2 Αυγούστου 2021

ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΡΥΠΝHΣΗ ΜΑΣ !!! ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΑΣ - ΕΝΔΟΣΚΟΠΟΥΜΕ και ΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ !!!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΕΠ

ΠΑΛΙ και ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ !!!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ και το 2021 !!!

ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΡΥΠΝHΣΗ ΜΑΣ !!!

ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΑΣ -

ΕΝΔΟΣΚΟΠΟΥΜΕ και ΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ  !!!

 

Μόσχα, 2 Αυγούστου 2021

Συνεχίζοντας και εφέτος την άμεση και τακτική επικοινωνία με το κοινό μας, αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, σάς προτείνουμε να παρακολουθείτε τα ενημερωτικά μας δελτία τύπου, τους συνδέσμους στο Διαδίκτυο, με υλικό, που σάς προωθούμε σε τακτική βάση, προκειμένου μυούμεθα όλοι μαζί στην πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνικού Κόσμου, στον πλούτο της Ελληνικής Γλώσσας, του Ελληνικού Πολιτισμού.

http://www.crossed-flag-pins.com/Friendship-Pins/Russia/Flag-Pins-Russia-Greece.jpghttp://www.crossed-flag-pins.com/Friendship-Pins/Russia/Flag-Pins-Russia-Greece.jpghttp://www.crossed-flag-pins.com/Friendship-Pins/Russia/Flag-Pins-Russia-Greece.jpghttp://www.crossed-flag-pins.com/Friendship-Pins/Russia/Flag-Pins-Russia-Greece.jpghttp://www.crossed-flag-pins.com/Friendship-Pins/Russia/Flag-Pins-Russia-Greece.jpg

2021_07_12_22

Για αυτή την εβδομάδα σάς προτείνουμε να περιηγηθείτε στα καινούρια υποεδάφια του Δικτυοτόπου μας, στο εδάφιο «Διδασκαλία Ελληνικής Γλώσσας», και συγκεκριμένα:

 

  • Πρόγραμμα μαθημάτων ελληνικής γλώσσας

http://www.hecucenter.ru/gr/greekcourses/program/programma_mathimaton_ellinikis_glossas.html

 

  • Τα εγχειρίδιά μας

http://www.hecucenter.ru/gr/greekcourses/study_materials/

 

ΣΧΟΛΙΑ & ΚΡΙΤΙΚΕΣ των ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΜΑΣ

http://www.hecucenter.ru/gr/greekcourses/elliniki_glossa_katotero_paratithentai_sholia__kritikes_ton_spoidaston_mas.html

 

EΠΙΤΥΧΙΕΣ των ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΜΑΣ

http://www.hecucenter.ru/gr/news/epitihies_ton_spoidaston_mas_.html

 

Πρόγραμμα θερινών μαθημάτων στο Κ.Ε.Π.!

Ιούλιος-Αύγουστος 2021

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ONLINE!  

 Επίπεδο

Ημέρες μαθημάτων

Ώρες μαθημάτων

Ονοματεπώνυμο καθηγητή

1ο έτος

Έναρξη μαθημάτων: 10 Ιουλίου 2021

Σάββατο

12:00-15:00

Σοφία Σκιντάνοβα

1ο έτος

Έναρξη μαθημάτων: 9 Ιουλίου 2021

Τετάρτη, Παρασκευή

19.00-20.30

Άλλα Σουτίρινα

2ο έτος

Έναρξη μαθημάτων: 8 Ιουλίου 2021

Τρίτη,

Πέμπτη

19.30-21.00

Αλεξέι Σοκολιούκ

4ο έτος

Έναρξη μαθημάτων: 5 Ιουλίου 2021

Δευτέρα,

Τετάρτη

19:30-21:00

Πέτρος Καλογερόπουλος

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ!

NEW!!!

Κέντρο Κοινωνικής Υποστήριξης Δήμου Μόσχας, 18 Petrozavodskaya str., metro station “Belomorskaya”

Επίπεδο

Ημέρες μαθημάτων

Ώρες μαθημάτων

Ονοματεπώνυμο καθηγητή

1ο έτος

(τμήμα Σεπτεμβρίου)

Έναρξη μαθημάτων:

10 Ιουλίου 2021

Σάββατο

10:00-13:00

Αναστασία Μαζέπα

1ο έτος

(τμήμα Φεβρουαρίου)

Έναρξη μαθημάτων:

4 Ιουλίου 2021 

Κυριακή

10:00-13:00

Αναστασία Μαζέπα

2021_08_02_11

http://www.hecucenter.ru/gr/greekcourses/elliniki_glossa_katotero_paratithentai_sholia__kritikes_ton_spoidaston_mas.html

 

Αγαπητοί φίλοι,


Το Kέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη εγγραφών για τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας, που θα ξεκινήσουν τον προσεχή Σεπτέμβριο. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται υβριδικά, δηλαδή και διαδικτυακά, εξ αποστάσεως, και, παράλληλα, δια ζώσης, σε εστίες διάδοσης της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού.

Εγγραφές για μαθήματα ελληνικής γλώσσας!

http://www.hecucenter.ru/ru/greekcourses/register/

 

στα τηλέφωνα 8 985 664-35-24, WhatsApp  +7 910 904-50-65, στο γραφείο του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. +7 495 7084809, +7 495 7084810.

 

 στις ηλεκτρονικές δ/νσεις  info@hecucenter.ru hcc@mail.ru

 

Πλεονεκτήματα παρακολούθησης μαθημάτων ελληνικής στο Κ.Ε.Π.:

  • Δυνατότητα παρακολούθησης σε περισσότερα του ενός τμήματα παράλληλα!
  • Δυνατότητα πρώτου, δοκιμαστικού μαθήματος, δωρεάν, σε απόλυτα ανιδιοτελή βάση!
  • Δυνατότητα δοκιμής και προσδιορισμού του επιπέδου του μαθητή!
  • Διαδικτυακά, εξ αποστάσεως μαθήματα !
  • Ρώσοι καθηγητές-διακεκριμένοι Ελληνιστές, υψηλής επαγγελματικής κατάρτισης!
  • Ειδικά αποσπασμένοι από την Ελλάδα εκπαιδευτικοί, φορείς της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού!
  • Ειδική προετοιμασία για την απόκτηση πιστοποιητικού γλωσσικής επάρκειας που εκδίδεται από το Κρατικό Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (Θεσσαλονίκη)!
  • Λειτουργία σε τακτική και ανιδιοτελή βάση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ»!
  • Λειτουργία ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ !!! - παρακολουθώντας ελληνικές ταινίες με ρωσικούς υπότιτλους!
  • Λειτουργία, σε εβδομαδιαία και ανιδιοτελή βάση, του εγχειρήματος ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ !!! - με παραστάσεις στην ελληνική!
  • Λειτουργία, σε τακτική και ανιδιοτελή βάση, του εγχειρήματος ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !!!  ΕΛΛΗΝΕΣ & ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ όλων των χωρών – ενωθείτε !!! , που εστιάζει στην εξ αποστάσεως διαδικτυακή επικοινωνία με ενδιαφέροντες ανθρώπους, Έλληνες και Φιλέλληνες, οι οποίοι είναι έτοιμοι να μοιραστούν μαζί μας εμπειρίες ζωής, επιτυχίες, σχέδια για το μέλλον, οράματα και στοχεύει σε μια άμεση, φυσική, ελεύθερη, απόλυτα αβίαστη και ειλικρινή ανθρώπινη επικοινωνία εξ αποστάσεως, διαδικτυακά.
  • Θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα!

 

Προσφέρετε στον εαυτό σας τη χαρά της επικοινωνίας με ενδιαφέροντες ανθρώπους, με ομοϊδεάτες, αποκτείστε νέες γνωριμίες και φιλίες !!!

 

Βίντεο από τα μαθήματα:

https://www.facebook.com/Hecucenter/videos/248925766007315/

https://www.facebook.com/Hecucenter/videos/392527404833990/

https://www.facebook.com/Hecucenter/videos/2092634270803311/

https://www.facebook.com/kostas.giavro/videos/1154968494678567/

https://www.youtube.com/watch?v=hAETBCuQz3E&feature=emb_logo

https://www.youtube.com/watch?v=4txeaUL0mN0&feature=emb_logo

 

2020-06-05_12-43-01

Αγαπητοί φίλοι,

Είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να σάς προωθήσουμε ενημέρωση από την Ελληνική Κοινότητα της Νότιας Ιταλίας, του Στενού της Σικελίας

default

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «ΑΛΚΗ ΖΕΗ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ»

στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ του ΣΤΕΝΟΎ, ΜΕΣΣΗΝΑ/ΣΙΚΕΛΙΑ

Εγκαινιάστηκε πρόσφατα στην γειτονική Σικελία η δανειστική παιδική βιβλιοθήκη «Άλκη Ζέη - Ταξίδι στα γράμματα». Η Ελληνική Κοινότητα του Στενού, στην πόλη Μεσσήνα, τίμησε την σπουδαία συγγραφέα μας δίνοντας το όνομά της στην βιβλιοθήκη στην οποία συνέβαλε και η ίδια, όχι μόνο με τις δικές της εκδόσεις αλλά και με βιβλία από την προσωπική της βιβλιοθήκη.

Τα εγκαίνια επρόκειτο να γίνουν τον Μάρτιο του 2020, αλλά τόσο η πανδημία COVID-19 όσο και η ξαφνική απώλειά της, στις 27 Φεβρουαρίου 2020, καθυστέρησαν την πραγματοποίησή τους.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καθηγητής Δανιήλ Μακρής, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα μέλη της Κοινότητας καθώς και μαθητές και εκπαιδευτικοί ιταλικών σχολείων, στα οποία διδάσκεται η ελληνική ως δεύτερη ξένη γλώσσα, ήταν εκεί να χαιρετίσουν την έναρξή της. Την ίδια ημέρα μάλιστα άρχισε και ο δανεισμός των πρώτων βιβλίων.

Η ανάγκη ύπαρξης της βιβλιοθήκης ήταν μεγάλη, αφού διδάσκονται τα ελληνικά τόσο στα σχολεία όσο και στην Κοινότητα και έτσι ο ρόλος της είναι βοηθητικός στην περαιτέρω μελέτη.

Βιβλία για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης προσέφεραν οι εκδόσεις Μεταίχμιο, Κοροντζής, Πατάκης, συγγραφείς/εικονογράφοι και ιδιώτες. Η SUPERFAST FERRIES στηρίζει την βιβλιοθήκη καθώς και την Ελληνική Κοινότητα του Στενού μέσα από το πρόγραμμά της «Ταξίδι στα γράμματα με την SUPERFAST FERRIES».  Επιμελήτρια και συντονίστρια του, εδώ και τέσσερα χρόνια, εν λόγω προγράμματος είναι η κα Μαίρη Κρητικού.

Από πλευράς μας επιθυμούμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την εξαιρετική πρωτοβουλία, να ευχηθούμε στην Ελληνική Ομογένεια του Στενού σωματική υγεία, πνευματική ευδαιμονία, δημιουργία και έμπνευση, στους εκλεκτούς μας φίλους, πρόεδρο της Κοινότητας Στενού Δανιήλ Μακρή και λειτουργό της εκπαίδευσης, ειδικευμένη στα βιωματικά εργαστήρια Μαίρη Κρητικού, την οποία στο παρελθόν είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε και αξιοποιήσουμε στη  Μόσχα, αλλά και σε άλλες περιφέρειες της Ρωσίας, περαιτέρω εκπαιδευτικές, διαπολιτισμικές, διαφωτιστικές επιτυχίες.

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

Εις το επανιδείν, φίλοι μας !

 

Παρατίθενται φωτογραφίες από την εκδήλωση εγκαινίων της Βιβλιοθήκης:

20210721_103409

20210720_230355

20210722_051445

20210722_052133

20210725_210521

20210720_190029

2020-06-05_12-43-01

2021_08_02_1

Έλληνες και Φιλέλληνες! Αγαπητοί φίλοι!

Είμαστε στην ευχάριστη θέσα να σάς ενημερώσουμε ότι την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 σε μία εξαιρετικά κατανυκτική και εορταστική ατμόσφαιρα, στην καρδιά της Μόσχας, στο Ναό των Αγίων Πάντων «Kulishki» (2, Slavyanskaya square, Moscow), πραγματοποιήθηκε η Πανηγυρική Εβδομάδα, η Πανηγυρική Εορτή, με τη συμμετοχή του Χορευτικού Συγκροτήματος  (καλλιτεχνική δ/ντρια η Οξάνα Ρακτσέγιεβα με τη σύμπραξη του εν Μόσχα αποσπασμένου εκπαιδευτικού Ευστάθιου Νικητόπουλου) και της Χορωδίας (καλλιτεχνική δ/ντρια η Ινέσσα Εφραιμίδου) του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.

Ο εορτασμός συμπίπτει με τη συμπλήρωση της 30ης επετείου της αναβίωσης της εκκλησιαστικής ζωής σε αυτόν τον ιστορικό τόπο της ρωσικής πρωτεύουσας, ο οποίος έχει αποβεί σε πνευματικό κέντρο για την ελληνική κοινότητα της Μόσχας, δεοδμένου ότι επι σειρά ετών αποτελούσε Μετόχι του Πατριαρχείου Αλξανδρείας.

Με την ευλογία του Πατριάρχη της Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου, της εορταστικής θείας λειτουργίας, η οποία ξεκίνησε στις 09:00 το πρωί, χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ζελενονγκράντ Σάββας, Αναπληρωτής Διαχειριστής του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Μετά τη Λειτουργία ακολούθησε καλλιτεχικό πρόγραμμα με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από το Χορευτικό Συγκρότημα και τη Χορωδία του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π., που παρουσίασαν χαρακτηριστικά δείγματα της ελληνικής σύγχρονης τραγουδοποιίας και των ελληνικών παραδοσιακών χορών του Ελληνικού Κόσμου !!!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ της ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ !!!

 

 2021_08_02_2  

2021_08_02_3

Κατωτέρω παραθέτουμε ένα σύντομο δελτίο τύπου από το δραστήριο στέλεχος του Χορευτικού μας Συγκροτήματος, τη δημοσιογράφο Αικατερίνη Μιρόνοβα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!

Την Ημέρα των Αγίων Πάντων, στις 27 Ιουνίου 2021, το Χορευτικό Συγκρότημα και η Χορωδία του Κέντρου ΕλληνικούΠολιτισμού – Κ.Ε.Π. εμφανίστηκαν στο Ναό των Αγίων Παντων, στην περιοχή Kulishki της Μόσχας, με την ευκαιρία του προστάτη Αγίου. Αυτή η εκκλησία, που παλαιότερα υπάγονταν στο μετόχι του Παριαρχείου Αλεξανδρείας, είναι η κύρια και αγαπημένη μεταξύ των Ελλήνων της Μόσχας. Άλλωστε, μέρος της λειτουργίας γίνεται στα ελληνικά και οι ψαλμωδίες εδώ είναι βυζαντινές. Ο ηγύμενος του Ναού των Αγίων Πάντων, ο πατήρ Σέργιος, είναι παλιός φίλος του Κ.Ε.Π. Στην εορταστική εκδήλωση παρευρέθησαν στελέχη του Συλλόγου Ελλήνων Μόσχας, του γυμνασίου "ΕΛΛΑΔΑ". Την εορτή τίμησε με την παρουσία του και ο γνωστός Έλληνας μουσικός Ιωάννης Κωφόπουλος, τον οποίο γνωρίζουν πολλοί από το τηλεοπτικό πρόγραμμα «Φωνή». Ειδικοί προσκεκλημένοι ήταν εκπρόσωποι του Πατριαρχείου Μόσχας, οι οποίοι συμμετείχαν στη Λειτουργία. Μετά τη Λειτουργία, όλοι συγκεντρώθηκαν στην τραπεζαρία και συνεχάρησαν ο ένας τον άλλον, αναφωνώντας "Χρόνια Πολλά", ενώ άρχισαν να παρακολουθούν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τα συγκροτήματα του Κ.Ε.Π. Η χορωδία, με επικεφαλής την εν Μόσχα αποσπασμένη εκπαιδευτικό από την Ελλάδα, μουσικό Ινέσσα Εφραιμίδου, τραγούδησε τρία τραγούδια, ενώ οι χορευτές μας (επικεφαλής του Χορευτικού Συγκροτήματος η Οξάνα Ρακτσέγιεβα και ο Ευστάθιος Νικητόπουλος) χόρεψαν Μακεδονικό Συρτό και Χασαποσέρβικο. Το κοινό τραγούδησε μαζί με τους ερμηνευτές "Milo mu kokino" (Μήλο μου κόκκινο), και όταν ακούστηκε ο δυναμικός ρυθμός του "Ehe ya panaya" (Έχε γεια Παναγιά), όλοι ενσωματώθηκαν στο ρυθμό. Ακόμα και οι πατέρες της εκκλησίας, με την αυστηρή εμφάνιση, χαμογελούσαν και υποστήριζαν τους καλλιτέχνες με χειροκροτήματα. Αποχαιρετώντας την εκδήλωση, όλοι είπαμε ο ένας στον άλλον «Εις το επανιδείν», «Μέχρι την επόμενη φορά». Και πράγματι: τα λέμε σύντομα.

Αικατερίνη Μιρόνοβα.

2021_08_02_4

2021_08_02_5

2021_08_02_6

2020-06-05_12-43-01

Αγαπητοί φίλοι,

Παρατίθεται ενημέρωση σχετικά με επικείμενο Συνέδριο «Σαντορίνη και Ρωσία», που διοργανώνεται από το Κέντρο Ελληνο-Ρωσικών Ιστορικών ΕρευνώνΚΕΡΙΕ (εκπρόσωπος του οποίου στη Ρωσία είναι το Κ.Ε.Π.) την περίοδο 2-3/10/2021 στο πλαίσιο των επίσημων εκδηλώσεων του Αφιερωματικού Έτους Ιστορίας 2021 Ελλάδας-Ρωσίας.

 2021-07-26_12-06-35

                     ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΊΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Αθήνα 14 Ιουνίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ/ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

               ΤΟ    ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΣΙΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (ΚΕΡΙΕ)

&

Ο ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ

συνδιοργανώνουν επιστημονικό συνέδριο με θέμα:

 

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΑΙ ΡΩΣΊΑ

 

Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, Φηρά

Μεγάλος  Χορηγός

 

Με την υποστήριξη:

της Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών Γραμμάτων και Τεχνών, της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, του Λαογραφικού Μουσείου Σαντορίνης «Εμμ. Α. Λιγνός», του Ναυτικού Μουσείου Οίας, του Ψηφιακού Αρχείου Θήρας, της Εστίας Πύργου, του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας, του Συλλόγου Ελληνο-Ρωσικής Φιλίας, και του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος.

                                                               

                                                                  ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ

Οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν ως ομιλητές στο συνέδριο να αποστείλουν  μέχρι το τέλος Αυγούστου 2021  στο kerie.org.2005@gmail.com  δήλωση επιθυμίας συμμετοχής και περίληψη της  ανακοίνωσης των, η οποία πρέπει να σχετίζεται μόνον με το θέμα του συνεδρίου και ειδικότερα με τις ακόλουθες θεματικές ενότητας:

-          Εκκλησιαστικές σχέσεις

-          Διπλωματικές σχέσεις

-          Οικονομικές  και Εμπορικές συναλλαγές

-          Θηραίοι στη Ρωσία

Η περίληψη της ανακοίνωσης θα πρέπει να περιλαμβάνει τον  Τίτλο της, και  κείμενο μέχρι 300 λέξεις .

Στη Δήλωση επιθυμίας συμμετοχής να αναφέρονται όλα τα στοιχεία του συνέδρου (Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας,  επάγγελμα, τίτλοι σπουδών,  αρ. τηλεφώνου και  e-mail επαφής) και επίσης να επισυνάπτεται σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα.

Αρμόδια επιστημονική επιτροπή θα αποφασίσει ποιοι θα είναι οι ομιλητές, δεδομένου ότι το Πρόγραμμα του συνεδρίου επιτρέπει μέχρι 12 ομιλητές να παρουσιάσουν τις ανακοινώσεις των στο συνέδριο. Οι εργασίες των υπολοίπων συμμετεχόντων  θα περιληφθούν στα Πρακτικά του συνεδρίου.

Επισημαίνεται ότι  η συμμετοχή στο συνέδριο δεν έχει οικονομική επιβάρυνση συμμετοχής. Οι σύνεδροι των οποίων οι ανακοινώσεις θα επιλεγούν για παρουσίαση θα επιβαρυνθούν μόνον τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής στη Σαντορίνη, τα λοιπά έξοδα θα είναι φιλοξενία του Δήμου Θήρας και των χορηγών του συνεδρίου.

 

                                          Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΊΟΥ

Συμπρόεδροι:  Αντώνιος  Σιγάλας,  Δήμαρχος Θήρας  – Δρ. Δ. Μονιούδη-Γαβαλά, Πρόεδρος ΚΕΡΙΕ, καθηγήτρια ιστορίας αρχιτεκτονικής παν Πατρών.

Τα μέλη:  Σοφία Κίτσου, Αντιδήμαρχος Δ. Θήρας, δικηγόρος,

Πάνος  Στάμου, Γενικός Γραμματέας ΚΕΡΙΕ, Δρ. Ιστορίας Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών

Υποστράτηγος ε.α.  Ν. Κ. Κουρκουμέλης,  Δρ. Ιστορίας Παν. Ιωαννίνων

Εμμανουήλ  Λιγνός, Νομικός, δημοσιογράφος,

Στέλιος Μουζάκης, Πολ. Μηχανικός, Ερευνητής Ιστορίας Πολιτισμών

Ιωσήφ Πέρρος, Mcs  και Υποψ. Δρ. Ιστορίας-Λαογραφίας ΕΚΠΑ.

2021-07-26_12-06-35

                     ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΊΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

   23/7/2021

                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο2

   Ευχαρίστως ανακοινώνεται ότι το επιστημονικό συνέδριο, που συνδιοργανώνεται από το

    ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΣΙΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (ΚΕΡΙΕ) & το ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ

με θέμα «Σαντορίνη και Ρωσία», Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 στα Φηρά[1] Σαντορίνης, έχει καταχωρηθεί στον επίσημο Κατάλογο Εκδηλώσεων για το «2021, Έτος Ιστορίας Ελλάδας και Ρωσίας» Υπουργείου Εξωτερικών Ελλάδας (ΥΠΕΞ), ο οποίος επισημοποιήθηκε πρόσφατα από την κοινή Επιτροπή Εορτασμών Ελλάδας και Ρωσίας, με λαμπρή εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή της Αθήνας.

   Ευχαριστούμε το Ελληνικό ΥΠΕΞ και ιδιαιτέρως τον πρέσβη ε.τ. κύριο Ηλία Κλή, εκπρόσωπο της Επιτροπής της Επετείου, για την τιμή, η οποία αποδόθηκε στις προσπάθειές μας να συνεισφέρομε στην καλλιέργεια και ανάπτυξη των επιστημονικών σχέσεων των δύο φίλων χωρών.                                                                                        

                                          Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΊΟΥ

Συμπρόεδροι:  Αντώνιος  Σιγάλας,  Δήμαρχος Θήρας  – Δρ. Δ. Μονιούδη-Γαβαλά, Πρόεδρος ΚΕΡΙΕ, καθηγήτρια ιστορίας αρχιτεκτονικής παν Πατρών.

Τα μέλη:  Σοφία Κίτσου, Αντιδήμαρχος Δ. Θήρας, δικηγόρος,

Πάνος  Στάμου, Γενικός Γραμματέας ΚΕΡΙΕ, Δρ. Ιστορίας Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών

Υποστράτηγος ε.α.  Ν. Κ. Κουρκουμέλης,  Δρ. Ιστορίας Παν. Ιωαννίνων

Εμμανουήλ  Λιγνός, Νομικός, δημοσιογράφος,

Στέλιος Μουζάκης, Πολ. Μηχανικός, Ερευνητής Ιστορίας Πολιτισμών

Ιωσήφ Πέρρος, Mcs  και Υποψ. Δρ. Ιστορίας-Λαογραφίας ΕΚΠΑ.  

 

[1] Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, Μεγάλος Χορηγός.

2021-03-09_15-47-30

 

Επίσης, σάς προτείνουμε και σάς συνιστούμε να παρακολουθείτε τα διάφορα ενημερωτικά-παιδαγωγικά-διαφωτιστικά εδάφια του Δικτυότοπού μας  www.hecucenter.ru  

  • Στο εδάφιο «Ειδήσεις από την Ελλάδα» http://www.hecucenter.ru/gr/greeknews/ σε τακτικότατη βάση δημοσιεύουμε άρθρα του Έλληνα πολιτικού, στοχαστή και κοινωνικού παράγοντα, πρωτεργάτη του αγώνα για την αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού Μιχάλη Χαραλαμπίδη.

2021-05-17_14

  • Στο εδάφιο «Βιβλιοθήκη» σε τακτικότατη βάση δημοσιεύουμε άρθρα του διακεκριμένου Έλληνα ιστορικού Θεοφάνη Μαλκίδη για το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων τη Ανατολής, τα οποία δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο εδάφιο «Βιβλιοθήκη» του Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/gr/library/arthra_toi_theofani_malkidi.html

2021_05_31_12

 

2020-06-05_12-43-01

  • Εδάφιο «Βιβλιοθήκη» με πλούσια βιβλιογραφία, μεταξύ άλλων και σε ηλεκτρονική μορφή http://www.hecucenter.ru/gr/library/

Για αυτή την εβδομάδα σάς προτείνουμε την εμπλουτισμένη εκδοχή της Βιβλιοθήκης μας, με νέα βιβλία και άρθρα-συνεντεύξεις από τους:

-         Στήλη του σημαντικού Έλληνα επιστήμονα, καθηγητή βιολογίας Γιάννη Δ. Λύρα, με εμπλουτισμένο υλικό για την Εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση του 1821.

http://www.hecucenter.ru/gr/library/stili_toi_simantikoi_ellina_epistimona_kathigiti_viologias_gianni_d_lira.html 

 

- Γνωστή Ελληνίδα συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Εύα Πετροπούλου-Λιανού

3

-Έλληνα αρθρογράφο-δοκιμιογράφο Γιώργο Δημητράκη

 3_1

-Έλληνα δημοσιογράφο Αχιλλέα Παπαδιονυσίου

3_2

  • Συνεχίζεται να εμπλουτίζεται με εξαιρετικά ενδιαφέροντα άρθρα η στήλη «Ελληνική κουζίνα», http://www.hecucenter.ru/gr/greekfood/, την οποία επιμελείται η Ελληνίστρια, διδάκτωρ ιστορίας Άννα Λουμπότσκαγια. Κατωτέρω παρατίθεται υλικό από τυις πρόσφατες αναρτήσεις μας:

 2_4

2_3

  • Eδάφιο «Έλληνες και Φιλέλληνες» http://www.hecucenter.ru/gr/diaspora/
  • Eδάφιο «Η Ελλάδα σήμερα» http://www.hecucenter.ru/gr/greece/
  • Eδάφιο «Σελίδες από την ιστορία των Ελλήνων της Ρωσίας» http://www.hecucenter.ru/gr/greekfamily/
  • Eδάφιο «Επαγγελματική αποκατάσταση» http://www.hecucenter.ru/gr/job/
  • εδάφιο «ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ», στο οποίο ο προσφάτως αφιχθείς στη ρωσική πρωτεύουσα ομογενής μας ή Φιλέλληνας δύναται να αντλήσει χρήσιμη, κατά τη γνώμη μας, πληροφόρηση για τα ελληνικά σημεία της Μόσχας, τα αξιοθέατά της, τα θεάματα και καταστήματά της, ενημέρωση για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, επικοινωνίες κ.λπ. http://www.hecucenter.ru/gr/helpfulinfo/hrisimes_plirofories.html
  • Στήλη του σημαντικού Έλληνα δημοσιογράφου, σκηνοθέτη Γιώργου Μεσσάρη «Τελεία και Παύλα», που αναφέρεται σε οξύτατα ζητήματα του σύγχρονου κόσμου και δεν δύναται να αφήσει ασυγκίνητο τον καθένα μας http://www.hecucenter.ru/gr/laststraw/

2021-03-09_15-36-19

  • Συνεχίζεται να εμπλουτίζεται με εξαιρετικά επίκαιρα και ενδιαφέροντα άρθρα η στήλη του σημαντικού Έλληνα δημοσιογράφου Νίκου Σιδηρόπουλου «Τα πρόσωπα του Ελληνισμού», http://www.hecucenter.ru/gr/ellin/
  • Εδάφιο «Τα Μ.Μ.Ε. για το Κ.Ε.Π.»  http://www.hecucenter.ru/gr/press/
  • Στο εδάφιο "Ειδήσεις από την Ελλάδα" αναρτώνται νέα και ενημέρωση πολιτιστικού, εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, για τη Χώρα μας, που έχουν την ευγενική καλοσύνη να μας αποστέλνουν άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων, καλοί μας φίλοι από την Ελλάδα, αλλά και παρακολουθούμε και εντοπίζουμε και εμείς  http://www.hecucenter.ru/gr/greeknews/

 

2021-03-01_13-39-57

2020-06-05_12-43-01

Παρατίθενται ειδήσεις, στη ρωσική, από πρόσφατο εβδομαδιαίο δελτίο ειδήσεων του Συλλόγου Ελλήνων Μόσχας:  

2021-03-09_14-47-33

Открыта запись в новую онлайн группу по изучению греческого языка для начинающих с сентября 2021 года.Преподаватель - Ксения Климова (МГУ им. М.В.Ломоносова)

https://www.greekmos.ru/https-www-greekmos-ru-kursy_1semestr_2021-2022_ksenia-3/

 

Сбор средств на издание сборника статей «Геноцид греков Понта» завершен! Мы благодарим всех, кто оказал поддержку проекту!

https://www.greekmos.ru/sbor_zavershen/

2021_08_02_7

 

С радостью знакомим вас с романом «Сухум» об истории понтийского народа греческой писательницы Йоты Иоанниду. Скоро он будет издан и на русском языке!

https://www.greekmos.ru/exils_iota_ioannidou/

 

Новая статья Ольги Петруниной «Спасут ли русские Константинополь? Древние пророчества»

https://www.greekmos.ru/new_olga_petrunina/

 

Святейший Патриарх Московский и всея Руси Кирилл во внимание к трудам на благо Святой Церкви и в связи с 75-летием Отдела внешних церковных связей Московского Патриархата удостоил секретаря ОВЦС по делам дальнего зарубежья, и.о. настоятеля Храма Всех святых на Кулишках протоиерея Сергия Звонарева медалью Русской Православной Церкви «Патриаршая благодарность».

https://www.greekmos.ru/sergy_zvonarev_nagrada/

 

Новости и расписание богослужений храма Всех святых на Кулишках Московской городской епархии.

https://www.greekmos.ru/hramkulishki_news/

 

Новости Греческого культурного центра.

https://www.greekmos.ru/gkc-anons/

2020-06-05_12-43-01

Αγαπητοί φίλοι,

Παρατίθεται σε ρωσική και ελληνική πρόγραμμα Ακολουθιών του Ναού των Αγίων Πάντων της Μόσχας για το μήνα Αύγουστο 2021.

2021_08_02_12

 2021_08_02_8

2021_08_02_9

2021_08_02_10

2021_08_02_13


 

η ημερομηνία

Μήνες

Θεία λειτουργία

Υπηρετώντας κληρικούς

Χορωδία

 

1.08

Ανέστη e Nye

 

Εβδομάδα 6 έως Π Ι Τιδιαδνίτσα

Γυαλί 5 ου

Μνήμη των Αγίων Πατέρων των Έξι Οικουμενικών Συνόδων

Εύρεση των λειψάνων του Αγ. Σεραφείμ,

Sarov chudotvo p tsa (1903)

9.00 Ρολόι. Λειτουργία. Προσευχή πριν από την κιβωτό με τον Αγ. μ. των αγίων Bozh σούπα και αυτοί. Λίθιο

 

Βοήθεια - ιερέας. Ντμίτρι

 

15:00 Akathist to Holy mat e ri

πρωτ. Σέργιος

διάκονος. Ο Διονύσιος

 

σωστά.

 

 

 

 

EB

 

2.08

Mon e delnik

 

Προφήτης του Θεού Ηλίας

(IX αιώνα d για τον R. Kh.)

8.30 Όρθρος με πολυέλεος . CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . Λίθιο

 

17.30 Εσπερινός με ακάθιστο σε αυτό με το Βυάτι μπροστά στην κιβωτό με τον Αγ. τα λείψανα των αγίων του Θεού . Ομολογία

παπάς Ντμίτρι

διάκονος. Ο Διονύσιος

 

παπάς Ντμίτρι

 

EB

 

ένα λιοντάρι.

 

 

3 .08

Τρι π προσωνύμιο

 

Προφήτης Ιεζεκιήλ

( 5ος αιώνας π.Χ.)

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . Λίθιο

 

17.30 Εσπερινός με ακαθίστρια Αγ. Σεραφείμ του Σαρώφ , h y dotvortsu. Ομολογία

πρωτ. Vyach e σλαβική

 

πρωτ. Vyach e σλαβική

ένα λιοντάρι.

 

ένα λιοντάρι.

 

4 .08

Τετάρτη

Myrrh-φορείς στη Νοποστολική

Μαίρη Μαγδαληνή ( Ι )

 

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . Λίθιο

 

17.30 Βέσπερες με ακάθιο μπροστά από την εικόνα της Μητέρας του Θεού "Κύκκος". Ομολογία

πρωτ. Vyach e σλαβική

 

πρωτ. Vyach e σλαβική

ένα λιοντάρι.

 

ένα λιοντάρι.

 

5 .08

Πέμπτη ζ

Pochaev Εικονίδιο της Μητέρας του Θεού ,

Lady mat e ri

"Όλοι οι ταλαιπωρημένοι Π και Ντοστ"

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . Λίθιο

 

17.30 Εσπερινός με ακάθιστο Αγ. Νικόλαος ο Θαυματουργός . Χρησιμοποιήστε περίπου τελικά

παπάς Ντμίτρι

 

παπάς Ντμίτρι

 

ένα λιοντάρι.

 

EB

 

6 .08

Παρασκευή

Αγ. blgv στο .

πρίγκιπες Μπόρις και Gl e ba,

στο St. βάπτισμα

Ρωμαίος και Δαβίδ (1015)

8.30 Matins. Ρολόι. Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής. Λίθιο

 

17.30 Εσπερινός με ακάθιστο μπροστά στην εικόνα της Μητέρας του Θεού

"Η Τσαρίτσα". Ομολογία

παπάς Ντμίτρι

 

παπάς Ντμίτρι

 

ένα λιοντάρι.

 

EB

 

7 .08

Σάββατο

Κοίμηση της δίκαιης Άννας,

Η μητέρα της Υπεραγίας Ω Β για Goroditsy

Σεβάσμιος Παναγία της Ταβένας Ευπραξία (413)

 

8.30 Matρες. Ρολόι. Λειτουργία. Προσευχή στον ιερό μάρτυρα Χαράλαμπιους μπροστά από την κιβωτό με ένα σωματίδιο των λειψάνων του.

μνημόσυνο

 

Βοηθώντας - πρωτ. Βιάτσσλαβ

 

17.30 9η ώρα. Ολόσωμος αγώνας. Ομολογία

πρωτ. Vyach e σλαβική

 

 

 

 

πρωτ. Σέργιος

πρωτ. Vyach e σλαβική

διάκονος. Ο Διονύσιος

EB

 

 

 

 

 

σωστά.

 

8.08

Ανέστη e Nye

 

Εβδομάδα 7 έως P I Tidyadnitsa

Γυαλί 6 ου

Πρμς. Paraskeva Roman ( II )

Schmch. Ερμόλαι της Νικομήδειας (περίπου 305)

 

9.00 Ρολόι. Αναμμένο νευρικό. Προσευχή πριν από την κιβωτό με

ένα σωματίδιο των λειψάνων του prmch. Παρασκευάς της Ρώμης . Λίθιο

 

Βοηθώντας - πρωτ. Βιάτσσλαβ

 

15:00 Akathist to Holy mat e ri

πρωτ. Σέργιος

διάκονος. Ο Διονύσιος

 

σωστά.

 

 

 

 

EB

9.08

Mon e delnik

 

Μάρτυς και

θεραπευτής

Παντελεήμων (305)

8.30 Όρθρος με πολυέλεος . CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . Λίθιο

 

17.30 Εσπερινός με ακάθιστο σε αυτό με το Βυάτι μπροστά στην κιβωτό με τον Αγ. τα λείψανα των αγίων του Θεού . Ομολογία

παπάς Ντμίτρι

 

παπάς Ντμίτρι

 

ένα λιοντάρι.

 

ένα λιοντάρι.

 

 

10 .08

Τρίτη

 

Σμολένσκ εικονίδια

Μητέρα του Θεού, κάλεσε

" Hodegetria " (1046)

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . μνημόσυνο

 

17.30 Εσπερινός με ακαθίστρια Αγ. Σεραφείμ του Σαρώφ , h y dotvortsu. Ομολογία

πρωτ. Σέργιος

διάκονος. Ο Διονύσιος

 

παπάς Ντμίτρι

 

EB

 

 

ένα λιοντάρι.

 

 

11 .08

Τετάρτη

 

Mch Καλλίνικα ( III - IV )

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . Λίθιο

 

17.30 Βέσπερες με ακάθιο μπροστά από την εικόνα της Μητέρας του Θεού "Κύκκος". Ομολογία

πρωτ. Vyach e σλαβική

 

πρωτ. Vyach e σλαβική

ένα λιοντάρι.

 

ένα λιοντάρι.

 

 

 

12 .08

Πέμπτη

Εφαρμογή από 70 Strength, Siluan,

Kriskenta, Elena και Andronicus

Μχ. Ιωάννης ο πολεμιστής

 

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . Λίθιο

 

17.30 Εσπερινός με ακάθιστο Αγ. Νικόλαος ο Θαυματουργός . Χρησιμοποιήστε περίπου τελικά

πρωτ. Vyach e σλαβική

 

πρωτ. Vyach e σλαβική

ένα λιοντάρι.

 

EB

13 .08

Σποτ και Τσα

Προεόρτια Pr της προέλευσης

Ειλικρινά δέντρα Ζωντανά για τον δημιουργό

Ο σταυρός του Λόρδου

Σύλληψη για τη νηστεία της Κοίμησης της Θεοτόκου

8.30 Matins. Ρολόι. Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής. Λίθιο

 

17.30 Εσπερινός με ακάθιστο μπροστά στην εικόνα της Μητέρας του Θεού

"Η Τσαρίτσα". Ομολογία

παπάς Ντμίτρι

 

παπάς Ντμίτρι

 

ένα λιοντάρι.

 

EB

 

14 .08

Σάββατο

 

 

Προέλευση (PHI e senie)

Ειλικρινά Δέντρα Ζωντανά για τον δημιουργό

Ο σταυρός του Λόρδου

 

Η αρχή της Σαρακοστής της Κοίμησης της Θεοτόκου

8.30 Matρες. Ρολόι. Λειτουργία. Προσευχή στον ιερό μάρτυρα Χαράλαμπιους μπροστά από την κιβωτό με ένα σωματίδιο των λειψάνων του.

μνημόσυνο

 

Βοήθεια - ιερέας. Ντμίτρι

 

17.30 9η ώρα. Ολόσωμος αγώνας. Ομολογία

 

πρωτ. Σέργιος

διάκονος. Ο Διονύσιος

 

 

πρωτ. Σέργιος

παπάς Ντμίτρι

διάκονος. Ο Διονύσιος

EB

 

 

 

 

 

σωστά.

 

15.08

Ανέστη e Nye

 

Εβδομάδα 8 έως Π Ι Τιδιαδνίτσα

Γυαλί 7 ος

Μεταφορά των λειψάνων αψιδωτών ηλιθίων . Στέφαν

( περίπου 428).

Ευλογημένος. Βασίλειος, για χάρη του Χριστού ο ανόητος του Θεού στο δεύτερο, η Μόσχα στον πρώτο θαυματουργό (1557)

9.00 Ρολόι. Λειτουργία. Προσευχή πριν από την κιβωτό με

St. τα λείψανα των αγίων του Θεού και των δικών τους. Λίθιο

 

Βοηθώντας - πρωτ. Βιάτσσλαβ

 

15:00 Akathist to Holy mat e ri

πρωτ. Σέργιος

διάκονος. Ο Διονύσιος

 

σωστά.

 

 

 

 

EB

16.08

Mon e delnik

 

Σεβάσμιος Antonia Riml Είμαι η Νίνα,

Novgorod Miracle of the Creator (1147)

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . Λίθιο

 

17.30 Εσπερινός με ακάθιστο σε αυτό με το Βυάτι μπροστά στην κιβωτό με τον Αγ. τα λείψανα των αγίων του Θεού . Ομολογία

πρωτ. Vyach e σλαβική

 

πρωτ. Vyach e σλαβική

ένα λιοντάρι.

 

ένα λιοντάρι.

 

 

17.08

Τρι π προσωνύμιο

Επτά νέοι, άλλοι όπως στην Έφεσο: Maximilian, Iamblichus, Martinian, John, Dionysius, Constantine and Antonin (περίπου 250)

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . Λίθιο

 

17.30 Εσπερινός με ακαθίστρια Αγ. Σεραφείμ του Σαρώφ , h y dotvortsu. Ομολογία

παπάς Ντμίτρι

 

παπάς Ντμίτρι

 

ένα λιοντάρι.

 

ένα λιοντάρι.

 

18 .08

Τετάρτη

 

Η μελλοντική παράσταση της Μεταμόρφωσης του Κυρίου

Mchch. Cantidia, Ca n tidiana και Civel

Σωστά. Νόννα, μάνα

St. Γρηγόριος ο Θεολόγος των Νήσων (374)

Mzz. Ευδοκία, Ντάρια, Ντάρια και Μαίρη (1919)

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . Λίθιο

 

 

17.30 9η ώρα. Vseno ni Noah αγρυπνία. Ομολογία

παπάς Ντμίτρι

 

 

πρωτ. Σέργιος

παπάς Ντμίτρι

διάκονος. Ο Διονύσιος

ένα λιοντάρι.

 

 

 

σωστά.

19.08

Πέμπτη

 

Μεταμόρφωση του Κυρίου

Θεός και Σωτήρας μας

Ιησούς Χριστός

8.30 Ρολόι. Λειτουργία. Αγιασμός των καρπών. Λίθιο

Βοηθώντας - πρωτ. Βιάτσσλαβ

 

17.30 Εσπερινός με ακάθιστο Αγ. Νικόλαος ο Θαυματουργός . Χρησιμοποιήστε περίπου τελικά

πρωτ. Σέργιος

διάκονος. Ο Διονύσιος

 

 

πρωτ. Vyach e σλαβική

σωστά.

 

 

 

EB

20.08

Σποτ και Τσα

 

P oprazdnestvo Μεταμόρφωση

Η ανακάλυψη των λειψάνων του Αγ. Mitrofan,

επ. Βορονέζ (1832)

Σεβάσμιος Όρα του μονάρχη της Θηβαΐδας (390)

Σεβάσμιος Pimen, ο νηστικός άνθρωπος του Pechersky (1110)

8.30 Matins. Ρολόι. Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής. Λίθιο

 

 

17.30 Εσπερινός με ακάθιστο μπροστά στην εικόνα της Μητέρας του Θεού

"Η Τσαρίτσα". Ομολογία

πρωτ. Vyach e σλαβική

 

 

πρωτ. Vyach e σλαβική

ένα λιοντάρι.

 

 

EB

 

 

21.08

Σάββατο

Μεταφορά των λειψάνων του Αγ. Ζωσιμάς,

Savvaty και German Solovetsky ,

Σεβάσμιος Romana Ki r zhachsk o go

8.30 Matρες. Ρολόι. Λειτουργία. Προσευχή στον ιερό μάρτυρα Χαράλαμπιους μπροστά από την κιβωτό με ένα σωματίδιο των λειψάνων του.

μνημόσυνο

 

Βοήθεια - ιερέας. Ντμίτρι

 

17.30 9η ώρα. Vseno ni Noah αγρυπνία. Ομολογία

παπάς Ντμίτρι

 

 

 

 

πρωτ. Σέργιος

παπάς Ντμίτρι

διάκονος. Ο Διονύσιος

EB

 

 

 

 

 

σωστά.

22.08

Κυριακές και Σέινερ

 

Εβδομάδα 9 μετά την Πεντηκοστή

Γυαλί 8 ου

Απ. Ματίας (περίπου 63)

Σεβάσμιος Psoya Eg and Petskago ( IV )

Mch Anthony Alex n Driysky

 

9.00 Ρολόι. Λειτουργία. Προσευχή πριν από την κιβωτό με

St. τα λείψανα των αγίων του Θεού και των δικών τους. Λίθιο

 

Βοήθεια - ιερέας. Ντμίτρι

 

15:00 Akathist to Holy mat e ri

πρωτ. Σέργιος

διάκονος. Ο Διονύσιος

 

σωστά.

 

 

 

 

EB

23.08

Mon e delnik

Μχ. Archdeacon Λόρενς

και άλλοι σαν αυτόν

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . Λίθιο

 

17.30 Εσπερινός με ακάθιστο σε αυτό με το Βυάτι μπροστά στην κιβωτό με τον Αγ. τα λείψανα των αγίων του Θεού . Ομολογία

πρωτ. Vyach e σλαβική

 

πρωτ. Vyach e σλαβική

ένα λιοντάρι.

 

ένα λιοντάρι.

 

 

 

24 .08

Τρίτη

 

Mch ένας ριδιακός Ευπλός (304)

St. Διονύσιος Η και κιντσκογώ

 

 

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . Λίθιο

 

17.30 Εσπερινός με ακαθίστρια Αγ. Σεραφείμ του Σαρώφ , h y dotvortsu. Ομολογία

πρωτ. Vyach e σλαβική

 

πρωτ. Vyach e σλαβική

ένα λιοντάρι.

 

ένα λιοντάρι.

 

 

25 .08

Τετάρτη

 

Mchch. Ο Φώτιος και ο Ανίκ και εσύ και

πολλοί μαζί τους (305)

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . Λίθιο

 

17.30 Βέσπερες με ακάθιο μπροστά από την εικόνα της Μητέρας του Θεού "Κύκκος". Ομολογία

παπάς Ντμίτρι

 

παπάς Ντμίτρι

 

ένα λιοντάρι.

 

ένα λιοντάρι.

 

 

26.08

Πέμπτη

Δίνοντας διακοπές

Πηγαίνετε μετασχηματισμοί με υπερυψωμένο

St. Tikhon Z και Don ,

Εικονίδιο της Παναγίας mat e ri Semistrelnaya

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . Λίθιο

 

17.30 Εσπερινός με ακάθιστο Αγ. Νικόλαος ο Θαυματουργός . Χρησιμοποιήστε περίπου τελικά

παπάς Ντμίτρι

 

παπάς Ντμίτρι

 

ένα λιοντάρι.

 

EB

 

27 .08

Παρασκευή

 

Πανηγύρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Υπεραγία Θεοτόκε και τσι

Προφήτης Μίχα

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . Λίθιο

 

15.00 Προσευχή με ακαθίστρια μπροστά στην εικόνα του Θεού

Μητέρες "Τσαρίτσα"

 

17.30. 9η ώρα. Vseno ni Noah αγρυπνία . Ομολογία

 

παπάς Αλέξανδρος

 

παπάς Αλέξανδρος

 

 

πρωτ. Σέργιος

παπάς Αλέξανδρος

διάκονος. Ο Διονύσιος

ένα λιοντάρι.

 

EB

 

 

 

σωστά.

28.08

Σάββατο

 

Κοίμηση του Υπεραγίου

Η ερωμένη της Θεοτόκου μας και της Παναγίας

8.30 Ρολόι. Λειτουργία. Δόξα των διακοπών. Λίθιο

Βοήθεια - ιερέας. Αλέξανδρος

17.30. 9η ώρα. Vseno ni Noah αγρυπνία. Ομολογία

πρωτ. Σέργιος

διάκονος. Ο Διονύσιος

 

 

πρωτ. Σέργιος

πρωτ. Βιάτσσλαβ

διάκονος. Ο Διονύσιος

σωστά.

 

 

 

 

σωστά.

 

29.08

Κυριακές και Σέινερ

 

Εβδομάδα 1 0 μετά την Πεντηκοστή

Γυαλί 1 ου

Μεταφορά του Ner στο Kotvorny

Εικόνα (Ubrus) του Κυρίου

ο Ιησούς Χριστός μας και εκατό

Έδεσσα στην Κωνστ n tinopol (944)

Σεβάσμιος Herimon Yeg και Petsky ,

Feodorovskaya Εικονίδιο της Μητέρας του Θεού

9.00 Ρολόι Λειτουργία. Προσευχή για την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους . Λίθιο

 

Βοήθεια - ιερέας. Ντμίτρι

 

15:00 Akathist to Holy mat e ri

πρωτ. Σέργιος

διάκονος. Ο Διονύσιος

 

σωστά.

 

 

 

 

 

 

EB

 

30.08

Mon e delnik

 

Mch Myrona Presv και Tera (250)

8.30 Matρες. CH Aces . Λειτουργία. Υπηρεσία προσευχής . Λίθιο

 

17.30 Αγώνας όλη τη νύχτα με την τελετή της ταφής του Σκανδάλου της Μητέρας του Θεού. Ομολογία

παπάς Αλέξανδρος

 

πρωτ. Σέργιος

παπάς Αλέξανδρος

διάκονος. Ο Διονύσιος

ένα λιοντάρι.

 

 

     EB

 

31 .08

Τρίτη

Mchch. Flora και La in ra ( II )

 

Εικονίδιο της Παναγίας mat e ri

"Η Τσαρίτσα"

 

8.30 Όρθρος με πολυέλεος . CH Aces . Λειτουργία. Δημόσια προσευχή Μακάριοι μου ότι η Μητέρα του Θεού . Λίθιο

 

17.30 Εσπερινός με ακαθίστρια Αγ. Σεραφείμ του Σάροφ, θαυματουργός . Ομολογία

παπάς Ντμίτρι

 

 

παπάς Ντμίτρι

 

ένα λιοντάρι.

 

 

    ένα λιοντάρι.

 

Σημείωση:

Δεξιά * - Δεξιά χορωδία. Εκτελεί βυζαντινά λειτουργικά ψάλματα.

EB * - Γυναίκα χορωδία. Πραγματοποιεί λειτουργικά τραγούδια των φωνών Valaam και Znamenny.

Lev. * - Αριστερή χορωδία. Εκτελεί λειτουργικά τραγούδια καθημερινής ψαλμίας.

 

2020-06-29_13-32-16

2020-07-02_16-29-58

Σάς καλούμε να στηρίξετε τον κοινωνικό μας φορέα Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. (www.hecucenter.ru ). To K.Ε.Π. αναπτύσσει μία σφαιρική, πολυεπίπεδη εκπαιδευτική-διαφωτιστική-πολιτιστική δράση. Ο οβολός σας, οιαδήποτε βοήθεια δύνασθε να παράσχετε, είναι εξαιρετικά πολύτιμη και χρήσιμη για όλους μας! 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!

 

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ – ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/gr/news/january_2021__ekstrateia__stirikse_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep.html

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

КВИТАНЦИЯ_2021_ПОДДЕРЖИ_ГКЦ.xls 

http://www.hecucenter.ru/gr/news/analitiki_enimerosi_gia_tin_katavoli_eisforas_diadiktiakaon_line_.html

 

 

Παρατίθεται βίντεο - μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π, Δώρας Γιαννίτση.

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/vinteominima_tis_dieithintrias_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_doras_giannitsi_diatiroime_tin_epagripnisi_mas_dieirinoime_tois_orizontes_mas__mazi_me_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep.html

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!!

ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ & ΨΥΧΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!

Εις το επανιδείν, φίλοι μας !

Ειλικρινώς υμετέρα, με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς,

Δρ. Δώρα Γιαννίτση,

δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2021 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2021..pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2021 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/news/apologismos_drasis_kep_gia_to_a_eksamino_2021_.html

 

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2020_fnl.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kentroi_ellinikoi_politismoi_gia_to_etos_toi_2020.html

 

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός%20δράσεων%20Κ.Ε.Π.%20έτους%202019___.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_2019.html

2021-03-01_13-59-49

2020-06-29_13-32-16

2020-07-02_16-29-58

 

2

уже 16-й ГОД ГКЦ ВМЕСТЕ с ВАМИ –

ОТЧЕТ РАБОТЫ Греческого Культурного Центра за первое полугодие (январь-июнь) 2021г.! – Национальное Достояние !!!

650 учащихся

21 языковая группа

12 площадок

66 проведенных мероприятий, в том числе ГРЕЧЕСКИЙ РАЗГОВОРНЫЙ КЛУБ «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ», ВСТРЕЧАЯ ИНТЕРЕСНЫХ ЛЮДЕЙ, ТЕАТР по ПОНЕДЕЛЬНИКАМ

3 национальных мероприятия

12 лекций,         1 театральная постановка,      3 награды

2 новых издательских проекта

46 участий в прочих профильных мероприятиях и оказание информационной поддержки делу продвижения эллинизма и греко-российского взаимодействия

31 публикация в СМИ и многое другое!!! МЫ ВМЕСТЕ – МЫ ЕДИНЫЙ МИР!!!

2020-06-05_12-43-01

 ОТЧЕТ РАБОТЫ ГКЦ за 2020 год !!!

650 учащихся

23 языковых группы

11 площадок

121 проведенное мероприятие

9 театральных постановок, среди них 1 премьера в Москве

2 награды

2 конкурса

1 новый издательский проект

75 участий в прочих профильных мероприятиях и оказание информационной поддержки делу продвижения эллинизма и греко-российского взаимодействия

37  публикации в СМИ и многое другое!!! МЫ ВМЕСТЕ – МЫ ЕДИНЫЙ МИР!!!

2021-03-09_15-55-58

2 

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ –

ΚΟΙΝΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ !!!

16η συνεχόμενη χρоνιά ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! –

Απολογισμός δράσης Κ.Ε.Π. για το Α΄ εξάμηνο 2021 !!!

Υπόθεση Εθνικής Σημασίας – Σταθερή Αξία !!!

650 σπουδαστές

21 τμήματα ελληνικής γλώσσας

12 εστίες διάδοσης ελληνικής γλώσσας

66 διοργανωθείσες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων διαλέξεις, εκδηλώσεις, αφιερωμένες σε Ημέρες Μνήμης, Εθνικές Επετείους, διαδραστικά εγχειρήματα, όπως ΛΕΣΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ», ΘΕAΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ & ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !!!

12 διαλέξεις

3 εκδηλώσεις, αφιερωμένες σε Εθνικές Επετείους

1 θεατρικό εγχείρημα

3 βραβεύσεις

2 εκδοτικά εγχειρήματα

46 συμμετοχές σε εκδηλώσεις προώθησης-προβολής του ελληνικού πολιτισμού και στήριξη ενημέρωσης-χορηγοί επικοινωνίας σε εκδηλώσεις ελληνορωσικής σύμπραξης

31 δημοσιεύσεις σε ΜΜΕ και πολλά άλλα…!!!   

          2020-06-05_12-43-01

        Απολογισμός δράσης Κ.Ε.Π. για το 2020 !!!

 

650 σπουδαστές

23 τμήματα ελληνικής γλώσσας

11 εστίες διάδοσης ελληνικής γλώσσας

121 διοργανωθείσες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων διαλέξεις, εκδηλώσεις, αφιερωμένες σε Ημέρες Μνήμης, Εθνικές Επετείους, διαδραστικά εγχειρήματα, όπως ΛΕΣΧΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ», ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ & ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !!!

9 θεατρικά εγχειρήματα, μεταξύ των οποίων 1 πρεμιέρα στη Μόσχα

2 βραβεύσεις

2 διαγωνισμοί

1 εκδοτικό εγχείρημα

75 συμμετοχές σε εκδηλώσεις προώθησης-προβολής του ελληνικού πολιτισμού και στήριξη ενημέρωσης-χορηγοί επικοινωνίας σε εκδηλώσεις ελληνορωσικής σύμπραξης

37 δημοσιεύσεις σε ΜΜΕ και πολλά άλλα…!!!   

           

                   ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

2021-03-09_15-55-58

2021-03-01_14-06-07

2021_06_21_27

2021_07_12_26

 

 MyCollages_1_6e99edca

MyCollages_61f19458

2021_05_31_10

 

16_1

2020-06-05_12-43-01

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor

офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia

Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

 

e-mail: hcc@mail.ru   info@hecucenter.ru

www.hecucenter.ru

skype: hellenic.cultural.center

facebook: http://www.facebook.com/Hecucenter

vkontakte: http://vk.com/hecucenter

 

Отказаться от рассылки

 

-

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: