7 Ιανουαρίου 2020

Ξέφραγο αμπέλι η ελληνική επαρχεία! Και κουκουλοφόροι πλέον στα χωριά της Ιθώμης Μεσσηνίας...

BΑΛΥΡΑ ΙΘΩΜΗΣ Ανταπόκριση: Κουκουλοφόροι ληστές δρουν ανενόχλητοι.
Με τον τρόμο… των κουκουλοφόρων ζουν πλέον οι κάτοικοι της Βαλύρας και της ευρύτερης περιοχής της Μεσσήνης καθώς τα τελευταία χρόνια σημειώνεται μπαράζ ληστειών σε σπίτια και μαγαζιά.
Το τελευταίο συμβάν που είδε το φως της δημοσιότητας με τους 85χρονους που επισκέφθηκαν οι κουκουλοφόροι ληστές, απειλώντας μάλιστα την ζωή τους προκάλεσε έντονη ανησυχία στους κατοίκους της Βαλύρας.

Στιγμές τρόμου για ηλικιωμένους-Τρεις δράστες που φορούσαν κουκούλες, εισέβαλαν σε σπίτι στη Βαλύρα Μεσσήνης, κρατώντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους! Το περιστατικό συνέβη 03/01/2020 στις 3.30 τα ξημερώματα, στη μονοκατοικία όπου ζουν τα τελευταία χρόνια 85χρονος συνταξιούχος άνδρας και η συνομήλικη σύζυγος του, στη Βαλύρα και στην 7η επαρχιακή οδό Μελιγαλά-Μεσσήνης.
Οι ηλικιωμένοι μόλις είχαν ξαπλώσει όταν οι 3 δράστες που φορούσαν κουκούλες, έσπασαν ξαφνικά το παράθυρο και εισέβαλαν στο σπίτι. Μόλις ο 85χρονος ηλικιωμένος τους αντίκρισε σαστισμένος, ψέλλισε "τι θέλετε παιδιά;" και ένας από τους αδίστακτους κακοποιούς, χωρίς κανέναν ενδοιασμό τον ακινητοποίησε όπως και τη σύζυγό του. Η γερόντισσα του 85χρονου έντρομη παρακάλεσε να μην τους σκοτώσουν, με τους ληστές να απειλούν και να φωνάζουν "σκάστε… Μη μιλάς εσύ.. Τα λεφτά σας".
Η γυναίκα μάταια τους εξηγούσε πως εκτός από λίγα χρήματα, δεν είχαν τίποτα άλλο, εκτός από τα χάπια που παίρνουν για τα προβλήματα υγείας τους.
Οι αδίστακτοι κακοποιοί άρχισαν να κάνουν φύλο και φτερό το σπίτι (σ.σ. ιδιοκτησίας του ανώτερου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Αντώνη Φιλίππου) ψάχνοντας λεία, σπάζοντας τα εξωτερικά φώτα για να διαφύγουν στο σκοτάδι, παίρνοντας ένα κινητό τηλέφωνο και καταστρέφοντας το τηλεφωνικό καλώδιο του σταθερού τηλεφώνου.
Μετά από μια ώρα, όσο κράτησε το μαρτύριο των δυο ηλικιωμένων, οι δράστες εγκατέλειψαν τα θύματα τους, παίρνοντας μαζί τους λιγοστά ευρώ που βρήκαν, και ένα κινητό τηλέφωνο, προκειμένου να μην μπορέσουν να ενημερώσουν τους αστυνομικούς του τμήματος Μελιγαλά Οιχαλίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν φύγουν από το συγκεκριμένο σπίτι, "χτύπησαν" και ένα ακόμα στην περιοχή, του ιδιοκτήτη της μονοκατοικίας κ. Φιλίππου αλλά όταν αντίκρισαν μια φωτογραφία του με το πηλήκιο Αξιωματικού της Εληνικής Αστυνομίας σε κάδρο στο τοίχο τράπηκαν σε φυγή και αποχώρησαν.
Μετά το τραγικό συμβάν, οι δύο ηλικιωμένοι μίλησαν στο sportstonoto.gr  και δήλωσαν μεταξύ άλλων ότι ξενοίκιασαν το σπίτι τους και επέστρεψαν σε συγγενικά τους πρόσωπα όπου θα αισθάνονται πλέον πιο ασφαλείς.
"Η αστυνομία μέσω του Τμήματος Μελιγαλά, σε συνεργασία με την σήμανση και την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας κάνει ότι μπορεί για την αναζήτηση των κακοποιών, αλλά χρειάζονται επιπλέον δυνάμεις στα αστυνομικά τμήματα της ελληνικής υπαίθρου καθώς το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί" ώστε να αποτρέψουν τα διάφορα παραβατικά στοιχεία που δρουν ανενόχλητα τα τελευταία χρόνια στα χωριά μας
Χρ. ΠαπSEMENT 





ADVERTISEMENT 
ADVERTISEMENT 
ADVERTISEMENT 
ADVERTISEMENT 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξέφραγο αμπέλι όλη η χώρα φίλε μου
Μεταφορές Μετακομίσεις

Μεταφορές Μετακομίσεις Κόκκας είπε...

δύστυχος νιώθω ότι δεν υπάρχει ελπίδα σε αυτή την χώρα ....
Κόκκας Μετακομίσεις Μεταφορές