5 Σεπτεμβρίου 2018

Ώρα μηδέν για τη «μητέρα των μαχών»: O αναγεννημένος Συριακός στρατός έτοιμος για την αντεπίθεση – Θα βρέξει φωτιά και ατσάλι στο Ιντλίμπ!!!

Η τελική αντεπίθεση είναι κοντά, με τον Συριακό στρατό να ετοιμάζεται για την μάχη των μαχών. 
Μετά από σαρωτική νίκες που οδήγησαν στην εκδίωξη των τελευταίων πυρήνων των ανταρτών στο νότο και την εκδίωξη και εγκλωβισμό του Ισλαμικού Κράτους σε ένα θύλακα στην μέση της ερήμου στην Αν. Συρία ο Άσαντ συγκέντρωσε 65.000 εμπειροπόλεμα στρατεύματα και πληθώρα εξοπλισμού από το νότο και τα ανατολικά της χώρας του στην γραμμή αντιπαράθεσης με τους αντάρτες του Ιντλίμπ.
 
Όπως φαίνεται η Μόσχα δεν πρόκειται να εμποδίσei την επίθεση του Άσαντ και μάλιστα για το σκοπό αυτό έχει συγκεντρώσει μια σημαντική σε ισχύ ναυτική δύναμη η οποία σε συνδυασμό με τα αεροσκάφη που η Μόσχα διατηρεί στη Συρία φιλοδοξεί να αποτρέψει οποιαδήποτε ξένη ανάμειξη στην τελική πολεμική επιχείρηση του Άσαντ κατά των ανταρτών.
Επί του παρόντος, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα ακόλουθα ρωσικά πλοία και πλοία σταθμεύουν στη Μεσόγειο Θάλασσα κοντά στην ακτή της Συρίας:

Καταδρομικό «Marshal Ustinov»

Φρεγάτα «Severomorsk” 

Αντιτορπιλικό «Yaroslav Mudry”

φρεγάτα «Ναύαρχος Γρηγορόβιτς”

φρεγάτα «Ναύαρχος Έσσεν”

Ανθυποβρυχιακό πλοίο SCR «Pytlivy”

Κορβέτα «Vyshniy Volochek”

Κορβέτα «Grad Sviyazhsk”

Κορβέτα «Ustyug”

Αποβατικό BDK «Orsk”

Αποβατικό BDK «Nikolay Filchenkov”

ΤΠΚ «Turbinist”

ΤΠΚ «Valentin Pikul”

Υποβρύχιο «Kolpino”

Υποβρύχιο «Veliky Novgorod”

Μάλιστα χθες, ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στόχους των ανταρτών στο Ιντλίμπ μετά από αρκετό χρονικό διάστημα.

Συριακά αεριωθούμενα πέταξαν από τις επαρχίες της Λαττάκεια και Χομς και ξεκίνησαν να ισοπεδώνουν θέσεις ισλαμιστών, βομβαρδίζοντας το δυτικό τμήμα της πόλης .

Σύμφωνα με το στρατιωτικό ανακοινωθέν, η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας ξεκίνησε αρκετές αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή Jisr Al-Shughour (Ιντλίμπ, στοχεύοντας σε διάφορες πόλεις που ελέγχονταν από τους τζιχαντιστές του Hay’at Tahrir Al-Sham και του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκμενιστάν.

Η Συριακή Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε επίσης βαριά την πόλη Jadariya, στην οποία πιστεύεται ότι υπάρχει μεγάλη παρουσία της οργάνωσης Hay’at Tahrir Al-Sham.

Αυτός ο νέος αεροπορικός βομβαρδισμός της Ιντλίμπ σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα Άσαντ –Πούτιν να εξαφανίσουν από το συριακό έδαφος τους τελευταίους μισθοφόρους δολοφόνους Τζιχαντιστές.

Με αυτό το νέο αεροπορικό βομβαρδισμό, φαίνεται ότι η χερσαία επίθεση του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) θα ξεκινήσει είτε αύριο, είτε τις επόμενες ημέρες.

Δύσκολη θέση Ερντογάν για το Ιντλίμπ

Σε πραγματικά δυσχερή θέση έχει βρεθεί η Τουρκία αναφορικά με το ζήτημα της σχεδιαζόμενης γενικής τελικής επίθεσης του αναγεννημένου Συριακού Στρατού στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες επαρχία Ιντλιμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Πριν λίγους μήνες, Πούτιν-Ερντογάν είχαν συμφωνήσει άλλα, όμως τελική η Μόσχα φαίνεται ότι θα αδειάσει τον Ρ. Τ. Ερντογάν.

Μια ενδεχόμενη επιχείρηση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, την οποία ελέγχουν τζιχαντιστές και αντάρτες, θα οδηγούσε σε «μεγάλη σφαγή», έκρινε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του που αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hürriyet.

Ο Ερντογάν εξέφρασε πάντως την ελπίδα ότι η επικείμενη σύνοδος κορυφής στην Τεχεράνη, με τη συμμετοχή του Ιράν, της Ρωσίας και της Τουρκίας, θα έχει θετικά αποτελέσματα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που προεδρεύουν του Συμβουλίου Ασφαλείας τον Σεπτέμβριο θα συγκαλέσουν την Παρασκευή συνεδρίαση του ανώτατου οργάνου του ΟΗΕ με θέμα την κατάσταση στην Ιντλίμπ της Συρίας, την οποία το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ επιθυμεί να επανακτήσει τον έλεγχο της με ρωσική στήριξη, ανακοίνωσε σήμερα η Αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι.

Το ζήτημα της «Ιντλίμπ είναι σοβαρό», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Η διπλωμάτης ανέφερε ότι η πλειοψηφία των κρατών μελών των ΗΕ τάσσεται υπέρ μιας τέτοιας συνάντησης, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 18:00 ώρα Ελλάδας, όπως είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: