21 Ιουνίου 2021

"ΡΩΣΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ - 2021"

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΕΠ

ΠΑΛΙ και ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ !!!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ και το 2021 !!!

ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΡΥΠΝHΣΗ ΜΑΣ !!!

ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΑΣ -

ΕΝΔΟΣΚΟΠΟΥΜΕ και ΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ  !!!

 

Μόσχα, 21 Ιουνίου  2021

Συνεχίζοντας και εφέτος την άμεση και τακτική επικοινωνία με το κοινό μας, αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, σάς προτείνουμε να παρακολουθείτε τα ενημερωτικά μας δελτία τύπου, τους συνδέσμους στο Διαδίκτυο, με υλικό, που σάς προωθούμε σε τακτική βάση, προκειμένου μυούμεθα όλοι μαζί στην πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνικού Κόσμου, στον πλούτο της Ελληνικής Γλώσσας, του Ελληνικού Πολιτισμού.

http://www.crossed-flag-pins.com/Friendship-Pins/Russia/Flag-Pins-Russia-Greece.jpghttp://www.crossed-flag-pins.com/Friendship-Pins/Russia/Flag-Pins-Russia-Greece.jpghttp://www.crossed-flag-pins.com/Friendship-Pins/Russia/Flag-Pins-Russia-Greece.jpghttp://www.crossed-flag-pins.com/Friendship-Pins/Russia/Flag-Pins-Russia-Greece.jpghttp://www.crossed-flag-pins.com/Friendship-Pins/Russia/Flag-Pins-Russia-Greece.jpg

2021_06_21_18

Μόσχα, 21 Iουνίου 2021

Αγαπητοί φίλοι!

Με ιδιαίτερη χαρά το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. σάς προσκαλεί στην ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του τρίτου διεθνούς φεστιβάλ "ΡΩΣΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ - 2021" τo Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021, ώρα 14.00, σε άλλη μία εστία διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού, στο Κρεμλίνο του Ιζμαίλοβο επί της οδού:  Izmailovskoe sh., 73Z, Μόσχα.

2021-06-21_14-50-26

2021-06-21_14-50-42

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται την περίοδο από 19 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου 2021. Στην τελετή εγκαινίων το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 συμμετείχε η δ/ντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π., διδάκτωρ ιστορίας, ηθοποιός Δώρα Γιαννίτση, κατωτέρω παρατίθεται βίντεο και φωτογραφίες

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/stin_teleti_egkainion_to_savvato_19_ioinioi_2021_simmeteihe_i_dntria_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_didaktor_istorias_ithopoios_dora_giannitsi.html  

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/2021_06_19_festival_rosiki_koizina__2021_.html

2021_06_21 

2021_06_21_1

2021_06_21_2

 

Για τους μικρούς και μεγάλους φίλους της Ελλάδας !!!

 2021_06_21_19

Μία εκδήλωση σφαιρικής, πολυεπίπεδης γνωριμίας με την τεράστια πολιτισμική κληρονομιά της Ελλάδας, χώρας ανεπανάληπτου φυσικούς κάλλους και απύθμενου πολιτισμικού κληροδοτήματος.

Το πρόγραμμα της ΗΜΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ περιλαμβάνει:

  • Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια – καλλιτεχνικό πρόγραμμα και master-classes από το Χορευτικό Συγκρότημα του Κ.Ε.Π.
  • Γευσιγνωσία Ελληνικής κουζίνας

 

Συμμετέχουν:

  • Χορευτικό Συγκρότημα Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (ΚΕΠ) - καλλιτεχνική διεύθυνση:Οξάνα Ρακτσέγιεβακαι ο εν Μόσχα αποσπασμένος εκπαιδευτικός Ευστάθιος Νικητόπουλος.

 2021_06_21_20

2021_06_21_21

Σας περιμένουμε! Μην το χάσετε!

Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021, ώρα 14:00

στο Κρεμλίνο του Ιζμαίλοβο επί της οδού: Izmailovskoe sh., 73Z, Μόσχα

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ !!!

Κατωτέρω παρατίθεται, στη ρωσική, δελτίο τύπου των οργανωτών του Φεστιβάλ, με αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

2020-06-02_17-59-33

Κατωτέρω παρατίθεται, στη ρωσική, δελτίο τύπου των οργανωτών του Φεστιβάλ, με αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

 2021_06_21_23

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

 2021_06_21_24

 2021_06_21_22

Από τις 19 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου 2021, το Κρεμλίνο στο πολιτιστικό και ψυχαγωγικό συγκρότημα Izmailovo, μαζί με τη μαγειρική Ένωση της Μόσχας, το Συμβούλιο για την ανάπτυξη του Εθνοτουρισμού και με την υποστήριξη της Συνέλευσης των λαών της Ευρασίας, θα φιλοξενήσουν το τρίτο Διεθνές Φεστιβάλ "ρωσική κουζίνα - 2021".

Ενημερωτικοί συνεργάτες του Φεστιβάλ: MusicBox music channel και Road Radio.

Η ιδέα του Φεστιβάλ είναι να ενώσει τους καλύτερους επαγγελματίες της γαστρονομικής βιομηχανίας για να διατηρήσει και να ενισχύσει τις εθνικές παραδόσεις της ρωσικής κουζίνας, να προωθήσει τα προϊόντα των ρωσικών κατασκευαστών, να αναπτύξει πολιτιστικό και εκπαιδευτικό και γαστρονομικό τουρισμό, καθώς και να εισαγάγει τους επισκέπτες του φεστιβάλ στην πολιτιστική ποικιλομορφία της χώρας μας μέσω του πλούτου της εθνικής κουζίνας. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, στο χώρο θα συγκεντρωθούν Ρώσοι παραγωγοί, μαγειρικές και λαϊκές ομάδες.

Το 2021, η μαγειρική Ένωση της Μόσχας γιορτάζει την 30ή επέτειό της. Ρώσοι Ρώσοι σεφ, φοιτητές επαγγελματικών κολλεγίων, bloggers τροφίμων, εμπειρογνώμονες και ιστορικοί της ρωσικής κουζίνας θα συναντηθούν για να δείξουν εξαιρετικά δροσερά μαθήματα μαγειρικής, να διεξάγουν μάχες, να ετοιμάσουν διάφορα πιάτα ρωσικής κουζίνας και όχι μόνο.

Κατά τη διάρκεια των φεστιβάλ I-th και II - th, συμμετείχαν κορυφαίοι σεφ, μέλη της μαγειρικής Ένωσης της Μόσχας, η Εθνική συντεχνία των σεφ της Ρωσίας, φέτος θα ενωθούμε με την ομάδα Chefs Team Russia.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα μπορούν να παρακολουθήσουν αριστουργήματα που γεννιούνται μπροστά στα μάτια τους, καθώς και να λάβουν μέρος σε διαδραστικά προγράμματα ανταγωνισμού, να εξοικειωθούν με περιφερειακά προϊόντα από εγχώριους κατασκευαστές.

Μαγειρικά flash mobs, πιάτα μεγέθους ρεκόρ, κληρώσεις βραβείων από πολλούς συνεργάτες, master classes σε διάφορα θέματα για ενήλικες και παιδιά-όλα αυτά περιμένουν τους επισκέπτες του φεστιβάλ κατά τη διάρκεια του μήνα.

 

Το πρόγραμμα του ΙΙΙ Διεθνούς Φεστιβάλ "ρωσική κουζίνα-2021" θα είναι ιδιαίτερα πλούσιο:

Στις 19 Ιουνίου 2021, η κεντρική πλατεία του Κρεμλίνου Izmailovsky θα γίνει μια πλατφόρμα για το μαγείρεμα της πιο νόστιμης σούπας ψαριών. Η μαγειρική Ένωση της Μόσχας και οι σεφ των καλύτερων εστιατορίων στη Ρωσία θα διοργανώσουν ένα διαδραστικό διαγωνισμό "γιορτή της ρωσικής σούπας ψαριών" για διάφορες συνταγές που βασίζονται σε ψάρια υψηλής ποιότητας, οξύρρυγχο, πέστροφα και γατόψαρο.

Οι εταίροι του διαγωνισμού είναι η αλιεία Volgorechenskoye και η Ένωση πατάτας της Ρωσίας.

Το τηλεοπτικό κανάλι MUSICBOX θα οργανώσει μια μεγάλη συναυλία, στην οποία θα παρευρεθούν τόσο τα νέα ταλέντα όσο και οι δημοφιλείς καλλιτέχνες!

 

Στις 20 Ιουνίου 2021, την ημέρα του Πατέρα, θα διοργανώσουμε ένα μαγειρικό διαγωνισμό "Papa Can", στο οποίο, μαζί με μπαμπάδες Ερασιτεχνών μάγειρων, θα συμμετάσχουν μπαμπάδες σεφ και μπαμπάδες προσωπικοτήτων των μέσων ενημέρωσης.

 

Στις 26 και 27 Ιουνίου 2021 θα μπορέσετε να βουτήξετε στον κόσμο του πολιτισμού και της γεύσης της Ελλάδας και στις 3 και 4 Ιουλίου 2021 θα νιώσετε την πλήρη γεύση και τη γοητεία των παραδοσιακών σερβικών πιάτων και χορών.

 

Στις 10 και 11 Ιουλίου 2021 θα πραγματοποιηθούν οι ημέρες της Ορθόδοξης κουζίνας, αφιερωμένες στην Ημέρα Μνήμης του Αγίου Π. Ο Πέτρος και η Φεβρόνια του Murom.

 

Το πρόγραμμα κλεισίματος του Διεθνούς Φεστιβάλ ΙΙΙ "ρωσική κουζίνα-2021" θα περιλαμβάνει διαγωνισμό για το μαγείρεμα okroshka σύμφωνα με διάφορες συνταγές στην παρουσίαση του συγγραφέα μεταξύ των σεφ και ένα flash mob για το μαγείρεμα 300 λίτρα okroshka.

Ο συνεργάτης του διαγωνισμού είναι η Ένωση πατάτας.

 

Σε όλο το φεστιβάλ, μπορείτε να περιμένετε μαγειρικές δραστηριότητες για τα ακόλουθα θέματα:

- Υψηλή κουζίνα (σύγχρονες τάσεις από τους σεφ των ρωσικών εστιατορίων);

- Λογοτεχνική κουζίνα (πιάτα που παρασκευάζονται σύμφωνα με συνταγές από τα έργα των κλασικών της ρωσικής λογοτεχνίας);

- Μαγειρική στο σπίτι (οι πραγματικές νοικοκυρές αντιμετωπίζουν τους αγαπημένους τους επισκέπτες με τα καλύτερα πιάτα τους);

- Ιστορική κουζίνα (οι ερευνητές και οι συλλέκτες συνταγών προετοιμάζουν σπάνια και ξεπερασμένα πιάτα ρωσικής κουζίνας),

- Κουζίνα των Περιφερειών και των λαών της Ρωσίας (πιάτα αυθεντικής κουζίνας των περιοχών της Ρωσίας αποκαλύπτουν την ποικιλία της ρωσικής κουζίνας στους επισκέπτες του φεστιβάλ).

Δικαστήριο τροφίμων: οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν μια ποικιλία από πιάτα παραδοσιακής ρωσικής και σύγχρονης κουζίνας, καθώς και τις κουζίνες των λαών του κόσμου. Περιμένετε: αρνί σε σούβλα, τηγανίτες σύμφωνα με παλιές ρωσικές συνταγές, λιχουδιές ψαριών, ψητά θαλασσινά, πίτες και πολλά άλλα!

Έκθεση: στην έκθεσή μας, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν περιφερειακά προϊόντα από εγχώριους κατασκευαστές και να πάρουν τα αγαπημένα τους αναμνηστικά.

Πρόγραμμα μουσικής και κινουμένων σχεδίων: παραστάσεις λαϊκών καλλιτεχνών και διάσημων ποπ καλλιτεχνών.

Τακτικοί συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ:

Tamara Sharova-Πρόεδρος της μαγειρικής Ένωσης της Μόσχας, εμπειρογνώμονας της WorldSkillsRussia, καθηγητής στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας και διαχείρισης της Μόσχας. K. G. Razumovsky, μέλος του Προεδρείου της Επιτροπής Πόλεων της συνδικαλιστικής οργάνωσης εμπορίου και δημόσιας εστίασης της Μόσχας, εμπειρογνώμονας στον τομέα της πιστοποίησης των υπηρεσιών δημόσιας εστίασης στο σύστημα πιστοποίησης GOST R, Επίτιμο μέλος του WACS (World Association of Chef Communities), επίτιμο μέλος της Ένωσης σεφ της Μεγάλης Βρετανίας, Ισραήλ, Ιταλία, Σερβία και Μαυροβούνιο.

Ο Sergey Sinitsyn είναι μέλος του IAC, ένας διεθνής γαστρονομικός κριτής, μια σειρά από τις κύριες γαστρονομικές εκδηλώσεις στη χώρα μας και ένας εμπειρογνώμονας σεφ του Channel One, ο ιδιοκτήτης μιας ταξιδιωτικής πλατφόρμας με τις καλύτερες εκπτώσεις για ταξίδια σε όλο τον κόσμο;

Oleg Olkhov-σεφ, τηλεοπτικός παρουσιαστής του τηλεοπτικού καναλιού "Spas", μέλος της Ένωσης σεφ της Μόσχας, ιδιοκτήτης του μαγειρικού στούντιο "Kremlin Kitchen", συγγραφέας 9 βιβλίων για τη ρωσική κουζίνα;

Alexander Mikhalev-Master Chef διεθνούς επιπέδου στη γαστρονομία, μέλος της γαστρονομικής Ένωσης της Μόσχας, πρεσβευτής της μαγειρικής Ομοσπονδίας της Σερβίας στη Ρωσία;

Viktor Moshkov-σεφ, μέλος της μαγειρικής Ένωσης της Μόσχας;

Roman G. Gwindzhilia-διευθυντής του εργοστασίου επεξεργασίας τροφίμων του Πανεπιστημίου πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Κριτικής Επιτροπής της μαγειρικής Ένωσης της Μόσχας, κάτοχος του σήματος αξιοπρέπειας και του σήματος αναγνώρισης του Συλλόγου, νικητής πολλών μαγειρικών σαλονιών;

Ντμίτρι Ταμπάκοφ - σεφ μάρκας του καφέ τέχνης "Rukav", "Madame Breeches", club "Vysotsky" και "Tabakov-Catering", ειδικός σε μαγειρικές τηλεοπτικές εκπομπές, δάσκαλος στο Κρατικό Ινστιτούτο Καλών Τεχνών της Μόσχας. Yu. A. Senkevich, χρυσό μετάλλιο του Phillipine Culinary Cup 2019, χρυσό μετάλλιο του Emirates Salon 2019, χρυσό Κύπελλο του διαγωνισμού "Moscow Masters" -2019 από το επάγγελμα "Cook", χρυσό μετάλλιο του ρωσικού πρωταθλήματος "Chef a la Ruse" 2015, ασημένιο μετάλλιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Λουξεμβούργου 2017;

Γκόραν Στεφάνοβιτς (Σερβία) σεφ της Σερβικής Πρεσβείας στη Ρωσία

Ivan Savenyuk-χάλκινο μετάλλιο - V Πρωτάθλημα Μόσχας σύμφωνα με τα πρότυπα WSR.ασημένιο μετάλλιο-VII Πρωτάθλημα Μόσχας σύμφωνα με τα πρότυπα wsr. ασημένιο μετάλλιο-Ρώσος σεφ a la Russe Πρωτάθλημα 2019. χρυσό μετάλλιο-VII ρωσικό πρωτάθλημα σύμφωνα με τα πρότυπα wsr. ασημένιο μετάλλιο-Διεθνές Διεθνές μαγειρικό πρωτάθλημα "Delicious Uzbekistan" 2019.

Pavel Ovsyannikov-χρυσός μετάλλιος του Bocuse D'or Russia 2019, σεφ μάρκας του εστιατορίου " Molodo Zeleno "και της αλυσίδας καφέ" Nezo Coffee", μέλος της μαγειρικής Ένωσης της Μόσχας, νικητής του διαγωνισμού" Moscow Masters " 2019.;

Yuri Vinogradov-σεφ του εστιατορίου Skovorodka (Tver), μέλος της μαγειρικής Ένωσης της Μόσχας.

Ο Alexander Rybalchenko είναι φοιτητής του Κολλεγίου Tsaritsyno, μέλος της ρωσικής ομάδας Bocuse d'or Europe 2020, συμμετέχων και βραβευμένος με τα περιφερειακά πρωταθλήματα που διεξάγονται σύμφωνα με τα πρότυπα WorkdSkills Russia. Νικητής και νικητής των ανοικτών πρωταθλημάτων της μαγειρικής Ένωσης της Μόσχας;

Mario Planic-μέλος της Ένωσης σεφ Σερβίας;

Anton Prokofiev (Ρωσία) μάρκα σεφ του έργου "Eat like Home", πρεσβευτής μάρκας της "Ένωσης πατάτας", ιστορικός της ρωσικής κουζίνας;

Αλέξανδρος Tsyganov (Ρωσία) μέλος της Εθνικής συντεχνίας των σεφ και της μαγειρικής Ένωσης της Μόσχας, συμμετέχων σε πολυάριθμα τηλεοπτικά έργα;

Konstantin Trekhalin (Ρωσία) σεφ ζαχαροπλαστικής του ξενοδοχείου National A Luxury Collection, ιδιοκτήτης της μπουτίκ ζαχαροπλαστικής Sweet Art, μέλος της Εθνικής συντεχνίας των σεφ, μέλος του μαγειρικού Συμβουλίου του Οργανισμού Culinary Express Gold medalist της έκθεσης Crystal Olympus 2004 και χρυσό μετάλλιο για το καλύτερο επιδόρπιο στην έκθεση Crystal Olympus 2005»;

Maximiliano Gritti (Ιταλία) προσωπικός σεφ του Γενικού Προξένου της Ιταλίας στη Μόσχα;

Tuki Rabemantsua (Μαδαγασκάρη) μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της IPCA. Μάρκα-σεφ της αλυσίδας εστιατορίων " Pancho Pizza»;

Και άλλοι…

Ημερομηνίες του Φεστιβάλ: 19 Ιουνίου-11 Ιουλίου 2021.

Εγκαίνια στις 19 Ιουνίου στις 13 00

Τελετή λήξης στις 11 Ιουλίου στις 13 00

 

Διοργανωτές: KRK "Κρεμλίνο στο Izmailovo", η μαγειρική Ένωση της Μόσχας, το Συμβούλιο για την ανάπτυξη του Εθνοτουρισμού υπό τη Συνέλευση των λαών της Ευρασίας.

 

Χώρος: πολιτιστικό και ψυχαγωγικό συγκρότημα "Κρεμλίνο στο Izmailovo". κεντρική σκηνή στην κεντρική πλατεία. γκαλερί" τέχνη-Κρεμλίνο", μουσεία του Κρεμλίνου.

 

Διεύθυνση: Μόσχα, VAO, Izmailovskoe shosse, 73ZH

Ζητάμε από όλους να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τις συστάσεις του Rospotrebnazor.

Διαπίστευση μέσων:

Τατιάνα Φεντόροβα

+7 (926) 337 – 33 – 00

pressa@i-kremlin.ru

Η ΕΊΣΟΔΟΣ ΕΊΝΑΙ ΔΩΡΕΆΝ!

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ ανά ημέρα θα δημοσιευτεί επιπλέον στην ιστοσελίδα.

 2021_06_21_25

2021_06_21_26

2020-06-05_12-43-01

Αγαπητοί φίλοι,

Παρατίθεται άρθρο για το Ναό των Αγίων Πάντων στην καρδιά της ρωσικής πρωτεύουσας, ο οποίος, ουσιαστικά,  έχει αποβεί σε πνευματική εστία και πνευματικό κέντρο της ελληνικής ομογένειας της  Μόσχας.

Ο ναός των Αγίων Πάντων στο Κουλίσκι – μια ελληνική νησίδα στο κέντρο της Μόσχας

2021_06_21_8

Τριάντα χρόνια προσευχής, κόπου, ενεργούς αγάπης και πνευματικής φώτισης

Το 2021 σηματοδοτεί τριάντα χρόνια αναβίωσης της εκκλησιαστικής ζωής στην αρχαία Εκκλησία των Αγίων Πάντων στο Kulishki, που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Μόσχας. Ιδρύθηκε από τον Άγιο Πρίγκιπα Ντμίτρι Ντόνσκοι το 1380, φέρεται ότι βρίσκεται στην τοποθεσία μιας παλαιότερης ξύλινης εκκλησίας. Η εκκλησία All Saints έγινε μνημείο και η ρωσική στρατιωτική δόξα , και τους επόμενους αιώνες υπήρξαν μάρτυρες πολλών γεγονότων στην ιστορία της Μόσχας και της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του μοιραίου για την Πατρίδα μας .

2021_06_21_9

Η μοίρα της Εκκλησίας - η μοίρα του λαού και της Πατρίδας

Κατά τη διάρκεια των χρόνων του αθεϊσμού, που ανέβηκε στην τάξη της κρατικής πολιτικής μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917, η Εκκλησία των Αγίων Πάντων μοιράστηκε τη μοίρα πολλών εκκλησιών και μοναστηριών στη Μόσχα. Το 1931, με εντολή των σοβιετικών αρχών, έκλεισε. Ο χρόνος έχει αρχίσει για την ερήμωση του ιερού τόπου. Σκέφτηκαν να καταστρέψουν την Εκκλησία των Αγίων Πάντων , αλλά οι «μαχητές για την αιτία της επανάστασης» από ένα τερατώδες βήμα σταμάτησαν από την πραγματοποίηση της ειδικής ιστορικής αξίας του ναού, συμπεριλαμβανομένης της μάχης του Kulikovo στο τέλος του XIV αιώνα. Ωστόσο, αυτό δεν έσωσε το ιερό μέρος από τη φρίκη του αγώνα ενάντια στους ιδεολογικούς αντιπάλους του σοβιετικού καθεστώτος. W Danieο ναός μεταφέρθηκε στις ανάγκες της Λαϊκής Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων . 60 χρόνια αργότερα, όταν η Εκκλησία όλων των Αγίων παραδόθηκε στην Εκκλησία, κατά τη διάρκεια της εργασίας στην ανώτερη εκκλησία και στο κάτω μέρος του ναού, ανακαλύφθηκαν θλιβερά στοιχεία για τον «ειδικό σκοπό» του κτηρίου της εκκλησίας. Σύμφωνα με μάρτυρες, την ώρα που ο συντηρητής s εκκαθάριση της αιθάλης και θραύσματα βρωμιά τοιχογραφία στη συνέχεια άνοιξε τα πρόσωπά Σωτήρα Ευλογημένη Παρθένο και το ιερό με ίχνη των κυκλοφόρησε εκεί σφαίρες . Ακόμα πιο τρομακτικά ίχνη μαχητικού αθεϊσμού και ανθρώπινης σκληρότητας βρέθηκαν στο υπόγειο του ναού κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης και της κατασκευής στις αρχές της δεκαετίας του '90 - 2000. ΧΧ αιώνα: κάτω από τα λευκά πέτρινα δάπεδα, από ταφόπλακες, καθώς και στο νότιο τείχος του ναού από την εξωτερική πλευρά του , βρέθηκαν λείψανα ανθρώπων, στα οποία διατηρήθηκαν ίχνη από χελώνες και χελώνες. Σε 30 χρόνια του ΧΧ αιώνα στο υπόγειο του ναού πυροβολήθηκαν άνθρωποι που κατηγορούνται για εγκλήματα κατά του σοβιετικού καθεστώτος. Τα τείχη του υπογείου διατηρούν ακόμη τη μνήμη των σφαιρών, οι τρύπες από τις οποίες ήταν γεμάτες με ανακαινισμένα τούβλα κατά την αποκατάσταση του 1970-1982 .

Στη μνήμη των νέων μαρτύρων της Ρωσικής Εκκλησίας, όλων των θυμάτων της βίας και της σκληρότητας το 1994, στο κάτω μέρος της εκκλησίας ανεγέρθηκε σταυρός σεβασμού και πραγματοποιήθηκαν επίσης μνημεία για τους θανάτους .    

Το 1967, το τμήμα κατασκευής και συναρμολόγησης βρισκόταν μέσα στην Εκκλησία των Αγίων Πάντων . Το 1970 ήταν μια πραγματοποιηθεί έξω από την ανοικοδόμηση του ναού, και είχε τεθεί υπό τον κ Al ΕΛΕΓΧΟΥ Γραφείο υποκατάστημα Mosconcert. Το 1990, το κτίριο του ναού μεταφέρθηκε στο Μουσείο Ιστορίας και Ανασυγκρότησης της Μόσχας.

2021_06_21_10

 

Επιστροφή του ιερού

Το 1991, ο ναός επιστράφηκε στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία κατόπιν αιτήματος μιας ομάδας πρωτοβουλίας πιστών . Σύμφωνα με τις αναμνήσεις των σύγχρονων, το εσωτερικό του ναού ήταν όλα ερείπια, παρά το γεγονός ότι έξω από αυτό υπήρχε μια πινακίδα: "Η Εκκλησία όλων των Αγίων στο Kulishki είναι ένα αρχιτεκτονικό μνημείο και προστατεύεται από το κράτος." Υπήρχε μια τουαλέτα στο βωμό. Οι αρουραίοι έτρεχαν τριγύρω.

Από το 1991 (σύμφωνα με ορισμένες πηγές από τον Δεκέμβριο του 1990) έως το 1998. ο ηγούμενος του ναού ήταν ο μεγαλοπρεπής Μαρτύριος ( Μπαγκίν ). Ξεκίνησαν οι εργασίες επισκευής και αποκατάστασης, στις οποίες συμμετείχαν ενεργά τόσο οι ενορίτες όσο και η διαχείριση του κοντινού Inkombank. Οι εργασίες αποκατάστασης στην εκκλησία το 1995-1999 πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή του Ε.Μ. Κολοκύθα .

Έπρεπε να υπομείνουμε την ταλαιπωρία της έλλειψης ενοριακών εγκαταστάσεων. Λόγω της έλλειψης τραπεζαρίας, η τραπεζαρία τοποθετήθηκε στη στοά του ναού. Τόσο ο κληρικός όσο και το προσωπικό του ναού έτρωγαν εδώ. Εδώ δέχτηκαν επισκέπτες και τους φρόντιζαν με τσάι , πραγματοποίησαν συζητήσεις.

Όπως θυμούνται οι ενορίτες εκείνων των ετών, η εκκλησία ήταν γεμάτη με ανθρώπους σε λειτουργίες της Κυριακής.

Δημιουργείται ένα Κυριακό σχολείο για παιδιά, διοργανώνονται μαθήματα κατεχτητικών , που βρίσκονται στο κάτω μέρος του ναού, έχει καθιερωθεί η παράδοση του agap - κοινά γεύματα για το προσωπικό, τους ενορίτες και τους επισκέπτες του ναού.

Μια ειδική υπηρεσία της Εκκλησίας των Αγίων Πάντων στο Kulishki ήταν να βοηθήσει άτομα χωρίς σταθερό τόπο διαμονής και γενικά σε όλους όσους έχουν ανάγκη . Ένας μεγάλος αριθμός όσων υπέβαλαν αίτηση για υλική ή επισιτιστική βοήθεια προκλήθηκε από το γεγονός ότι ο ναός βρισκόταν δίπλα στο Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης , όπου πολλοί άνθρωποι υπέβαλαν αίτηση καθημερινά, συμπεριλαμβανομένων προσφύγων από τις δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Β Yla διοργανώνονται καθημερινά ΟΜ διανομής ΕΑΤ και άλλα τρόφιμα, ρουχισμό «s και παπούτσια και , Κότορ s ενορίτες θυσία. Για αυτό, τοποθετήθηκαν τραπέζια στην αυλή του ναού, στην οποία σχεδιάστηκαν όλα τα απαραίτητα. Ακόμη και ένα ιατρικό κέντρο δημιουργήθηκε στο ναό , ο οποίος δέχεται έως και 2.000 άτομα ετησίως.

              Λόγω της τοποθεσίας της Εκκλησίας των Αγίων Πάντων, σε άμεση γειτνίαση με το μνημείο των Αγίων Κύριλλου και Μεθόδιο, ίσου με τους Αποστόλους , ο ναός έγινε ένα φιλόξενο μέρος για τους συμμετέχοντες στην πομπή, η οποία πραγματοποιήθηκε την ημέρα της μνήμης των φωτιστών του. οι σλαβικοί λαοί, συμπεριλαμβανομένης της παραλαβής κάτω από τα θησαυροφυλάκια του, του αξέχαστου Πατριάρχη Αλεξίου Β ' .

Στις 17 Σεπτεμβρίου 1998, ο ιερέας Νικολάι Krikunov διορίστηκε ενεργός πρύτανης της Εκκλησίας των Αγίων Πάντων στο Kulishki .

 

Ορθόδοξη Ανατολή

Το 1999, όταν είναι ο ναός , όλων των Αγίων στο Kulishki με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έχει εγκατασταθεί επίσημα δηλαδή εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας Alec sandriyskoy. Η αλεξανδρινή αυλή είχε μετακινηθεί από την Οδησσό , όπου λειτουργεί από το 1956 στην Εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Πρύτανης της Μονής διοριστεί Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος ( Kikkotis ) - Εκπρόσωποι του s Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών , σε Ρόζεν πιπέρι Κύπρος και tonsures Κύκκου Μονή . Στο 1999 που χειροτονήθηκε επίσκοπος, και το 2009 ήταν αυξημένα στο βαθμό του μητροπολίτη.

2021_06_21_11

Όπως για για τις επόμενες δύο δεκαετίες, ο ναός ήταν το Centro m ελληνικού πολιτισμού στη Μόσχα. Μέσα από τις προσπάθειες του Μητροπολίτη Αθανασίου, δημιουργήθηκε μια χορωδία που πραγματοποίησε λειτουργικά τραγούδια σε ένα βυζαντινό άσμα και άρχισαν να λειτουργούν μαθήματα για τη μελέτη της ελληνικής γλώσσας για ενήλικες. Για παιδιά που επιθυμούν να μάθουν τον ελληνικό πολιτισμό και παραδόσεις, να μελετήσουν την ελληνική γλώσσα , δημιουργήθηκε ένα σχολείο της Κυριακής.

Οι προσπάθειες για την επέκταση των Βυζαντινών τραγούδι πολιτισμό «s στηρίχθηκε σε ακαδημαϊκό s ενδιαφέρον Μητροπολίτη Αθανάσιο . Κάποια στιγμή, αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του Εθνικού Ωδείου της Ελλάδας, στη συνέχεια συνέχισε την εκπαίδευσή του στη Σορβόννη, όπου σπούδασε την ιστορία του βυζαντινού πολιτισμού και την μεταβυζαντινή περίοδο και τη Λατινική Ανατολή.

              Υπό την ηγεσία του Μητροπολίτη Αθανασίου, μέσω των προσπαθειών πολλών ειδικών, πραγματοποιήθηκε κατασκευαστική εργασία για την ενίσχυση της θεμελίωσης του ναού, δημιουργήθηκε ένα τεχνικό δάπεδο, το οποίο σταθεροποίησε τα θεμέλια του ναού και τον προστάτευε από τις κινήσεις του εδάφους. Οι επισκευές πραγματοποιήθηκαν στις ενοριακές εγκαταστάσεις, ανακατασκευάστηκαν για αντιπροσωπευτικές ανάγκες. 

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην ομορφιά του ναού, στη δημιουργία εσωτερικής και εξωτερικής διακόσμησης. Οι πλοίαρχοι της εκκλησιαστικής τέχνης M.A. Lavdansky και O.I. Chuzhikova , καθώς και τιμημένος καλλιτέχνης της Ρωσίας, αντίστοιχο μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Τεχνών, ζωγράφος Ο.Ι. Μολχανόφ.

2021_06_21_12

Συνεχίζοντας την παράδοση, δημιουργώντας κάτι νέο ...

Με την απόφαση της Ιερής Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της 26ης Δεκεμβρίου 2019, οι δραστηριότητες της εκπροσώπησης του Πατριαρχείου της Αλεξάνδρειας στο Πατριαρχείο της Μόσχας τέθηκαν σε αναστολή και ο Αρχιεπίσκοπος Sergiy Zvonarev , γραμματέας του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων για το Far Εξωτερικό Υποθέσεων, είχε διοριστεί ενεργεί πρύτανη του All Saints Church .

Η δημιουργία της ενοριακής κοινότητας, ο πνευματικός διαφωτισμός, η διατήρηση των ελληνικών παραδόσεων έγινε οι προτεραιότητες του υπουργείου του νέου πρύτανη, άνοιξε μια νέα σελίδα στη ζωή της Εκκλησίας των Αγίων Πάντων στο Kulishki.

Η καθημερινή παράσταση των κύριων τμημάτων του ημερήσιου κύκλου των υπηρεσιών, το ακαθάριστο τραγούδι στους Άγιους Θεοτόκους, οι άγιοι άγιοι του Θεού, η εξομολόγηση, η ανάγνωση του Ψαλτέρ, τα κηρύγματα κήρυξης έχουν γίνει ένα σημαντικό συστατικό της πνευματικής ζωής στην εκκλησία. Για τους σκοπούς της πνευματικής διαφώτισης και της μελέτης των Αγίων Γραφών, έχουν δημιουργηθεί και πραγματοποιούνται εβδομαδιαίες ποιμενικές συνομιλίες και συναντήσεις του Ευαγγελίου στο Kulishki, έχει οργανωθεί συμβουλευτική ενορία με τη συμμετοχή του κληρικού και του εκκλησιαστικού προσωπικού και μια βιβλιοθήκη δημιουργείται πνευματική λογοτεχνία. 

Η μουσική παράδοση έχει λάβει μια νέα εξέλιξη. Το 2020, όταν δημιουργήθηκε ο ναός Σχολή εκκλησιαστικού χορωδικού τραγουδιού, στο οποίο δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά δύο ομάδες - ανδρικό πρόγραμμα για τη μελέτη της βυζαντινής παράδοσης τραγουδιού, και για τις γυναίκες, ένα πρόγραμμα για τη μελέτη των τραγουδιών του Valaam, πανό και τραγούδι των καθημερινών . Οι μαθητές της Σχολής έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να μελετήσουν τη μουσική σημειογραφία, αλλά και να εκτελέσουν εκκλησιαστικά ψάλματα κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών.

2021_06_21_13

Τα μαθήματα συνεχίστηκαν στο Sunday School με σε βάθος μελέτη της ελληνικής γλώσσας, του ελληνικού ορθόδοξου πολιτισμού και των παραδόσεων. Κάθε μήνα, οι μαθητές του σχολείου και οι γονείς τους συναντιούνται με τον πρύτανη της Εκκλησίας των Αγίων Πάντων, δείχνουν τα έργα τους, μιλούν για διάφορα θέματα που σχετίζονται με τη ζωή της Εκκλησίας και τη σχέση μεταξύ παιδιών και γονέων.

2021_06_21_14

Στο Πνευματικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο της εκκλησίας έχει ανοίξει ένα παιδικό νηπιαγωγείο «храΛΦΑΒΗΤΑ», και η Εταιρεία Ελλήνων της Μόσχας πραγματοποιεί μαθήματα ελληνικών εδώ για ενήλικες και παιδιά και οργανώνει μαθήματα φωνητικών για εφήβους. Εδώ, σε μηνιαία βάση, γίνονται πνευματικές, εκπαιδευτικές και δημιουργικές συναντήσεις με τους συμμετέχοντες της Μόσχας της Ελληνικής γυναίκας. Η Agape διεξήγαγε μαθήματα ελληνικής κουζίνας, μαθήματα για ενήλικες ανθρώπων που τραγουδούν και παραδοσιακή ελληνική μουσική.

2021_06_21_15

Σήμερα, η Εκκλησία όλων των Αγίων στο Kulishki είναι την παραμονή μεγάλης κλίμακας εργασιών αποκατάστασης, οι οποίες θα επηρεάσουν το εξωτερικό και το εσωτερικό του ναού, τους κάτω χώρους του ναού. Το αποτέλεσμά τους θα πρέπει να είναι το άνοιγμα του ναού σε όλη τη μαγευτική ιστορική ομορφιά του, ως σύμβολο του πνεύματος του λαού-δημιουργού, του αναζητούν την αλήθεια και του Θεού! 

2021_06_21_16

2020-06-05_12-43-01

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ των ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ μας !!!

Οι σπουδαστές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μυούνται, με επιτυχία, στην ελληνική γλώσσα!

Αγαπητοί φίλοι, σάς παραθέτουμε, από πρώτο χέρι, από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, σχόλια και κριτικές για τα μαθήματά μας:

Βίντεο-μήνυμα της σπουδάστριάς μας Ελένης Τιμοθέου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας (2ο έτος, καθηγήτρια Σοφία Σκιντάνοβα)

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/vinteominima_tis_spoidastrias_mas_eleni_timotheoi_2o_etos_kathigitria_sofia_skintanova.html

 

To εξαιρετικό τραγούδι «ΓΛΩΣΣΟΛΑΛΙΑ» των Σοφίας Αθανασιάδου (στίχοι), Παντελή Θαλασσινού (μουσική) σε εκτέλεση από τη Χορωδία του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. με επικεφαλής, καλλιτεχνική δ/ντρια την εν Μόσχα αποσπασμένη αποσπασμένη εκπαιδευτικό, μουσικό, εξαιρετική ΙΝΕΣΣΑ ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ.

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/glossolalia_horodia_toi_k_e_p.html

 

Βίντεο-μήνυμα της σπουδάστριάς μας, Κατερίνας Βολτσκόβα (1ο έτος, καθηγήτρια Σοφία Σκιντάνοβα)

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/vinteominima_tis_spoidastrias_mas_katerinas_voltskova_1o_etos_kathigitria_sofia_skintanova.html

 

Βίντεο-μήνυμα της σπουδάστριάς μας Ξένιας Βερσίνινα (2ο  έτος, καθηγήτρια η Σόφια Τσούγιεβα)

https://youtu.be/Jfy9YdfnrUA

 

Βίντεο-μήνυμα της σπουδάστριάς μας Μαρίας Χαριτόνοβα (1ο έτος, εκπαιδευτικοί – Ελιζαβέτα Ονούφριγιεβα, Τατιάνα Παρασκευοπούλου)

https://youtu.be/owJshup4pMo

 

Μήνυμα βίντεο από τη μαθητή μας Βαντίμ Άνισκιν (1ο έτος, εκπαιδευτικός -Μαρίνα Ναζάρενκο)

https://youtu.be/dl1XIvc-ZtE

 

 

Παρατίθεται βίντεο-απόσπασμα από ιδιαίτερα μαθήματα με την καθηγήτρια του ΚΕΠ, Γιάννα Γιάχοντοβα

https://youtu.be/NP1Qig3ZiM0

 

Παρατίθενται βίντεο-αποσπάσματα από μαθήματα (1ο έτος) με την καθηγήτρια του Κ.Ε.Π. Άλλα Σουτίρινα:

https://youtu.be/zbIVH3qKA0o

https://youtu.be/szfg8l7L4zg

 

Ευχές και χριστουγεννιάτικα-ποιήματα από τους μαθητές Βικτώρια Τσερνέτ και Γκαμπριέλ Καϊτουκόβ των παιδικών τμημάτων ελληνικής γλώσσας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού - Κ.Ε.Π. Καθηγήτρια η Μαρίνα Ναζάρενκο.

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/eihes_kai_hristoigenniatikapoiimata_apo_tois_mathites_viktoria_tsernet_kai_gkampriel_katoikov_ton_paidikon_tmimaton_ellinikis_glossas_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_kathigitria_i_marina_nazarenko.html

 

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΜΑΣ !!!

Αποκριάτικα ποιήματα από τους μαθητές Γκαμπριέλ Καϊτουκόφ, Δέσποινα Σιδηροπούλου και Βαλέρια Τσερνέτ των παιδικών τμημάτων ελληνικής γλώσσας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού - Κ.Ε.Π. Καθηγήτρια η Μαρίνα Ναζάρενκο.

Γκαμπριέλ Καϊτουκόφ – «Καρναβάλι σ ’αγαπώ»

Δέσποινα Σιδηροπούλου – «Ζήτω το καρναβάλι!»

Βαλέρια Τσερνέτ – «Καρναβάλι»

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/apokriatika_poiimata_apo_tois_mathites_gkampriel_katoikof_despoina_sidiropoiloi_kai_valeria_tsernet_ton_paidikon_tmimaton_ellinikis_glossas_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_kathigitria_i_marina_nazarenko.html

 

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στην εξαιρετική μας καθηγήτρια κα Μαρίνα Ναζάρενκο και στους μαθητές της, τους ευχόμαστε αστείρευτη πηγή ενέργειας και έμπνευσης, υγεία και δύναμη, περαιτέρω επιτυχίες στις κορυφές του Ολύμπου των γνώσεων !!!

2020-06-05_12-43-01

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΜΑΣ !!!

 

Ποιήματα από τους μαθητές Γκαμπριέλ Καϊτουκόφ, Δέσποινα Σιδηροπούλου και Βαλέρια Τσερνέτ των παιδικών τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού - Κ.Ε.Π., αφιερωμένα στην Επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας. Καθηγήτρια η Μαρίνα Ναζάρενκο.

 

Γκαμπριέλ Καϊτουκόβ – «Οι τσολιάδες»

Δέσποινα Σιδηροπούλου – «Για την πατρίδα!»

Βαλέρια Τσερνέτ – «25η Μαρτίου»

 

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/poiimata_apo_tois_mathites_ton_paidikon_tmimaton_ellinikis_glossas_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_afieromena_stin_epeteio_tis_ellinikis_paliggenesias_kathigitria_i_marina_nazarenko.html

 

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στην εξαιρετική μας καθηγήτρια κα Μαρίνα Ναζάρενκο και στους μαθητές της, τους ευχόμαστε αστείρευτη πηγή ενέργειας και έμπνευσης, υγεία και δύναμη, περαιτέρω επιτυχίες στις κορυφές του Ολύμπου των γνώσεων !!!

 

2020-06-05_12-43-01

Αγαπητοί φίλοι,

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΜΑΣ !!!

 

Ποιήματα για το Πάσχα από τους μαθητές Γκαμπριέλ Καϊτουκόφ, Εύα Καϊτουκόβα, Δέσποινα Σιδηροπούλου και Βαλέρια Τσερνέτ των παιδικών τμημάτων ελληνικής γλώσσας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού - Κ.Ε.Π. Καθηγήτρια η Μαρίνα Ναζάρενκο.

Γκαμπριέλ Καϊτουκόφ – «Η Λαμπρή»

Εύα Καϊτουκόβα – «Καλό Πάσχα!»

Δέσποινα Σιδηροπούλου – «Πάσχα ελληνικό»

Βαλέρια Τσερνέτ – «Το Πάσχα»

Αλέξανδρος Καλλέμης – «Η κυρά Σαρακοστή»

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/poiimata_gia_to_pasha_apo_tois_mathites_gkampriel_katoikof_eia_katoikova_despoina_sidiropoiloi_aleksandros_kallemis_kai_valeria_tsernet_ton_paidikon_tmimaton_ellinikis_glossas_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_kathigitria_i_marina_nazarenko.html

 

Παρατίθεται βίντεο-μήνυμα από τον καθηγητή ελληνικής γλώσσας στα τμήματα του Κ.Ε.Π. Ντμίτριι Γκρίσιν.

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/paratithetai_vinteominima_apo_ton_kathigiti_ellinikis_glossas_sta_tmimata_toi_kep_ntmitrii_gkrisin.html

Παρατίθεται βίντεο-μήνυμα από την καθηγήτρια ελληνικής γλώσσας στα τμήματα του Κ.Ε.Π. Σοφία Τσούγιεβα:

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/paratithetai_vinteominima_apo_tin_kathigitria_ellinikis_glossas_sta_tmimata_toi_kep_sofia_tsoigieva.html

 

Μεσούντος του καλοκαιριού και τα θερινά εντατικά τμήματα ελληνικής γλώσσας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. μάς απογειώνουν και μάς μυούν στην Ελληνική Γλώσσα, στον Ελληνικό Λόγο, στον Ελληνικό Κόσμο, στην απύθμενου πλούτου Πολιτισμική Κληρονομιά της Ελλάδας !!! Παραθέτουμε βίντεο-απόσπασμα από τα μαθήματά μας στο τμήμα της καθηγήτριας Άλλας Σουτίρινα από 8 Ιουλίου 2020 !!! 

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/vinteoapospasma_apo_ta_mathimata_mas_sto_tmima_tis_kathigitrias_allas_soitirina_apo_8_ioilioi_2020.html

 

Η δ/ντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. Δώρα Γιαννίτση και σύσσωμη η ομάδα του Κ.Ε.Π. στο πρόγραμμα «Pyatnitsa news» του τηλεοπτικού καναλιού PYATNITSA

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/i_dntria_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_dora_giannitsi_kai_sissomi_i_omada_toi_kep_sto_programma_pyatnitsa_news_toi_tileoptikoi_kanalioi_pyatnitsa_07_14.html

 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές τόσο για ομαδικά μαθήματα σε γκρουπ όσο και για ιδιαίτερα, δύνασθε να απευθύνεσθε στη γραμματεία του Κ.Ε.Π., στα τηλέφωνα 8 495 7084809/10, 495 7084809/10, 8 495 5801520, 8 962 9635556, ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις  info@hecucenter.ru, hcc@mail.ru    

 

Σάς περιμένουμε, Αγαπητοί  Φίλοι !!! Μυηθείτε μαζί μας στον  απύθμενο πλούτο και ομορφιά της Ελληνικής Γλώσσας, του Ελληνικού Λόγου, του Ελληνικού Πολιτισμού, του Ελληνικού Κόσμου, του Πολιτισμικού Κληροδοτήματος της Ελλάδας !!!

 

Παρατίθεται βίντεο - μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π, Δώρας Γιαννίτση.

 

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/vinteominima_tis_dieithintrias_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_doras_giannitsi_idiaitera_mathimata__tora_einai_i_ora_na_mathainete_ellinika_.html

 

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/i_didaskalia_tis_ellinikis_glossas_sta_tmimata_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep__mia_proti_miisignorimia_me_ti_simmetohi_tis_kathigitrias_mas_allas_soitirina_20_ioinioi_2020_ora_1200_meso_tis_diadiktiakis_mas_platformas.html

 2021-03-09_15-47-30

 

Επίσης, σάς προτείνουμε και σάς συνιστούμε να παρακολουθείτε τα διάφορα ενημερωτικά-παιδαγωγικά-διαφωτιστικά εδάφια του Δικτυότοπού μας  www.hecucenter.ru  

  • Στο εδάφιο «Ειδήσεις από την Ελλάδα» http://www.hecucenter.ru/gr/greeknews/ σε τακτικότατη βάση δημοσιεύουμε άρθρα του Έλληνα πολιτικού, στοχαστή και κοινωνικού παράγοντα, πρωτεργάτη του αγώνα για την αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού Μιχάλη Χαραλαμπίδη.

2021-05-17_14

  • Στο εδάφιο «Βιβλιοθήκη» σε τακτικότατη βάση δημοσιεύουμε άρθρα του διακεκριμένου Έλληνα ιστορικού Θεοφάνη Μαλκίδη για το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων τη Ανατολής, τα οποία δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο εδάφιο «Βιβλιοθήκη» του Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/gr/library/arthra_toi_theofani_malkidi.html

2021_05_31_12

 

 

 

 

2020-06-05_12-43-01

  • Εδάφιο «Βιβλιοθήκη» με πλούσια βιβλιογραφία, μεταξύ άλλων και σε ηλεκτρονική μορφή http://www.hecucenter.ru/gr/library/

Για αυτή την εβδομάδα σάς προτείνουμε την εμπλουτισμένη εκδοχή της Βιβλιοθήκης μας, με νέα βιβλία και άρθρα-συνεντεύξεις από τους:

-         Στήλη του σημαντικού Έλληνα επιστήμονα, καθηγητή βιολογίας Γιάννη Δ. Λύρα, με εμπλουτισμένο υλικό για την Εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση του 1821.

http://www.hecucenter.ru/gr/library/stili_toi_simantikoi_ellina_epistimona_kathigiti_viologias_gianni_d_lira.html 

 

- Γνωστή Ελληνίδα συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Εύα Πετροπούλου-Λιανού

3

-Έλληνα αρθρογράφο-δοκιμιογράφο Γιώργο Δημητράκη

 3_1

-Έλληνα δημοσιογράφο Αχιλλέα Παπαδιονυσίου

3_2

  • Συνεχίζεται να εμπλουτίζεται με εξαιρετικά ενδιαφέροντα άρθρα η στήλη «Ελληνική κουζίνα», http://www.hecucenter.ru/gr/greekfood/, την οποία επιμελείται η Ελληνίστρια, διδάκτωρ ιστορίας Άννα Λουμπότσκαγια. Κατωτέρω παρατίθεται υλικό από τυις πρόσφατες αναρτήσεις μας:

 2_4

2_3

  • Eδάφιο «Έλληνες και Φιλέλληνες» http://www.hecucenter.ru/gr/diaspora/
  • Eδάφιο «Η Ελλάδα σήμερα» http://www.hecucenter.ru/gr/greece/
  • Eδάφιο «Σελίδες από την ιστορία των Ελλήνων της Ρωσίας» http://www.hecucenter.ru/gr/greekfamily/
  • Eδάφιο «Επαγγελματική αποκατάσταση» http://www.hecucenter.ru/gr/job/
  • εδάφιο «ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ», στο οποίο ο προσφάτως αφιχθείς στη ρωσική πρωτεύουσα ομογενής μας ή Φιλέλληνας δύναται να αντλήσει χρήσιμη, κατά τη γνώμη μας, πληροφόρηση για τα ελληνικά σημεία της Μόσχας, τα αξιοθέατά της, τα θεάματα και καταστήματά της, ενημέρωση για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, επικοινωνίες κ.λπ. http://www.hecucenter.ru/gr/helpfulinfo/hrisimes_plirofories.html
  • Στήλη του σημαντικού Έλληνα δημοσιογράφου, σκηνοθέτη Γιώργου Μεσσάρη «Τελεία και Παύλα», που αναφέρεται σε οξύτατα ζητήματα του σύγχρονου κόσμου και δεν δύναται να αφήσει ασυγκίνητο τον καθένα μας http://www.hecucenter.ru/gr/laststraw/

2021-03-09_15-36-19

  • Συνεχίζεται να εμπλουτίζεται με εξαιρετικά επίκαιρα και ενδιαφέροντα άρθρα η στήλη του σημαντικού Έλληνα δημοσιογράφου Νίκου Σιδηρόπουλου «Τα πρόσωπα του Ελληνισμού», http://www.hecucenter.ru/gr/ellin/
  • Εδάφιο «Τα Μ.Μ.Ε. για το Κ.Ε.Π.»  http://www.hecucenter.ru/gr/press/
  • Στο εδάφιο "Ειδήσεις από την Ελλάδα" αναρτώνται νέα και ενημέρωση πολιτιστικού, εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, για τη Χώρα μας, που έχουν την ευγενική καλοσύνη να μας αποστέλνουν άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων, καλοί μας φίλοι από την Ελλάδα, αλλά και παρακολουθούμε και εντοπίζουμε και εμείς  http://www.hecucenter.ru/gr/greeknews/

 

2021-03-01_13-39-57

2020-06-05_12-43-01

Παρατίθενται ειδήσεις, στη ρωσική, από πρόσφατο εβδομαδιαίο δελτίο ειδήσεων του Συλλόγου Ελλήνων Μόσχας:

2021-03-09_14-47-33

Состоялись выборы в Совет молодёжи Московского общества греков.  https://www.greekmos.ru/sovet_molodegi_mog/

Учебный год закончен! Московское общество греков мечтает познакомиться с юными греками-отличниками Москвы!

https://www.greekmos.ru/best_students_mog/

 

Сборник статей "Геноцид греков Понта" напечатан! Ссылка для заказа: https://planeta.ru/campaigns/we_remember

 

Сборник статей «Геноцид греков Понта»: Тамер Чилингир https://www.greekmos.ru/book_ggp_chilingir-2/

 

Сборник статей «Геноцид греков Понта»: Кириакос Хатзикириакидис https://www.greekmos.ru/book_ggp_chatzikiriakidis/

 

Сборник статей «Геноцид греков Понта»: Петрунина Ольга Евгениевна

https://www.greekmos.ru/book_ggp_petrunina/

 

27 июня 2021 года в Неделю Всех святых состоится престольный праздник Храма Всех святых на Кулишках.

 

2021-03-09_15-51-17

2020-06-05_12-43-01

2020-06-29_13-32-16

2020-07-02_16-29-58

Σάς καλούμε να στηρίξετε τον κοινωνικό μας φορέα Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. (www.hecucenter.ru ). To K.Ε.Π. αναπτύσσει μία σφαιρική, πολυεπίπεδη εκπαιδευτική-διαφωτιστική-πολιτιστική δράση. Ο οβολός σας, οιαδήποτε βοήθεια δύνασθε να παράσχετε, είναι εξαιρετικά πολύτιμη και χρήσιμη για όλους μας! 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!

 

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ – ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/gr/news/january_2021__ekstrateia__stirikse_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep.html

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

КВИТАНЦИЯ_2021_ПОДДЕРЖИ_ГКЦ.xls 

http://www.hecucenter.ru/gr/news/analitiki_enimerosi_gia_tin_katavoli_eisforas_diadiktiakaon_line_.html

 

 

Παρατίθεται βίντεο - μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π, Δώρας Γιαννίτση.

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/vinteominima_tis_dieithintrias_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_doras_giannitsi_diatiroime_tin_epagripnisi_mas_dieirinoime_tois_orizontes_mas__mazi_me_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep.html

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!!

ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ & ΨΥΧΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!

Εις το επανιδείν, φίλοι μας !

Ειλικρινώς υμετέρα, με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς,

Δρ. Δώρα Γιαννίτση,

δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός%20δράσεων%20Κ.Ε.Π.%20έτους%202019___.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_2019.html

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2020_fnl.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kentroi_ellinikoi_politismoi_gia_to_etos_toi_2020.html

2021-03-01_13-59-49

2020-06-29_13-32-16

2020-07-02_16-29-58

 

2

 ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР (ГКЦ) –

НАШЕ ОБЩЕЕ ДОСТОЯНИЕ !!!

уже 16-й ГОД ВМЕСТЕ с ВАМИ –

уже 16-й ГОД ВМЕСТЕ с ВАМИ –

ОТЧЕТ РАБОТЫ ГКЦ за 2020 год !!!

650 учащихся

23 языковых группы

11 площадок

121 проведенное мероприятие

9 театральных постановок, среди них 1 премьера в Москве

2 награды

2 конкурса

1 новый издательский проект

75 участий в прочих профильных мероприятиях и оказание информационной поддержки делу продвижения эллинизма и греко-российского взаимодействия

37  публикации в СМИ и многое другое!!! МЫ ВМЕСТЕ – МЫ ЕДИНЫЙ МИР!!!

2021-03-09_15-55-58

2 

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ –

ΚΟΙΝΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ !!!

16η συνεχόμενη χρоνιά ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! –

16η συνεχόμενη χρоνιά ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! –

Απολογισμός δράσης Κ.Ε.Π. για το 2020 !!!

 

650 σπουδαστές

23 τμήματα ελληνικής γλώσσας

11 εστίες διάδοσης ελληνικής γλώσσας

121 διοργανωθείσες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων διαλέξεις, εκδηλώσεις, αφιερωμένες σε Ημέρες Μνήμης, Εθνικές Επετείους, διαδραστικά εγχειρήματα, όπως ΛΕΣΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ», ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ & ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !!!

9 θεατρικά εγχειρήματα, μεταξύ των οποίων 1 πρεμιέρα στη Μόσχα

2 βραβεύσεις

2 διαγωνισμοί

1 εκδοτικό εγχείρημα

75 συμμετοχές σε εκδηλώσεις προώθησης-προβολής του ελληνικού πολιτισμού και στήριξη ενημέρωσης-χορηγοί επικοινωνίας σε εκδηλώσεις ελληνορωσικής σύμπραξης

37 δημοσιεύσεις σε ΜΜΕ και πολλά άλλα…!!!   

           

                   ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

2021-03-09_15-55-58

2021-03-01_14-06-07

2021_06_21_27

2021-03-09_15-57-40

2021_05_31_10

2021-05-17_15

2021-05-17_16

2021-05-17_17

2021-05-17_18

2021_05_11_18

2021_05_11_19

2021_05_11_20

2021_05_11_21

2021_05_11_23

2021_05_11_24

MyCollages_1_0e8b95c6

MyCollages

2021-04-05_14-06-59

2021-04-05_14-07-21

2021-04-05_14-07-40

2021-04-05_14-08-04

2021-04-05_14-08-31

2021-04-05_14-08-51

2021-04-05_14-09-11

2021-04-05_14-09-31

2021-04-05_14-09-59

2021-04-05_14-10-24

2021-04-05_14-10-51

2021-04-05_14-11-18

2021-04-05_14-11-43

2021-04-05_14-12-11

2021-04-05_14-19-39

2021-03-01_14-12-10

2021-03-01_14-13-43

2021-03-01_14-14-07

2021-05-24_3

2021-05-24_4

2021-05-24_5

2021-05-24_6

2021-05-24_7

2021-05-24_8

2021-05-24_9

2021-05-24_10

2021-05-24_11

2021-05-24_12

2021-05-24_13

2021-05-24_14

 

16_1

2020-06-05_12-43-01

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor

офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia

Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

 

e-mail: hcc@mail.ru   info@hecucenter.ru

www.hecucenter.ru

skype: hellenic.cultural.center

facebook: http://www.facebook.com/Hecucenter

vkontakte: http://vk.com/hecucenter

 

Отказаться от рассылки

 

-

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: