10 Σεπτεμβρίου 2018

Κοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ:Να μην κλείσει κανένα τμήμα, τομέας ή ειδικότητα στο 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης και στο ΕΠΑΛ Άστρους

Prentresultaat vir ΚΚΕΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων 
Κάλπικες αποδείχτηκαν οι υποσχέσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη δήθεν αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της πολυδιαφημιζόμενης “νέας αρχής των ΕΠΑΛ” καθώς έφτασε στο σημείο να κλείνει για άλλη μια φορά τμήματα στα ΕΠΑΛ.
 
Αυτή την περίοδο σε όλη τη χώρα η κυβέρνηση προχωρά στο κλείσιμο τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ. Μετά την κακόγουστη εκστρατεία της περί "εξόδου από τα μνημόνια" και "ξέφωτου" για το λαό η συγκυβέρνηση παρά τις αντιδράσεις σύσσωμης της σχολικής κοινότητας,  κλείνει τον τομέα της Πληροφορικής στο ΕΠΑΛ Άστρους (Β’ τάξη) και την ειδικότητα των Δομικών στο ΕΠΑΛ της Τρίπολης (Γ’ τάξη).  
Αυτές οι ενέργειες πέρα από τον ανάλγητο χαρακτήρα τους αποδεικνύουν πια θα είναι η ωμή πραγματικότητα για τα λαϊκά στρώματα από δω και πέρα. Αυτή η απόφαση όσο αφορά την περίπτωση της Γ’ Δομικών θα αναγκάσει τους μαθητές αυτούς ή να αλλάξουν ειδικότητα και να χάσουν μια χρονιά ή να πάνε στο μοναδικό ΕΠΑΛ με αυτή την ειδικότητα που λειτουργεί στην περιφέρεια Πελοποννήσου (το ΕΠΑΛ Κορίνθου που βρίσκεται τουλάχιστον 80 χλμ μακριά) ή να εγκαταλείψουν το σχολείο. Ανάλογη είναι και η περίπτωση του ΕΠΑΛ του Άστρους αφού και εδώ οι μαθητές θα μείνουν εκτός ειδικότητας. 
Η κυβέρνηση με την πολιτική που εφαρμόζει και στον τομέα αυτό φέρνει νέα πλήγματα στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι άμεσα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να μην κλείσει κανένα τμήμα, τομέας ή ειδικότητα στο 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης και στο ΕΠΑΛ Άστρους. 


Οι βουλευτές
Νίκος Καραθανασόπουλος
Γιάννης Δελής 
Νίκος Μωραΐτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: