25 Οκτωβρίου 2019

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΟΤΕ

Η εργοδοσία του ομίλου ΟΤΕ υπηρετώντας πιστά την στρατηγική της αύξησης της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας προχωρά σε παραχώρηση έργου των τεχνικών πεδίου σε εργολάβους. Σε αυτή τη φάση επέλεξε να παραχωρήσει τις νέες συνδέσεις των παρόχων. Ασφαλώς η εξέλιξη αυτή δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Ήδη, πολλά κομμάτια έργου του ΟΤΕ έχουν δοθεί σε εργολάβους και όπως φαίνεται η εργοδοσία δεν έχει σκοπό να σταματήσει την πρακτική αυτή όπως και όλες τις υπόλοιπες αντεργατικές επιλογές που έχει υιοθετήσει (κατακερματισμός προσωπικού, μισθοί πείνας, δανεική εργασία, εντατικοποίηση κλπ). Άλλωστε, ο σχεδιασμός της δημιουργίας θυγατρικών και μεταφοράς έργου σε αυτές είναι διακηρυγμένος στόχος της διοίκησης του ΟΤΕ για το επόμενο διάστημα.


Βέβαια, επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων δεν έχουμε μόνο στον όμιλο ΟΤΕ αλλά και σε άλλα μονοπώλια του κλάδου. Οι εργαζόμενοι στη ΝΟΚΙΑ βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο της εργοδοσία να προχωρήσει σε απολύσεις μέχρι το τέλος του 2019. Οι εργαζόμενοι σε Forthnet – NOVA αγωνιούν για το μέλλον τους μετά την εξαγορά της εταιρίας. Οι εργαζόμενοι στην Altec είναι 3 μήνες απλήρωτοι και βρίσκονται πραγματικά στον αέρα έχοντας γίνει «μπαλάκι» ανάμεσα σε πρώην μετόχους και νυν μετόχους που είναι ταυτόχρονα και πιστωτές. 


Όλα όσα κάνουν οι εργοδότες του κλάδου είναι άμεσα συνδεδεμένα και με τις πολιτικές των κυβερνήσεων. Έχουν διαμορφώσει ένα τέτοιο εργασιακό πλαίσιο που οι εργοδότες μπορούν στην κυριολεξία να ξεσαλώνουν αδέσποτοι. Για παράδειγμα το απαράδεκτο καθεστώς εργολαβοποίησης το διατήρησαν σε ισχύ όλες οι κυβερνήσεις. Η παρούσα της Νέας Δημοκρατίας τις πρώτες μέρες μετά την εκλογή της το έκανε ακόμα πιο αντεργατικό με την κατάργηση της συνευθύνης εργολάβου – αναθέτοντος, με αποτέλεσμα τα μονοπώλια του κλάδου να μην φέρουν, πλέον, ευθύνη για την καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας από τον εργολάβο. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και το πολυνομοσχέδιο – οδοστρωτήρας που ψηφίζεται σήμερα Πέμπτη 24/10 στη βουλή με το οποίο καταργεί την καθολική ισχύ των κλαδικών συμβάσεων, επιδιώκει να βάλει στο γύψο τις συλλογικές διαδικασίες, την οργάνωση των εργαζόμενων στα συνδικάτα και να υψώσει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία με διατάξεις όπως το ηλεκτρονικό μητρώο και ηλεκτρονική ψηφοφορία. 


Τα μονοπώλια του κλάδου είχαν και έχουν την αμέριστη βοήθεια των εκπροσώπων του εργοδοτικού συνδικαλισμού οι οποίοι βάζουν πλάτη στις κυβερνήσεις ώστε να περνάνε αναίμακτα τα αντεργατικά μέτρα ενώ ταυτόχρονα επιδιώκουν τα συνδικάτα είτε να είναι ανίσχυρα είτε πλήρως ταυτισμένα με τους στόχους της εργοδοσίας.


Η απάντηση των εργαζόμενων τόσο του ΟΤΕ όσο και όλου του κλάδου μπορεί να δοθεί μόνο μέσω του αγώνα για υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων εργασίας που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων και θα βάζουν εμπόδια στους σχεδιασμούς τη εργοδοσίας για περαιτέρω κατακερματισμό των σχέσεων εργασίας και εργολαβοποίηση. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω της διεκδίκησης ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ που θα αφορά το σύνολο των εργαζόμενων στον όμιλο ανεξαρτήτως σχέσεως εργασίας. Μιας ΣΣΕ που θα εξισώνει μισθούς και δικαιώματα προς τα πάνω ανοίγοντας το δρόμο και για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης με βάση το σχέδιο που έχει εγκρίνει η Γενική Συνέλευση του σωματείου μας. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ευόδωση αυτών των στόχων είναι ο συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων του κλάδου και η δημιουργία κλαδικής ομοσπονδίας.


Σε αυτό το πλαίσιο το ΣΕΤΗΠ και οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο στηρίζουν τον αγώνα των τεχνικών του ΟΤΕ οι οποίοι έχουν προκηρύξει 3ωρες στάσεις εργασίας από τις 8:00-11:00 την Παρασκευή 25/10 σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαϊα και την Τρίτη 29/10 σε όλη τη χώρα. Καλούμε όλους τους συναδέλφους των τεχνικών τμημάτων να συμμετάσχουν μαζικά στις στάσεις εργασίας ώστε να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα στη διοίκηση του ΟΤΕ αλλά και στις πλειοψηφίες των σωματείων ότι δεν δεχόμαστε παραχώρηση έργου σε εργολάβους, ότι παλεύουμε για υπογραφή ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ και ότι είμαστε έτοιμοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας. Αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνουμε και στους υπόλοιπους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ. Για αυτό το λόγο το ΔΣ του ΣΕΤΗΠ προκήρυξε και αυτό με τη σειρά τρίωρες στάσεις για την Παρασκευή 25/10 και την Τρίτη 29/10 ώστε να μπορεί να συμμετάσχει το σύνολο του προσωπικού του ομίλου ΟΤΕ στην Αττική ανεξαρτήτως σχέσεως εργασίας. 


Δεν παζαρεύουμε το έργο μας. Διεκδικούμε την υπογραφή μιας ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ που θα προβλέπει:
• Κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος του διαχωρισμού των εργαζομένων του ομίλου, σε νέους – παλιούς, μητρικών – θυγατρικών, απευθείας – μέσω τρίτων εταιρειών
• Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας
• Μόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, 7ωρο – 5νθημερο – 35ωρο
• Μισθολογικά κλιμάκια στα επίπεδα που ήταν πριν τις μειώσεις (ΣΣΕ 2011) ως βάση διαπραγμάτευσης με αίτημα τις πραγματικές αυξήσεις και την αναπλήρωση των απωλειών που είχαμε στα χρόνια της κρίσης
• Ένταξη όλων των εργαζομένων (επινοικιαζόμενων ή μη) της e-Value  στην ενιαία ΣΣΕ
• Άμεσες προσλήψεις προσωπικού
• Αναγνώριση των τίτλων σπουδών
• Μέτρα υγείας και ασφάλειας που θα διασφαλίζουν τη σωματική μας ακεραιότητα
• Καμιά παραχώρηση έργου σε εργολάβους




Διεκδικούμε:
• Ένα σωματείο στον όμιλο ΟΤΕ
• Μετατροπή της ομοσπονδίας σε κλαδική
• Υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας
• Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας  στα 751 ευρώ ως κατώτατο μισθό για όλους τους εργαζόμενους
• Απόσυρση του πολυνομοσχεδίου που υπονομεύει τις ΣΣΕ και επιδιώκει να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα
• Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να περιορίσει τις εργατικές – συνδικαλιστικές ελευθερίες




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου, αυτό είναι για να σας ενημερώσω ότι η υπογραφή της LENDING-TREE έχει δεσμευθεί να βοηθήσει κάθε άτομο ή κυβερνητική εγκατάσταση, προκειμένου να επιτευχθεί μια αξιόπιστη δανείου με ελάχιστο επιτόκιο 3% στην περιοχή των 3.000 έως περιοχής 10 εκατομμύρια επείγουσα Μπορείτε χρειάζομαι τα χρήματα;
* Πολύ γρήγορο και εύκολο να αλλάξει τον τραπεζικό σας λογαριασμό.
* Χαμηλό επιτόκιο 3%
* Επιστροφές μακροπρόθεσμα (1-30 ετών) περιόδου.
* Το δάνειο καταβάλλεται σε μηνιαία βάση και είναι ευέλικτο.
* Πόσο καιρό χρειάζεται για να χρηματοδοτήσει; Μετά την παρουσίαση
αίτηση δανείου
Μπορείτε να αναμένετε την πρώτη απάντηση μέσα σε 24 ώρες.
Χρηματοδότηση 72-96 ώρες μετά τη λήψη των πληροφοριών
Χρειαζόμαστε.

Επικοινωνήστε με την εταιρεία payday δάνεια εγκρίνονται εγκριθεί άδεια.
οικονομικής ενίσχυσης σε άλλες χώρες.
Για περισσότερες πληροφορίες και έντυπα αίτησης, επικοινωνήστε μαζί τους
Δάνεια.

Email: lendingtreegroupinc@gmail.com
Whatsapp: +1(213)4192419