόσχονται σήμερα, ενώ γνωρίζουν και τα τόσα άλλα προβλήματα που υπάρχουν, δεν είναι απλώς κοροϊδία, αλλά ντροπή. 

Ελπίζω και εύχομαι να μην κρύβεται πίσω από αυτήν την απόφαση η χρησιμοποίηση των Κέντρων για πρόσφυγες και μετανάστες. 

Η Κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου εκλέχθηκε με τα ψέματα, κυβερνάει με ψέματα και θα πάει σε εκλογές πάλι με ψέματα. 

Ο Λαός δεν ξεχνάει. 

                                                                                   
                                                                       Ιωάννης Δ. Λαμπρόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: