14 Μαρτίου 2021

Κάποιος μας δουλεύει άσχημα (Ι)

 Δούλεμα πρώτο

 

Μείωση του δημόσιου χρέους κατά περίπου 620 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ

https://www.eklogika.gr/news/Meiwsh-tou-dhmosiou-xreous-kata-peripou-620-ekat-eurw-anakoinwse-to-YPOIK-19-01-2021  (19/01/2021)

Ο Χ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στη σταθερή προσήλωση της κυβέρνησης στη βελτίωση των δεικτών βελτίωσης του χρέους

 

Αναφέρθηκε στα 50 δισεκατομμύρια ευρώ που προστεθήκαν στο Δημόσιο Χρέος;

Αναφέρθηκε στα 24 δισεκατομμύρια ευρώ του ελλείμματος του Προϋπολογισμού;

Όχι. Πέταξε απλά μια μείωση χωρίς διευκρινήσεις.

 [Πρωτογενές έλλειμμα-μαμούθ 17,8 δισ. ευρώ το 2020

https://www.naftikachronika.gr/2021/01/20/protogenes-elleimma-mamouth-178-dis-evro-to-2020/

(20 January 2021)

Στα 24,1 δισ. ευρώ αυξήθηκε το έλλειμμα του Προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση πέρυσι έναντι ελλείμματος 477 εκατ. ευρώ το 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην υστέρηση των εσόδων, τα οποία ανήλθαν σε 42,3 δισ. ευρώ από 51,199 δισ. ευρώ το 2019, αλλά και από την υπέρβαση των δαπανών στα 62,9 δισ. ευρώ από 51,551 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2019.

 ρβαση των Δαπανών !!!!!1 Μας θυμίζει κάτι ;;;;

  Δούλεμα δεύτερο

 Προβληματισμός για τα δύο νέα κρούσματα του μεταλλαγμένου κορονοϊού σε Αθήνα και Κρήτη

https://medlabgr.blogspot.com/2021/01/problimatismos-gia-ta-dyo-nea-krousmata-tou-metallagmenou-koronaioy-se-athina-kai-kriti.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+MedlabMedicalInstitute-News+%28MEDLAB+MEDICAL+INSTITUTE+-+NEWS%29

Ιανουαρίου 20, 2021

 

Νέα κρούσματα της μετάλλαξης του κορονοϊού εντοπίστηκαν στην Ελλάδα, σε δύο διαφορετικές περιοχές, στην Αττική και την Κρήτη. Όπως μετέδωσε το OPEN TV, τα κρούσματα εντοπίστηκαν στην κοινότητα, γεγονός που προβληματίζει τους ειδικούς και τον ΕΟΔΥ καθώς δεν φαίνεται -όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες- να είναι εισαγόμενα. Συνολικά μέχρι αυτή την ώρα έχουν βρεθεί από το ίδρυμα ιατροβιολογικών ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών 26 κρούσματα με τη μετάλλαξη της Μεγάλης Βρετανίας.  Σημειώνεται ότι οι επιστήμονες έχουν προχωρήσει σε 1.500 αλληλουχίσεις γονιδιώματος (DNA) προκειμένου να φτάσουν σε αυτό το αποτέλεσμα.

 

Δηλαδή, ενώ η ιχνηλάτηση καθίσταται δύσκολη και η διενέργεια σε τεστ είναι δυνατή με οροφή, μας λένε ότι μια εργασία επίπονη και χρονοβόρα όπως η ταυτοποίηση μεταλλαγμένων στελεχών, την κάνουν και έχουν βρει και προελεύσεις (πχ Αγγλική, Αφρικανική κλπ).

 

Έχω την εντύπωση ότι κάποιος μας δουλεύει άσχημα.

 

Δούλεμα τρίτο

 

 

Η “χαρά του ρουσφετιού” και του “βύσματος” η θητεία “2 ταχυτήτων” που ανακοινώθηκε! Έχει ξανασυμβεί!

https://www.militaire.gr/i-quot-chara-toy-roysfetioy-quot-kai-toy-quot-vysmatos-quot-i-thiteia-quot-2-tachytiton-quot-poy-anakoinothike-echei-xanasymvei/

21/01/2021 | 20:27

 

Το “σύστημα” της θητείας διαφορετικών “ταχυτήτων” έχει ξαναδοκιμαστεί τη δεκαετία του ΄90. Υπήρξε το “τριζωνικό” σύστημα για όσους θυμούνται με διαφορετική διάρκεια θητείας, ανάλογα με τη “ζώνη” που υπηρετούσε ο κάθε στρατιώτης. Το αποτέλεσμα ήταν να δουλεύουν …υπερωρίες στα “ρουσφετάδικα” τα οποία είχαν βέβαια νέο “προϊόν”  , εξαιρετικά χρήσιμο για τους ΥΕΘΑ: “πούλαγαν” στους ενδιαφερόμενους το τέχνασμα της απόσπασης. Δηλαδή στα χαρτιά ένας στρατιώτης εμφανιζόταν να υπηρετεί σε ακριτική μονάδα που προέβλεπε λιγότερη θητεία και στην πραγματικότητα υπηρετούσε στην Αθήνα! Το ίδιο ενδέχεται να συμβεί και τώρα. Να εμφανιστούν περιπτώσεις στρατιωτών που θα υπηρετούν στις μονάδες 9μηνου και στην πραγματικότητα θα ΄ναι στην Αθήνα ή στην περιοχή που τους εξυπηρετεί. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί για το αντίθετο;

Η ανακοίνωση του μέτρου 9 και 12 μήνες ΔΕΝ βρίσκει σύμφωνους τους στρατιωτικούς, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Ουδείς σκοπεύει να το πει δημόσια. Οι στρατιωτικοί το λιγότερο που ήθελαν ήταν 12 μήνες θητεία παντού και στην πραγματικότητα επιθυμούσαν θητεία στους 15 μήνες για να υπάρξει κάποια ουσιαστική απόδοση σ΄ ότι έχει να κάνει με τις επανδρώσεις των μονάδων.

 

Η θητεία θα πρέπει να γίνει 15 μήνες και για όλους παραμεθόριο με επιστροφή κοντά στην οικία τους μόνο για όσους υπάρχει σημαντικός λόγος όπως πολυμελής οικογένεια οικονομικά αδύνατη, ένα τεκνό σε οικογένεια που δεν ζει ο πατέρας. Αλλά και πάλι σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να ύπαρξη πρόβλεψη για μειωμένη θητεία αι όχι να γίνεται πάρτι με τους πολιτικούς και τις αποσπάσεις.

 

 

Δούλεμα τέταρτο

 

“Κράξιμο” του Twitter στον Κώστα Μπακογιάννη και την “έκπληξη” που έκανε για τον ερχομό του 2021, δηλαδή τα βεγγαλικά των 74.400 ευρώ

https://weeklynews.gr/kraximo-toy-twitter-ston-kosta-mpakogianni-kai-tin-ekplixi-poy-ekane-gia-ton-erchomo-toy-2021-diladi-ta-veggalika-ton-74-400-eyro/

 3 Ιανουαρίου 2021

 

«Η υποδοχή του 2021 θα είναι έκπληξη για τους πολίτες», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης λίγες ώρες πριν την Πρωτοχρονιά, λέγοντας ότι «θα είναι μια αλλαγή του χρόνου που θα τη θυμόμαστε», ενώ συμβούλεψε τους δημότες να κοιτάξουν ψηλά. Το θέαμα με τα πυροτεχνήματα που τελικά είχε προετοιμάσει για τους πολίτες της Αθήνας ο Κώστας Μπακογιάννης προβλήθηκε με βίντεο και εντυπωσιακές φωτογραφίες από κανάλια και ιστοσελίδες που έκαναν λόγο για “ένα εντυπωσιακό σόου με video projections και πολύχρωμα πυροτεχνήματα, σύμφωνα με όλους τους υγειονομικούς κανόνες και χωρίς την παρουσία κοινού” που παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων.

Η υποδοχή εντούτοις που επιφύλαξε το Twitter στο σόου που προετοίμασε ο Κώστας Μπακογιάννης δεν ήταν ιδιαίτερα θερμή, ειδικά από τη στιγμή που χρήστες έφεραν στο φως το κόσμος του “φαντασμαγορικού θεάματος” που άγγιξε τα 74.400 ευρώ. (βλ. και https://diavgeia.gov.gr/doc/6ΓΗΣΟΞΩΡ-94Γ)

 

5-6 εκατομμύρια ο μεγάλος περίπατος, 75.000 χιλιάδες ευρώ τώρα. Αυτή είναι η δημοκρατία, να τοποθετείς δήμαρχους, περιφερειάρχες και βουλευτές κουβαρντάδες, που ξοδεύουν δημόσιο χρήμα χωρίς καμία αναστολή.

 

Δούλεμα πέμπτο

 

Τρία παιδιά νεκρά σε τροχαίες συγκρούσεις σε μια βδομάδα (στην Ελλάδα)

https://sostegr.wordpress.com/2021/01/18/%cf%84%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ac-%ce%bd%ce%b5%ce%ba%cf%81%ce%ac-%cf%83%ce%b5-%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%87%ce%b1%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%8d/   18 ιαν 2021.

Σε μια μόλις βδομάδα από τις 5 μέχρι τις 12 Ιανουαρίου τρία παιδιά έχασαν την ζωή τους σε τροχαίες συγκρούσεις στη χώρα μας, σε μια περίοδο όπου είναι σε ισχύ μέτρα για τον δραστικό περιορισμό των μετακινήσεων! 5 Ιανουαρίου στις Σέρρες, ένας δεκαεξάχρονος που οδηγούσε παπάκι έχασε τη ζωή του μετά από σύγκρουση με ΙΧ. (ΕΔΩ) Χαρακτηριστική η φωτογραφία με κατεστραμμένη την πίσω ρόδα από το μηχανάκι. 8 Ιανουαρίου στη Μαλακάσα, ένας πεντάχρονος πεζός παρασύρθηκε από φορτηγό και έχασε τη ζωή του (ΕΔΩ) μέσα στον προσφυγικό καταυλισμό. 12 Ιανουαρίου στις Μοίρες Ηρακλείου, μια τρίχρονη καθισμένη σε παιδικό κάθισμα έχασε τη ζωή της μετά από πλαγιομετωπική σύγκρουση δυο αυτοκινήτων. Στο ίδιο συμβάν σκοτώθηκε και η μητέρα της, οδηγός του ενός αυτοκινήτου. (ΕΔΩ)

 

Αλλά κανένας υπουργός, κανένας πρωθυπουργός δεν ήρθε σε επαφή μαζί τους και κανείς Έλληνας δημόσιος λειτουργός δεν έδειξε να ενδιαφέρεται και κανείς Έλληνας πολιτικός δεν δείχνει να νοιάζεται.

 

Κάποιος μας δουλεύει άσχημα

Αλλά το χειρότερο είναι να τον στηρίζει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού

 

Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

 

 

1 σχόλιο:

Hera είπε...

Ειμαι σίγουρη ότι ούτε ξέρουν τι τους γινεται. Η ουσια ειναι ότι κανεις εχεφρων δεν ξέρει τι να ψηφισει πλεον. Κανένα φως στον οριζοντα. Η παρακμη της εποχης. Η χωρα σαπιζει απο τα μέσα. Κανεις δνε μπορει να σε βλαψει αν εσυ δεν βλαψεις τον εαυτο σου.