16 Οκτωβρίου 2019

«Κλείδωσε» η συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν στο Σότσι

«Κλείδωσε» η συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν στο Σότσι
Από κοντά θα τα πουν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον ομόλογό του Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στις 22 Οκτωβρίου στο ρωσικό θέρετρο Σότσι, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.
xθες Τρίτη, σε τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, ο Ρώσος πρόεδρος προσκάλεσε τον Ερντογάν να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ρωσία.


Διαβεβαιώσεις της Τουρκίας ότι θα σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας
Η Τουρκία διαβεβαίωσε την Ρωσία ότι θα σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, δήλωσε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια, μετά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που είχε ως θέμα την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Συρία.

Ο υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης, δήλωσε επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκονται σε διαρκή επαφή για την κατάσταση στην Συρία με στόχο να αποκατασταθεί πλήρως η εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

«Ο πρόεδρος Πούτιν βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον πρόεδρο Ερντογάν. Επικοινώνησαν και σήμερα, ο πρόεδρος Ερντογάν θα επισκεφθεί την Μόσχα και φυσικά το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί. Η τουρκική πλευρά μας λέει ότι θα σεβαστούν την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και ότι τελικός στόχος είναι να διασφαλισθεί η κυριαρχία και ακεραιότητα της Συρίας» δήλωσε ο Νεμπένζια.


Ο ίδιος δήλωσε ότι η Ρωσία αντιλαμβάνεται την ανησυχία της Τουρκίας για την εθνική της ασφάλεια, αλλά θεωρούμε ότι η επιχείρηση την οποία πραγματοποιούν θα πρέπει να είναι ανάλογη των στόχων που έχουν διακηρύξει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: