10 Ιανουαρίου 2021

Παναθηναϊκός: Οι 8 παίκτες στην πόρτα της εξόδου

 


Ο Φεντερίκο Μακέντα σε στιγμιότυπο από τον αγώνα με τον Βόλο© Eurokinissi Sports Ο Φεντερίκο Μακέντα σε στιγμιότυπο από τον αγώνα με τον Βόλο

Από την περίπτωση του Λαμκέλ Ζε που απασχόλησε τον Παναθηναϊκό, αλλά έμεινε τελικά μόνο ως περίπτωση, λόγω του αλλοπρόσαλλου χαρακτήρα του, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και το φινάλε των μεταγραφών, οι 'πράσινοι' έχουν να διανύσουν πιο δύσκολο δρόμο, αυτό των αποχωρήσεων. Πιερ Nτρεοσί και Λάζλο Μπόλονι πρέπει να διαχειριστούν συγκεκριμένα θέματα, προτού ανοίξουν το κεφάλαιο της ενίσχυσης. Να ξεκαθαρίσουν το ρόστερ από περιπτώσεις 'Μολό' και 'Μπεκ' και όχι να το ενισχύσουν με περιπτώσεις 'Ζε'.

Η αρχή έγινε με τον Αντονίτο, ο οποίος δεν... ακούμπησε και όπως ήρθε έφυγε, ενώ υπάρχουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές που ο Παναθηναϊκός θέλει να αποδεσμεύσει, αλλά είτε δεν μπορεί είτε δεν... ξέρει πώς να το κάνει. Προτού, λοιπόν, φτάσουμε στο σημείο να ασχολούμαστε με τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους των 'πράσινων', ας ρίξουμε μία ματιά στους ποδοσφαιριστές που θα ακολουθήσουν το δρόμο του Ισπανού μπακ.

Ο 'ήλθον είδον και απήλθον' Αντονίτο

Ο Ισπανός Αντονίτο θα είναι ο δεύτερος δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού, ενίοτε και χαφ© AP Photo/Ricardo Ordonez Ο Ισπανός Αντονίτο θα είναι ο δεύτερος δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού, ενίοτε και χαφ

Η περίπτωση του 32χρονου δεξιού μπακ θα μείνει ως ένα από τα μεγαλύτερα 'what if' του εφετινού Παναθηναϊκού. Ο Αντονίτο αποκτήθηκε τέλη Σεπτεμβρίου ως μία βασική λύση για τη δεξιά πλευρά της άμυνας, από αυτές τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που γέμισαν το ρόστερ οι Τσάβι Ρόκα και Ντάνι Πογιάτος. Αυτοί έφυγαν, ο Αντονίτο το έκανε λίγους μήνες αργότερα. Προσβλήθηκε από ένα σπάνιο ιό που του προκάλεσε λοίμωξη του αναπνευστικού και τον άφησε εκτός προπονήσεων για μεγάλο διάστημα. Όταν ξεπέρασε το πρόβλημα και επέστρεψε, ο Μπόλονι δεν ασχολήθηκε μαζί του και ουσιαστικά ήταν η αρχή του τέλους του. Έφυγε από τους 'πράσινους' δίχως να καταγράψει ούτε λεπτό συμμετοχής στη Super Legue Interwetten!

Ο 'προβληματικός' Γιασίν Αγιούμπ

Ο Γιασίν Αγιούμπ του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020© Eurokinissi Sports/Σωτήρης Δημητρόπουλος Ο Γιασίν Αγιούμπ του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Μεταγραφή της περσινής χειμερινής σεζόν, ουδέποτε 'έδεσε' με τον Παναθηναϊκό και αναζητείται ο τρόπος για να αποχωρήσει. Ακόμα κι αν γίνει αυτό, ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός δεν θα απαλλαγεί από την περίπτωσή του, αφού έτσι όπως έχουν τα πράγματα θα δοθεί κάπου δανεικός κι οι 'πράσινοι' θα καλύπτουν μέρος του συμβολαίου του. Την τρέχουσα περίοδο ο Μαροκινός χαφ έχει παίξει σε 4 αγώνες, αλλά δεν φάνηκε. Περισσότερα προβλήματα φαίνεται ότι δημιουργεί η παρουσία του στο Κορωπί παρά λύσεις.

Ο 'είμαι κι εγώ εδώ' Ούφε Μπεκ

Ο Ούφε Μπεκ του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο κόντρα στον Ολυμπιακό, σε αναμέτρηση για τη Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2019© Eurokinissi Sports/Μάρκος Χουζούρης Ο Ούφε Μπεκ του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο κόντρα στον Ολυμπιακό, σε αναμέτρηση για τη Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2019

Κι όμως είναι ακόμα εδώ, που θα 'λεγε και το τραγούδι. Από την προηγούμενη σεζόν ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να απαλλαγεί από τον Δανό και τώρα φαίνεται ότι είναι η κατάλληλη περίοδος. Είναι από τις περιπτώσεις που έχει κάτσει στο συμβόλαιό του ακόμα κι αν ξέρει ότι ο Μπόλονι δεν τον υπολογίζει. Είναι το στοίχημα του Ντρεοσί να βρει ομάδα για τον Δανό, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022. Στο τρέχον πρωτάθλημα δεν έχει παίξει ούτε λεπτό και αυτό δεν αναμένεται να αλλάξει ακόμα κι αν τελικά καταφέρει να... βγει αλώβητος και από αυτήν τη μεταγραφική σεζόν.

Ο 'γυρολόγος' Γιοάν Μολό

O Γιόαν Μολό αγωνίστηκε σε ρόλο δεξιού μπακ στη νικηφόρα αναμέτρηση (1-0) του Παναθηναϊκού με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ, σε εξ αναβολής παιχνίδι της Super League Interwetten 2020-2021. © ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI O Γιόαν Μολό αγωνίστηκε σε ρόλο δεξιού μπακ στη νικηφόρα αναμέτρηση (1-0) του Παναθηναϊκού με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ, σε εξ αναβολής παιχνίδι της Super League Interwetten 2020-2021.

Όταν ανέλαβε ο Μπόλονι δεν έλειψαν οι προβλέψεις για αγωνιστική ανάταση του Γάλλου. Ο Ρουμάνος προπονητής του έδωσε ευκαιρίες, έχει μετρήσει 6 συμμετοχές έως τώρα, αλλά δεν έχει πείσει κανέναν ότι μπορεί να βοηθήσει. 'Κουβαλάει' ακόμα το επεισόδιο που είχε με τον Γιώργο Δώνη, όπως και το προβληματικό βιογραφικό του, αφού δεν έχει καταφέρει να στεριώσει σε κάποια ομάδα. Ούτε με την πράσινη φανέλα κατάφερε να κάνει ένα restart στην καριέρα του. Σε αντίθεση με τον Μπεκ, ο Μολό είναι πιο πιθανό να φύγει τώρα, αφού το προσεχές καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του.

Ο 'δεν έπεισε ποτέ' Αργύρης Καμπετσής

Είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο πια ο Αργύρης Καμπετσής να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό© MotionTeam Είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο πια ο Αργύρης Καμπετσής να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό

Με τον Δώνη είχε περισσότερες συμμετοχές, ο Μπόλονι δεν τον υπολογίζει κι έχει ενημερωθεί ότι δεν είναι στα πλάνα του Ρουμάνου. Στην Ελλάδα ο Ατρόμητος έχει εκφράσει ενδιαφέρον, αρκεί να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς θέλει ο Παναθηναϊκός. Ο ίδιος, πάντως, θέλει να φύγει και να δοκιμάσει ξανά στο εξωτερικό, ευελπιστώντας σε ένα νέο ξεκίνημα. Μέχρι τώρα έχει 4 συμμετοχές στο εφετινό πρωτάθλημα, κανένα γκολ, είναι παραγκωνισμένος και πλέον τον ξεπέρασε και ο Φώτης Ιωαννίδης. Ο ίδιος ποτέ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον Φεντερίκο Μακέντα.

Ο 'ακριβός' Φεντερίκο Μακέντα

Οι Φεντερίκο Μακέντα και Καρλίτος του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Άρη για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020© Παρέχεται από: contra.gr Οι Φεντερίκο Μακέντα και Καρλίτος του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Άρη για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Μιας που αναφέραμε την περίπτωση του Ιταλού επιθετικού, ξάφνου ο χαρακτήρας του έγινε προβληματικός και το συμβόλαιό του 'βαρύ' για τα οικονομικά δεδομένα του Παναθηναϊκού. Ο 29χρονος στράικερ παρέμεινε το καλοκαίρι στο 'τριφύλλι', με καλύτερες αποδοχές και επί της ουσίας τον Γιάννη Αλαφούζο να του δίνει έξτρα οικονομικά κίνητρα. Λίγους μήνες μετά, ο Ιταλός επιθετικός, που ήταν το σίριαλ του καλοκαιριού, φαίνεται ότι είναι ψηλά στη λίστα στους υπό πώληση ποδοσφαιριστές. Δεν φταίει η εφετινή αγωνιστική παρουσία (15 συμμετοχές - 4 γκολ), αφού έτσι κι αλλιώς η χρονιά ξεκίνησε προβληματικά κι η έλευση Καρλίτος μπέρδεψε και τον Πογιάτος, αλλά και τον Μπόλονι. Φταίει ότι μάλλον η διοίκηση συνειδητοποίησε ότι κακώς μπήκε το χέρι βαθιά στην τσέπη το καλοκαίρι για το νέο συμβόλαιο. Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα ασχοληθούν με την περίπτωσή του.

Η αποδόμηση του Γιάννη Μπουζούκη

Ο Γιάννης Μπουζούκης οφείλει ν' αποφασίσει τι είναι καλύτερο για τον ίδιο© Eurokinissi Sports Ο Γιάννης Μπουζούκης οφείλει ν' αποφασίσει τι είναι καλύτερο για τον ίδιο

Στην πρώτη χρονιά του Δώνη, ο 22χρονος μεσοεπιθετικός ήταν, φαινομενικά, ο παίκτης της νέας εποχής. Αυτός που θα ηγούταν στην αλλαγή σελίδας, για έναν Παναθηναϊκό που θα επέστρεφε σιγά-σιγά σε πρωταθληματικό επίπεδο. Λίγα χρόνια μετά, ο Μπουζούκης των 8 συμμετοχών εφέτος δεν έχει θέση στα πλάνα του Μπόλονι και δεν αποκλείεται να αποχωρήσει τον Γενάρη ως δανεικός. Το θέμα, όμως, δεν είναι τι θα γίνει τώρα, αλλά τι θα γίνει γενικότερα με την περίπτωσή του, αφού μέχρι πρότινος ήταν ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο και τώρα ο Παναθηναϊκός τον έχει αποδομήσει.

Ο 'τι θα γίνει με την περίπτωσή του' Βασίλης Ζαγαρίτης

Ο Βασίλης Ζαγαρίτης του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο με τον ΠΑΣ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Απόστολος Νικολαΐδης' | Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020© Eurokinissi Sports/Σωτήρης Δημητρόπουλος Ο Βασίλης Ζαγαρίτης του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο με τον ΠΑΣ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Απόστολος Νικολαΐδης' | Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Last but not least, ο Βασίλης Ζαγαρίτης που ξεκίνησε με... φόρα ως το σίριαλ του Ιανουαρίου και τις τελευταίες μέρες φαίνεται το όλο πράγμα να ηρεμεί. Τελευταία δήλωσε ότι θέλει να παραμείνει στον Παναθηναϊκό, αλλά επί της ουσίας το μέτωπο είναι ανοιχτό, αφού δεν έχει απαντήσει στην πρόταση Ντρεοσί. Θυμίζουμε ότι από 1η του μήνα είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα επιθυμεί για το καλοκαίρι. Ακόμα ακούγεται ο θόρυβος της ηχηρής απουσίας του από το πρόσφατο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Η Microsoft μπορεί να λάβει μια προμήθεια συνεργάτη εάν κάνετε κάποια αγορά μέσω των προτεινόμενων συνδέσεων σε αυτό το άρθρο.

Περισσότερα για εσάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: