12 Σεπτεμβρίου 2018

Ν.Χουντής σε Ζ.Κ.Γιούνκερ: "Οι πολιτικές της ΕΕ αποτελούν θερμοκήπιο της ακροδεξιάς"!!!

Νίκος Χουντής (ΛΑΕ) σε ΖΚ Γιούνκερ για την Κατάσταση της Ένωσης:
“Οι πολιτικές λιτότητας και οι μεταρρυθμίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελούν θερμοκήπιο της ακροδεξιάς και του φασισμού”
“Οι λαοί θα διεκδικήσουν λύσεις έξω από τις νεοφιλελεύθερες Συνθήκες της ΕΕ, έξω από τους σχεδιασμούς του Ευρώ, διεκδικώντας ένα μέλλον κυρίαρχων και ισότιμων χωρών με δημοκρατία, αλληλεγγύη και ειρήνη”

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Κατάσταση στην Ένωση, με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), Νίκος Χουντής, έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:
“Με τη χθεσινή συζήτηση για την Ελλάδα θυμήθηκαν οι ευρωπαίοι ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία.
Θυμήθηκαν ότι την οικονομική κρίση την πλήρωσαν τα λαϊκά στρώματα και οι χώρες του Νότου.
 
Θυμήθηκαν ότι προτεραιότητα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη είναι τα συμφέροντα των τραπεζών και των πολυεθνικών και όχι οι εργαζόμενοι και η νεολαία.
Αυτή είναι η ΕΕ.
Αυτή είναι η κατάσταση της ΕΕ. 
Αυτός είναι ο χαρακτήρας της.
Από την ομιλία του κ. Γιούνκερ καταλάβαμε ότι το μέλλον της ΕΕ θα είναι η εντατικοποίηση της πολιτικής της λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων. Δηλαδή, αυτών που αφαιρούν περαιτέρω κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, επιβάλλουν επισφάλεια στην εργασία, ιδιωτικοποιήσεις παντού, φτώχεια και ανεργία, δηλαδή, το θερμοκήπιο της ακροδεξιάς και του φασισμού.
Αλλά οι λαοί θα διεκδικήσουν λύσεις έξω από τις νεοφιλελεύθερες Συνθήκες της ΕΕ, έξω από τους σχεδιασμούς του Ευρώ, διεκδικώντας ένα μέλλον κυρίαρχων και ισότιμων χωρών με δημοκρατία, αλληλεγγύη και ειρήνη”.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την παρέμβαση του Νίκου Χουντή, στο ακόλουθο link:

Δεν υπάρχουν σχόλια: