10 Οκτωβρίου 2018

Η διάλυση της Τουρκίας που δεν είναι διάλυση και οι συνέπειες για την Ελλάδα – Η πορεία της Τουρκίας από τον Α’ ΠΠ έως σήμερα και ποιο το μέλλον της...

Διαβάστε το παρακάτω κείμενο που γράφηκε ακριβώς πριν από δύο χρόνια απο το hellenic sunrise. Είναι άξια προσοχής δύο γεγονότα α. το πόσο δραματικά άλλαξε η κατάσταση στην Μ.Ανατολή, στο Ισλαμικό Κράτος, και στο Κουρδικό ζήτημα, κατάσταση που άλλαξε εις βάρος της Τουρκίας και β. το πόσο ίδιο παραμένει το σχέδιο για την ΄΄αναδιομόρφωση” της Τουρκίας, αναδιαμόρφωση που άλλοι περιγράφουν και ως διαμελισμό.

Πολλοί θα μπορούσαν να περιγράψουν την παρακάτω ανάλυση ως ξεπερασμένη από τα γεγονότα όμως οι περισσότεροι εκτός του ότι θα βρουν μια ευκαιρία να ανακεφαλαιώσουν όσα συνέβησαν τα δύο τελευταία χρόνια, θα διακρίνουν την επιμονή των διευθυντηρίων επάνω στην διατήρηση του άξονα που λέγεται ΄΄διαμελισμός΄΄ ή ΄΄αναδιάταξη΄΄της Τουρκίας, άξονας σχεδίου που αφορά και την Ελλάδα και μάλιστα ούτε καν σε δεύτερο χρόνο, αλλά ταυτόχρονα. Παρακαλώ όπου υπάρχουν παραπομπές σε άλλα κείμενα να κάνετε τον κόπο να τις διαβάζετε, αλλιώς δεν θα καταλάβετε την όλη εικόνα.



Όπως έχει γραφεί από το hellenic sunrise ο Ερντογάν είναι ο τελευταίος που ανησυχεί για την ανεξαρτοποίηση του Ιρακινού Κουρδιστάν και την όλο και πιο διαφαινόμενη προοπτική της αυτονόμησης του Τουρκικού τμήματος του Κουρδιστάν.Όπως μπορείτε να διαβάσετε στο <> ο Ερντογάν με τον Νταβούτογλου είναι οι πρώτοι που είδαν στο κουρδικό ζήτημα την τέλεια ευκαιρία για την προώθηση τόσο των προσωπικών συμφερόντων τους όσο και την προώθηση της ισλαμικής ατζέντας που επιτάσσει το πραγματικό αφεντικό τους που είναι το Κατάρ.
Η άνοδος του Ερντογάν στην εξουσία το 2003 αποτέλεσε όχι απλά μια ήττα του κοσμικού Κεμαλισμού αλλά και το τέλος μονοπώλιου της επιρροής της Δύσης και της Γερμανίας στην Τουρκία.

Ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν ένας ηγέτης που κατάφερε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και εν μέσω συνεχών ηττών στο πολεμικό μέτωπο της Μ.Ασίας να προσεταιριστεί τις ίδιες μεγάλες δυνάμεις που αρχικά υποστήριξαν την Ελληνική προσπάθεια. Ο Κεμάλ την ίδια στιγμή που η Ελληνική πλευρά σπαράσσονταν από πολιτικό εμφύλιο κατάφερε να αναδειχθεί ως η ελκυστικότερη και πιο αξιόπιστη λύση για τα συμφέροντα της Δύσης στην Μ.Ανατολή ακριβώς την στιγμή που οι Ευρωπαίοι αποικιοκράτες έχαναν τις κτήσεις τους στην περιοχή και αναζητούσαν εναγωνίως μια χώρα στήριγμα .

Η Τουρκία του Ατατούρκ αφού αποδέχθηκε την συρρίκνωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και συμβιβάστηκε με την πραγματικότητα κατάφερε να συνδιαλαγει με τις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις σε σημείο που να αμφισβητηθεί η συνθήκη των Σεβρών του 1920 που καθόριζε το χάσιμο των εδαφών της πρώην οθωμανικής αυτοκρατορίας στην Μ.Ανατολή , Αιγαίο και Θράκη. Ο Κεμάλ με διορατικότητα προτίμησε να αποδεχτεί το χάσιμο των εδαφών στην Μ.Ανατολή σε αντάλλαγμα με την αμφισβήτηση του μέρους της συνθήκης που έδινε την ανατολική και δυτική Θράκη αλλά και τις Ίμβρο και Τένεδο στην Ελλάδα. Πράγματι το 1923 και στην νέα συνθήκη της Λωζάννης η Κεμαλική Τουρκία κέρδισε την Αν Θράκη και τις Ίμβρο και Τένεδο.


Τον Κεμάλ προσέγγισε η Γερμανία με την οποία έτσι κι αλλιώς ήταν σύμμαχοι στον Α’ ΠΠ. Η Γερμανία χωρίς ποτέ να αποκτήσει αποικίες πέρα από την έρημο της Ναμίμπιας θέλησε να εκμεταλλευτεί την απόσυρση της Αγγλίας και Γαλλίας από την Μ.Ανατολή με την συμφωνία Σάικς-Πικώ η οποία καθόρισε τον μέχρι σήμερα χάρτη της Μ.Ανατολής.
Μετά τον Β’ΠΠ την Γερμανική επιρροή αντικατέστησε εν μέρει η Αμερικάνικη αλλά προϊόντος χρόνου και με την ανάπτυξη της Γερμανίας σε δυνάστη -μονοκράτορα χουντοκηδεμόνα της Ευρώπης τα τελευταία 15 χρόνια , η επιρροή της στην Τουρκία επανέκαμψε .

Η εκλογή Ομπάμα το 2009 έδωσε αμέσως τα πρώτα σημάδια της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ , πολιτική που πρέσβευε όλο και περισσότερο την αποφυγή δημιουργίας εντάσεων με πρώτα δείγματα την αποχώρηση των Αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ το 2010-2011, την άρνηση για επέμβαση εναντίον του Άσαντ το 2013 και τον προγραμματισμό της αποχώρησης των Αμερικάνικων στρατευμάτων από το Αφγανιστάν το 2015.
Φυσικά οι ΗΠΑ προτίμησαν την ασφαλέστερη και οικονομικότερη μέθοδο της ανάθεσης τοπικών πολέμων είτε σε μισθοφόρους , είτε σε ισλαμιστές.Ωστόσο είναι πέρα από φανερό ότι οι ΗΠΑ του Ομπάμα δεν πρόκειται να αναλωθούν σε συμβατικούς πολέμους , τουλάχιστον πριν τον πολυαναμενόμενο Γ΄ΠΠ.

Η Γερμανία δρώντας πάντα σε καθεστώς λειτουργικού αυτισμού και κομπλεξικού τυχοδιωκτισμού προϊόν της αδυναμίας της να καταλάβει και να προσαρμοστεί στα δεδομένα του πολιτισμένου δυτικού κόσμου, στην προκειμένη περίπτωση μετέφρασε την απόσυρση των ΗΠΑ από την Μ. Ανατολή ως μια χρυσή ευκαιρία για την ανάληψη της ηγεμονίας της περιοχής Οι γερμανικές φυλές προέκυψαν στην Ευρώπη λίγο πριν την πτώση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ‘έχοντας χάσει το ”πάρτυ” και έκτοτε προσπαθούν να καλύψουν το χαμένο έδαφος σαν παιδί το οποίο σε ηλικία 10 ετών το παίρνεις από την ζούγκλα και το βάζεις στην έκτη δημοτικού, η προσπάθεια είναι καταδικασμένη, πάλι στα δέντρα θα ανεβαίνει και θα λειτουργεί ως αρπακτικό ..


Ακριβώς το 2009 η Γερμανία μετά από δύο μικρές ενεργειακές κρίσεις , περισσότερο ως επεισόδια μπορούν να περιγραφούν, αποφάσισε να καταλάβει το κενό των ΗΠΑ στην Μ.Ανατολή. Το 2006 και 2009 η Ρωσία εκνευρισμένη από τις οφειλές της Ουκρανίας προς την GAZPROM έκλεισε τις στρόφιγγες του φυσικού αερίου προς την πρώτη αλλά επειδή οι ίδιοι αγωγοί τροφοδοτούσαν και την Ευρώπη , το κλείσιμο της στρόφιγγας έπληξε και την Γερμανία.
Βέβαια η Γερμανία δεν είναι και τόσο αθώα όσον αφορά την άρνηση της Ουκρανίας να πληρώσει τον λογαριασμό της για το φυσικό αέριο.
Η Γερμανία τότε και εφόσον οι ΗΠΑ αποσύρονταν από την Μ.Ανατολή ήρθαν σε επαφή με το Κατάρ και την Σ.Αραβία με στόχο την κατασκευή ενός αγωγού που θα ένωνε την Αραβική χερσόνησο με την Τουρκία και απο εκεί με άλλο αγωγό, μέρος του οποίου αποτελεί και ο ΤΑΡ, το φυσικό αέριο θα έφθανε στην Γερμανία, χωρίς την κοστοβόρα και χρονοβόρα λύση των τάνκερ πλοίων.
Το Κατάρ ήταν αναφανδόν υπέρ του εγχειρήματος ωστόσο υπήρχε ένα πρόβλημα.Ο αγωγός θα έπρεπε να περάσει από την Συρία. Η Συρία μαζί με το Ιράν είναι τα μόνα κράτη με Σιιτική πλειοψηφία στην Μ.Ανατολή και στην Β.Αφρική. Ο Άσαντ πιστός στον Σιιτικό άξονα Ιράν -Συρίας -Χεζμπολά Λιβάνου αλλά και των Ιρακινών Σιιτών αρνήθηκε την πρόταση του Κατάρ για αγωγό και τρία χρόνια μετά όταν η κακοδιοίκηση του οδήγησε τους Σύριους σε εξέγερση το Κατάρ εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία με την αποστολή ισλαμιστών μισθοφόρων και σύντομα μια λαϊκή πολιτική εξέγερση εναντίον ενός σάπιου καθεστώτος μετατράπηκε σε εμφύλιο και θρησκευτικό πόλεμο.

Η Γερμανία και οι ΗΠΑ νόμισαν ότι σύντομα ο Άσαντ θα έπεφτε και ο αγωγός θα γίνονταν πραγματικότητα ..
Η αντοχή της Συρίας για τρία χρονιά τώρα έφερε στο προσκήνιο άλλες λύσεις όπως η δημιουργία του χαλιφάτου της ISIS στην Β. Συρία και Δ Ιράκ αλλά και η διάλυση του τελευταίου με αποτέλεσμα την ανεξαρτητοποίηση του Ιρακινού Κουρδιστάν.Τα εδάφη τού χαλιφάτου θα χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτική διαδρομή για τον αγωγό Κατάρ και Γερμανίας αλλά και το ανεξάρτητο πλέον Ιρακινό Κουρδιστάν θα μπορέσει να εξάγει τα πετρέλαια του χωρίς τον ασφυκτικό έλεγχο των ΗΠΑ και της EXXON.Έτσι και νέα κοιτάσματα μπαίνουν πλέον ατό παιχνίδι αλλά και νέοι αγωγοί προς την Τουρκία και Ευρώπη.

Η Τουρκία αποτελεί προτεκτοράτο του Κατάρ , Σ.Αραβίας και Γερμανίας. Οι Άραβες στηρίζουν τον Ερντογάν και την οικονομία της Τουρκίας με κεφάλαια και η Γερμανία στηρίζει την Τουρκία με τη διπλωματία .Το 2013 η Τουρκία βγήκε από την επιτήρηση του ΔΝΤ μετά από σχεδόν 30 χρόνια και ήδη προ λειαίνεται το έδαφος για την ένταξη της στην Ευρώπη. Από το 2016 και κατόπιν συμφωνίας γερμανικής εμπνεύσεως που έχει υπογραφεί όλοι οι Τούρκοι θα μπορούν να εισέρχονται και να ταξιδεύουν στην Ε.Ε. χωρίς περιορισμούς .Με τις υγείες σας..

Ωστόσο το Κατάρ έχει θέσει όρους τόσο προς την Τουρκία όσο και προς την Γερμανία.

Η δε Τουρκία πρέπει σταδιακά να εξισλαμίσει τα Βαλκάνια και την Ελλάδα. Επίσης η Τουρκία πρέπει να δουλέψει για την αυτονόμηση της Θράκης από όπου θα περνάει ο αγωγός ΤΑΡ αλλά και την οικονομική διείσδυση στην Ελλάδα με την παρασκηνιακή βοήθεια των κεφαλαίων του Κατάρ. Η Γερμανία πρέπει να αποδεχθεί την ισλαμοποίηση του ευρωπαϊκού νότου με τα εκατομμύρια μουσουλμάνων μεταναστών οι οποίο περιέργως παραδέχονται πως πληρώνουν χιλιάδες δολάρια σε δουλεμπόρους, που τα βρίσκουν άραγε;;

Η Γερμανία θα ξεχάσει τα ηγεμονικά της όνειρα και θα αφήσει τον ευρωπαϊκό νότο στα νύχια των Αράβων.Σε αντάλλαγμα θα λαμβάνει εκτός από την φθηνή ενέργεια και του κατά πολύ ανωτέρου επιπέδου Τούρκους μετανάστες ,οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τους τριτοκοσμικούς και οι οποίοι θα επανδρώνουν τις γερμανικές βιομηχανίες πιέζοντας βέβαια τα μεροκάματα των Ευρωπαίων προς τα κάτω.

Ο Ερντογάν όμως έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την αέναη παραμονή του στην εξουσία , κάτι στο οποίο είναι σύμφωνοι και οι Άραβες εφόσον ο Ερντογάν είναι μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας , της ισλαμιστικής οργάνωσης με ατζέντα την επιβολή της Σαρία σε όλο την Μ.Ανατολή.
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι μια οργάνωση που ιδρύθηκε την δεκαετία του 1930 και κατάφερε να δημιουργήσει παρακλάδια σε όλες της μεσανατολικές χώρες με την χρηματοδότηση της Σ.Αραβίας και Κατάρ. Η οργάνωση δέχθηκε πολλά πλήγματα στην Συρία όπου ο πατέρας του Μπασαρ Ασαντ , ο Χαφέζ Αλ Άσαντ έσφαξε δεκάδες χιλιάδες από αυτούς όταν έγινα ενοχλητικοί για την λειτουργία του κοσμικού κράτους.Το ίδιο κάνει και ο στρατηγός Αλ Σίσι στην Αίγυπτο ο οποίος κατέλαβε με συνοπτικές διαδικασίες την εξουσία από τον Μορσί ό οποίος αποτελούσε τον εκπρόσωπο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αίγυπτο.

Ο Ερντογάν ανήκει σε αυτή την Αδελφότητα και φυσικά όπως είπαμε χρηματοδοτείται αφειδώς .
Ο Ερντογάν ως παράμετρο στην εθνική πολιτική του έχει θέσει την θρησκεία και όχι τον εθνικό κρατισμό των Κεμαλιστών.Ο Ερντογάν κατάλαβε ότι είναι ανώφελο να συνεχίσει τον 30ετή πόλεμο με τους Κούρδους και από το 2013 ήρθε σε συνεννόηση μαζί τους για κατάπαυση του πυρός.
Οι Κούρδοι καιτοι Σουνίτες Μουσουλμάνοι σε καμία περίπτωση δεν είναι έτοιμοι να δεχθούν την ισλαμική Σαρία , εξάλλου το αντάρτικο κίνημα τους ξεκίνησε από το ΠΚΚ ένα Λενινιστικό αριστερό κόμμα και η περαιτέρω πορεία του κινήματος ξέφυγε από τα στενά αριστερά ιδεολογικά πλαίσια και πάντα παρέμεινε σταθερά προσκολλημένη σε κοσμικές θεωρήσεις με τελική έκβαση την Αμερικανολατρεία ειδικά στο Ιρακινό Κουρδιστάν.
Τα ανταλλάγματα που θα λάβουν οι Κούρδοι της Τουρκία είναι η υπόσχεση για μελλοντική αυτονομία τους όταν ο Ερντογάν και πάντα με την ψήφο των 20 εκατομμυρίων Κούρδων θα εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας ( αλά Τουρκα) Ο Ερντογάν παρόλο που πρεσβεύει θρησκευτικές ιδεοληψίες είναι αρκετά ρεαλιστής για να καταλάβει ότι από τα 70 εκατομμύρια κατοίκων της Τουρκίας τα 20 είναι Κούρδοι και άλλα 20 Αλεβίτες Μουσουλμάνοι , σέκτα η οποία θεωρείται επικίνδυνη για την σταθερότητα του κράτους. Από τα εναπομείναντα 30 εκατομμύρια κατοίκων τα 10 είναι αστικοποιημένοι πληθυσμοί -όπως και οι Αλεβίτες- οι οποίοι δεν καλοβλέπουν την ισλαμιστική ατζέντα του πολικού Ισλάμ που θέλει ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν δεν θέλει μπελάδες και σκοτούρες , την εξουσία θέλει και ας διοικεί μια επαρχία.

Ακούμε και βλέπουμε καθημερινά την προσπάθεια των Κούρδων της Τουρκίας να αυτονομηθούν και χαιρόμαστε διότι η Τουρκία διαλύεται και ήρθε δήθεν το τέλος των βασάνων μας .Λάθος.

Η Τουρκία δεν διαλύεται , απλά αναδιαμορφώνεται σύμφωνα με τις επιταγές του Κατάρ και Σ.Αραβίας , πάντα με απώτερο στόχο την δημιουργία ενός καθαρά ισλαμικού κράτους με ηγέτη τον Ερντογάν και με τους Αλεβίτες και Κούρδους εκτός και σε δικά τους κράτη.

Εκτός από την δημιουργία του Κουρδικού κράτος θα έχουμε και την δημιουργία του Αλεβιτκού στην Αν.Θράκη με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη.
Τα εκατομμύρια των Αλεβητων είναι αδύνατον να εξοντωθούν και θα πρέπει να απομονωθούν.Οι περυσινές ταραχές στην Κωνσταντινούπολη αλλά και η συνέχεια τους μέχρι σήμερα έχουν ως πρωταγωνιστές τους Αλεβητες .

Ο Ερντογάν θα διοικεί ένα κράτος το οποίο θα περιλαμβάνει την Μικρά Ασία και τα παράλια της εκτός από τούς ανατολικές περιοχές του Κουρδιστάν.Σε αυτές τις περιοχές βρίσκεται και η εκλογική δύναμη του Ερντογάν.
Το κράτος της Κωνσταντινούπολης θα σχηματίσει συνομοσπονδία με την Τουρκία του Ερντογάν αλλα΄και το Κουρδιστάν. Διαβάζουμε στο
<<<<Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7767.html Την 1 Νοεμβρίου 2012 ο τοποτηρητής του ΟΗΕ στην Μ.Ανατολή για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστινίων Richard Falk έκανε την ακόλουθη δήλωση στο διαδικτυακό τόπο του al Jazeera English :<> Ωστόσο δεν εννοούσε την Άγκυρα αλλά την Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με τον Richard Falk η Κωνσταντινούπολη πληρεί πολλές προϋποθέσεις . Εκτός από τουριστικό προορισμό περίγραψε την Κωνσταντινούπολη ως <>. Η Τουρκία σύμφωνα με τον Richard Falk <> .

Το Κατάρ αντί να σπαταλάει χρήμα για να χτίζει ουρανοξύστες στην έρημο θα ρίξει χρήμα στην Κωνσταντινούπολη. Η συνομοσπονδία ή ομοσπονδία του νέου Κράτους με την Τουρκία και το Κουρδιστάν θα εξυπηρετεί

α. την ισλαμική ατζέντα του Κατάρ και Σ.Αραβίας με την δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους πρότυπου στην Μικρά Ασία , την Νέα Τουρκία , όπου το πολιτικό Ισλάμ θα θριαμβεύει και θα αποδεικνύει ότι υπερσυντηρητικός και ανάπτυξη μπορούν να συνυπάρξουν .
β.την ισλαμική ατζέντα με την δημιουργία ενός πιο κοσμικού Αλεβητικού κράτους στην ανατολική Θράκη το οποίο θα δείχνει ότι είναι δυνατή η συνύπαρξη Μουσουλμάνων και Χριστιανών , έστω και με την πιο κοσμική Αλεβiτκή έκφανση.
γ. Θα συνθλίβει γεωπολιτικά η Ελλάδα εφόσον δίπλα της θα υπάρχει μια νέα παγκόσμια οικονομική πρωτεύουσα, η Κωνσταντινούπολη ή όπως θα ονομασθεί τέλος πάντων , η οποία θα είναι η Νέα Ρώμη , το νέο Χονγκ Κονγκ, οι νέες Βρυξέλλες. Τα κεφάλαια των Αράβων θα φροντίσουν γιαυτό.
δ.Οι δυναμικές πληθυσμιακές ομάδες των Κούρδων και Αλεβiτών θα μπορέσουν να ασχοληθούν με ειρηνικά έργα , οι δε Κούρδοι στην τροφοδοσία με υδρογονάνθρακες την Ευρώπη και πάντα υπό τον έλεγχο και αιγίδα του Κατάρ και οι Αλεβίτες ως πιο μορφωμένοι θα επανδρώσουν τις έδρες όλων των επιχειρηματικών και διεθνών πολιτικών οργανισμών που θα κατακλύσουν την Πόλη.Οι δε Τούρκοι του Ερντογάν θα παραμείνουν αμόρφωτοι αγρότες της Μικρά Ασίας που θα επανδρώνουν τον στρατό της συνομοσπονδίας και οποίος θα είναι όργανο και στρατός που θα υπηρετεί τα συμφέροντα των Αράβων αλλά ΚΑΙ του συμμάχου τους πλέον ΙΣΡΑΗΛ.
Ισραήλ και Άραβες της χερσονήσου μετά την εκλογή Ομπάμα και την απόσυρση των ΗΠΑ από την Μ Ανατολή έχουν συνάψει συμμαχία φοβούμενοι τον κοινό εχθρό τους , το Σιιτκό Ιράν .Στην πορεία διαπίστωσαν ότι μπορούν να διευρύνουν το στρατηγικό τους βάθος δημιουργώντας νέα κράτη και αλλάζοντας τον χάρτη .

Η Ελλάδα θα συνθλιβεί κάτω από το βάρος των εξελίξεων παραμένοντας ένα κρατίδιο με ρημαγμένη οικονομία και αποτρεπτική στρατιωτική δυνατότητα με συνέπεια να αποδεχτεί την αυτονόμηση της Θράκης και την επιβολή Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στις οποίες θα μπορούν να βρίσκουν ένα ξεροκόμματο οι Έλληνες άνεργοι δουλεύοντας για Τούρκους επενδυτές με Καταριανά κεφάλαια.Το ίδιο και στην Κύπρο με την διαφορά ότι οι δυσμενείς εξελίξεις λόγω μεγέθους θα είναι πιο γρήγορες.
Παράλληλα με την οικονομική άλωση της Ελλάδας θα προωθείται και το σχέδιο εξισλαμισμού με την νομιμοποίηση μεταναστών και την ένταξη τους στην παραγωγική διαδικασία.
Η Κύπρος θα αναγκασθεί να αποδεχθεί το σχέδιο Ανάν και οι Ελληνοκύπριοι θα κληθούν να συνυπάρξουν με την τουρκική πλειοψηφία των εποίκων και να αποδεχθούν την σταδιακή τους αφομοίωση .
Το Κατάρ θα ελέγχει τόσο τα Ελλαδικά όσο και τα Κυπριακά κοιτάσματα τα οποία θα εξορύξει όταν η στιγμή θα είναι κατάλληλη.

Τα παραπάνω αποτελούν μια μάλλον απλοϊκή προσπάθεια προσέγγισης του προβλήματος αλλά παρόλα αυτά όσα διαβάσατε έχουν ως στόχο όχι την ακριβή πρόβλεψη αλλά την άρση των αυταπατών και της αφελής αντιμετώπισης της υποτιθέμενης ”διάλυσης” της Τουρκίας .
Σε κάθε περίπτωση η γνώση είναι δύναμη και η συνειδητοποίηση ενός προβλήματος σε όλη την έκταση του είναι το ήμισυ της λύσης.

Υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες στο παραπάνω όραμα των Αράβων, παράγοντες όπως η πολυπλοκότητα και το υπερφίαλο του εγχειρήματος που αποτελούν τον πρώτο λόγο για την αποτυχία του.

Το σχέδιο είναι διάτρητο λόγω ακριβώς του μεγέθους του αλλά και της επίκλησης ή και δημιουργίας εγκληματικών και περιθωριακών δυνάμεων όπως η περίφημη ISIS οι οποίες τελικά δύσκολα ελέγχονται δυναμιτίζοντας το κλίμα πέραν του σχεδιασμού.
Σημαντικός επίσης παράγοντας για την αποτυχία είναι και η οικονομική κρίση στην Ευρώπη που αναπόφευκτα θα αγγίξει και την Γερμανία που αποτελεί μέλος του νέου άξονα, μέσω του τραπεζικού τομέα της.

Παρόλα αυτά κάποιος που στρέφει το βλέμμα στο εσωτερικό της Ελλάδας και προς τα πρόσωπα που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον καταλαβαίνει ότι η κατάσταση μόνο ελπιδοφόρα δε είναι.
Η Τουρκία βρίσκεται υπό την προστασία των χωρών της Αραβικής χερσονήσου, χώρες που μπορούν ακόμα να επηρεάζουν τις ΗΠΑ με όπλο τον ενεργειακό εκβιασμό( το σχιστολιθικό αέριο της Β.Αμερικής εξελίσσεται σε φούσκα) .
Τις χώρες αυτές έχουν πλησιάσει το Ισραήλ και η Γερμανία σχηματίζοντας ένα ένα νέο άξονα και τίποτα δεν προμηνύεται θετικό για την Ελλάδα η οποία εσφαλμένα λαμβάνει τον ελεγχόμενο ανασχηματισμό της Τουρκίας ως διάλυση της.

hellenicsunrise.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: