22 Ιανουαρίου 2021

Καιρός – Καλλιάνος: Θα έχουμε τρία κύματα κακοκαιρίας

 Καιρός – Καλλιάνος: Θα έχουμε τρία κύματα κακοκαιρίας

Τρία κύματα κακοκαιρίας θα έχουμε στη χώρα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA Γιάννη Καλλιάνο που μίλησε στο Live News.

Βροχές και καταιγίδες θα έχουμε στο Ιόνιο αρχικά και σταδιακά ως το βράδυ τα φαινόμενα θα απασχολήσουν τις περισσότερες περιοχές της επικράτειας.

Οι ημέρες ηλιοφάνειας μετά την επέλαση του «Λέανδρου» φαίνεται πως τελείωσαν, καθώς από το μεσημέρι του Σαββάτου βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας, με τοπικά ισχυρά φαινόμενα από το μεσημέρι.

Επίσης, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα είναι νοτίων διευθύνσεων έως 8 μποφόρ. Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης θα παρατηρηθούν στη Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA Γιάννη Καλλιάνο θα έχουμε τρία κύματα κακοκαιρίας. Αύριο ξεκινά από την δυτική Ελλάδα.

Το δεύτερο κύμα θα έρθει Κυριακή μετά τα μεσάνυχτα πάλι με βροχές και καταιγίδας. Και τα δύο θα δώσουν πολλές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά τμήματα της χώρας. Κίνδυνος υπάρχει και για πλημμυρικά φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου γι αυτό χρειάζεται προσοχή.

Το τρίτο κύμα κακοκαιρίας θα έρθει την Τρίτη πάλι με βροχές, χωρίς ισχυρούς ανέμους, αλλά με σοβαρή πιθανότητα για χιονοπτώσεις αφού ο υδράργυρος κατρακυλά εκ νέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: