18 Μαΐου 2018

Τέξας: «Ήσυχο παιδί της εκκλησίας» ο Έλληνας μακελάρης! Τι αποκαλύπτουν φίλοι του

Τέξας: «Ήσυχο παιδί της εκκλησίας» ο Έλληνας μακελάρης! Τι αποκαλύπτουν φίλοι του | Newsit.gr
Μόλις 17 χρόνων ο Έλληνας μακελάρης, Δημήτρης Παγουρτζής, που άνοιξε πυρ και σκότωσε τουλάχιστον δέκα συμμαθητές και καθηγητές του, στο Λύκειο του Σάντα Φε, στο Τέξας.
"Ο δράστης του μακελειού σχεδίαζε να αυτοκτονήσει", σύμφωνα με τον κυβερνήτη - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες μαθητών - Εκτός από τον Παγουρτζή, συνελήφθη άλλος ένας μαθητής, του οποίου τα στοιχεία παραμένουν άγνωστα - Φωτογραφίες και βίντεο.

Το Λύκειο του Σάντα Φε, στο Τέξας, «έβαψε» με αίμα ο Έλληνας Δημήτρης Παγουρτζής την Παρασκευή (18.05.2018). Τουλάχιστον δέκα μαθητές και καθηγητές έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του 17χρονου, ο οποίος συνελήφθη ως βασικός ύποπτος για το μακελειό.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ, ο Δημήτρης Παγουρτζής σκόπευε αρχικά να βάλει τέλος στη ζωή του, αλλά τελικά παραδόθηκε στην αστυνομία.

«Όχι μόνο ήθελε να διαπράξει την επίθεση αλλά ήθελε και να αυτοκτονήσει αμέσως μετά. Δεν είχε το θάρρος να αυτοκτονήσει» είπε ο κυβερνήτης, επικαλούμενος την έρευνα της αστυνομίας στα ημερολόγια που άφησε ο 17χρονος.

Άλλα δύο πρόσωπα έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται, πρόσθεσε. Δεν ανέφερε το όνομα του δράστη, ούτε των δύο άλλων ανθρώπων που έχουν συλληφθεί.

Επιπλέον, ο κυβερνήτης του Τέξας ανακοίνωσε ότι η σημαία της Πολιτείας θα κυματίζει μεσίστια στη μνήμη των θυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: