30 Ιανουαρίου 2022

Κακοκαιρία ΕΛΠΙΔΑ, Ιανουάριος 2022

 

Αυτά που ζήσαμε είναι τα αποτελέσματα του κομματικού κράτους. Τα ζήσαμε και τα ξαναζήσαμε κατ επανάληψη. Ηλεία, Εύβοια, Μάτι, Μάνδρα, Θεσσαλία, μερικές ζωντανές νεκρές αποδείξεις.

 

Σύριζα, κιναλ, κκε, Βελόπουλος, Βαρουφάκης κουνάνε το δάχτυλο. Αν ήταν κυβέρνηση είτε αυτοδύναμη είτε συνεργασίας, ένα από τα παραπάνω κόμματα ή συνδυασμός αυτών, ΠΟΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ  της κακοκαιρίας στην Αττική Οδό;;; πάλι το ίδιο. Το κομματικό κράτος κυβερνιέται με τους ίδιους κανόνες ανεξάρτητα από τον εκπρόσωπο. Όταν σε επιτελικές θέσεις μπαίνουν τα δικά μας παιδιά, αυτό θα γίνεται πάντα. Θα είμαστε οι μίζεροι και οι κακομοίρηδες της Ευρώπης.

 

Και αν ακόμα, ένα νέο νεοπατριωτικο κίνημα καταλάμβανε την εξουσία ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα;;; πάλι το ίδιο. Οι νέες πατριωτικές πολιτικές κινήσεις λειτουργούν με την ίδια νοοτροπία, με την συνταγή και την μεθοδολογία του παλαιοκομματισμού. Ομάδες εργασίας και πυρήνες σε κάθε επαρχία και σε κάθε νομό. Και όταν γίνουμε κυβέρνηση θα πρέπει να ικανοποιήσουμε τα δικά μας παιδιά που μόχθησαν για να φτάσουμε στο Μαξίμου. Συνεπώς θα τα κάνουμε πρόεδρους οργανισμών και γενικούς γραμματείς και συμβούλους ανεξάρτητα και άσχετα από την καταλληλότητα και ικανότητα τους.

 

Συνεπώς, το αποτέλεσμα θα είναι πάντα το ίδιο.

 

Όλοι αυτοί που ταλαιπωρήθηκαν και φώναζαν στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν ένα από τα παραπάνω κόμματα με το ίδιο σκεπτικό. Μεγάλη υπόθεση η Δημοκρατία, υπογράφεις την καταδίκη σου οικειοθελώς.

 

 

Φταίει μόνο το κράτος, η Αττική Οδός και οι Φορείς;

 

Όχι βέβαια. Φταίνε και οι οδηγοί. Μέρες φωνάζουν οι μετεωρολόγοι και εμείς πάμε όλοι μαζί μες την τρελή χαρά χωρίς αλυσίδες, χωρίς νερό, χωρίς καύσιμα. Είναι ενδεικτικό του πόσο σκεπτόμενοι είμαστε.

 

Όμως για τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης είναι ευκαιρία να κουνήσουμε το δάχτυλο στην κυβέρνηση.

 

Δευτέρα, 24-Ιαν-2022

Μ. Κατρίνης: "Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη βούλιαξε στο χιόνι"

https://www.capital.gr/politiki/3610157/m-katrinis-to-epiteliko-kratos-tou-k-mitsotaki-bouliaxe-sto-xioni

 

για τους πολίτες και την ευθύνη τους, τσιμουδιά. Αυτό λέγεται καιροσκοπισμός και λαϊκισμός κύριε Κατρίνη.

 

 

Και μετά ήρθε ο Στρατός

 

Συγκινούμαι όταν βλέπω τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, τα παλικάρια μας, όπως μας αποκαλούσαν οι παλαιότεροι κατά την θητεία μου. Ο ελληνικός στρατός ίσως ο αρχαιότερος στον κόσμο με ιστορία 3000 ετών αρχής γενομένης στην Τροία. Βαριά η στολή και ακόμη βαρύτερη η ιστορία της. Επαναστάσεις, εμφύλιοι, νίκες και ήττες. Πόνος, θάνατος και αίμα, ολόλαμπρες σελίδες ιστορίας αλλά και μαύρες.  Όποιος φοράει την στολή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων θα έπρεπε να νιώθει υπερήφανος. Αλλά κάποιοι τους κατάντησαν φιλ@πιν@ζες και καθαρίστριες. Τι ανάγκη έχουμε; Φώναξε τον στρατό.

 

Αντιγράφω από το Ολυμπία:

 

Επειδή λοιπόν οι τεμπέληδες, οι ανίκανοι και οι ανεύθυνοι καλοταϊσμένοι με δημόσιο χρήμα κηφήνες εγκλώβισαν χιλιάδες Έλληνες θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, υποτακτικοί αξιωματικοί ανέχθηκαν να μετατρέψουν αυτούς τους επίλεκτους μαχητές σε «κομπάρσους» του «τηλεοπτικού ξεπλύματος»! Με Στάγιερ ταξίδεψαν 50 χλμ σε πολικό ψύχος για να ξεπλυθούν καρεκλοκένταυροι και κηφήνες, αλλά τα κανάλια έδειχναν τα Hummer!

https://www.olympia.gr/1465540/amyna/metetrepsan-tin-afrokrema-ton-eidikon-dynameon-se-komparso-tis-apotychimenis-kyvernisis/

 

Και μετά βγήκε ο πρωθυπουργός και είπε: 2000 ευρώ αποζημίωση

 

Και ήθελα να έχω την πρωτοκαθεδρία να του τα χώσω του μ@λ@κ@ αλλά με πρόλαβαν. Τα είπε ο μαναξερος:

 

Δείχνει πόσο κοστολογεί την αξιοπρέπεια του Έλληνα!

Πόσο κοστίζει ο σεβασμός; Πόσο κοστίζει το αίσθημα ασφάλειας μου ως πολίτη αυτού του κράτους; 

Έστειλαν τους φαντάρους με τη φόρμα μάχης-παραλλαγής μέσα στη νύχτα, ούτε καν με φωσφορούχα γιλέκα ασφαλείας. Χωρίς γάντια, με γυμνά χέρια. 

 

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022. Αποικία η "ΕΛΛΑΣ"...

https://monaxeros.blogspot.com/2022/01/blog-post_25.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email

 

και οι εγκλωβισμένοι στην Μεσογείων; Α, όλα κι όλα, διχιλιαρο μόνο στους εγκλωβισμένους της ΑΟ. Οι υπόλοιποι …..

 

εκεί ανάμεσα στους αγανακτισμένους κάποιος είπε: διασχίσαμε γαλλικές Άλπεις κ ιταλικές Άλπεις για να κολλήσουμε στην Αττική Οδό. Τι μπορείς να του πεις μετά;

 

Αλλά ζήτησε και συγνώμη ο κος Μητσοτάκης

 

Συγγνώμη Μητσοτάκη για την ταλαιπωρία στην Αττική Οδό – Τι είπε για το συντονισμό του κρατικού μηχανισμού

https://www.eklogika.gr/news/Suggnwmh-Mhtsotakh-gia-thn-talaipwria-sthn-Attikh-Odo-%E2%80%93-Ti-eipe-gia-to-suntonismo-tou-kratiko%CF%85-mhxanismo%CF%85--26-01-2022

26/01/2022

 

Και ανάμεσα στα άλλα είπε και τα εξής:

 

«Διδασκόμαστε και προχωράμε».

Είναι εξίσου, όμως, αλήθεια πως ο κρατικός μηχανισμός δεν είναι ακόμα στο σημείο ετοιμότητας που απαιτούν φαινόμενα τόσο μεγάλης έντασης. Και αυτό αφορά πρωτίστως τον συντονισμό μεταξύ των εμπλεκόμενων: κράτος, Αυτοδιοίκησης, Περιφέρειας, Δήμων και ιδιωτών.

Και θα ακολουθήσουν άμεσα αλλαγές σε αυτή την κατεύθυνση ώστε να έχουμε επιτροπές διαχείρισης κρίσεων που θα φέρουν όλους τους εμπλεκόμενους με πολύ σαφή και ξεκάθαρα πρωτόκολλα στον ίδιο χώρο, ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα ασυνεννοησίας, καθυστέρησης στη λήψη αποφάσεων, αλλά και ενίοτε αποποίησης ευθυνών. Πράγματι, μέσα σε 30 μήνες δύσκολα λύνονται προβλήματα δεκαετιών και πολύ περισσότερο όταν συνδυάζονται με αλλεπάλληλες και ταυτόχρονες προκλήσεις σε πολλά και διαφορετικά μέτωπα.

Όμως, θα το ξαναπώ, έχουμε βάλει τον πήχη των προσδοκιών ψηλά και η σύγκριση δεν μπορεί να γίνεται με τις αδυναμίες του χθες, γίνεται με τις ανάγκες του σήμερα.

 

Όλα αυτά είναι κοροϊδία, όλα. Διδασκόμαστε και προχωράμε. Τι μάθατε κύριε Μητσοτάκη από όλες αυτές τις καταστροφές χρόνια τώρα; Πόσο θέλετε για να μάθετε; Ο κρατικός μηχανισμός πόσες δεκαετίες θέλει για να φτάσει στο κατάλληλο επίπεδο; Και ο συντονισμός των φορέων γιατί δεκαετίες τώρα δεν έχει επιτευχτεί; Και αυτά τα πρωτόκολλα πόσο θέλουν να φτιαχτούν; και άλλες επιτροπές; Και όχι 30 μήνες κύριε Μητσοτάκη, είστε σε κυβερνητικά πόστα πάνω από μια δεκαετία. Και αυτό με τον πήχη, ποιος το κατάλαβε; Ποιος κατάλαβε το μέγεθος της μ@λ@κιας που είπε; Μια ασυνάρτητη και αψυχολόγητη φράση που ταΐζει τους ιθαγενείς.

 

 

Και ερχόμαστε στην ουσία του θέματος

 

Και κάποιος άλλος μίλησε για ασυνεννοησία των φορέων. Και ερωτώ: αν κάτσουμε πέντε έλληνες γύρω από ένα τραπέζι για να λύσουμε ένα σοβαρό θέμα, μετά από πέντε ώρες τι θα έχει συμβεί; Φωνές, διαφωνίες και ίσως βρισίδια. Όταν λοιπόν αφήνεις πολλούς φορείς να εμπλακούν σε μια σοβαρή υπόθεση ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Το είδαμε στην Αττική Οδό, στην Μάνδρα, στο Μάτι, στην Εύβοια, στην Θεσσαλία και θα το ξαναδούμε. Όταν βάζεις επικεφαλής των φορέων τα δικά σου παιδιά χωρίς να έχεις ελέγξει την καταλληλότητα και την ικανότητα, τι περιμένεις; Το χάος. Και το είδαμε και το ξαναείδαμε και θα το ξαναδούμε. Τώρα μπορώ με σιγουριά να σας πω τι ήταν και τι είναι οι προφήτες: σκεπτόμενοι άνθρωποι. Άρα διαχρονικά το ποσοστό των σκεπτόμενων είναι πολύ χαμηλό.

 

Επομένως: όταν δημιουργείς πολλούς φορείς και βάζεις επικεφαλής τους δικούς σου ανθρώπους, τους ανθρώπους του κόμματος και τα δικά σου παιδιά, είναι προμελετημένη κατάσταση και προδικασμένο αποτέλεσμα. Συνεπώς είναι εγκληματική εκ προμελέτης ενέργεια και συνέργεια και φέρει ευθύνη. Είναι ένα αποτέλεσμα που το επιδιώκουν οι πολιτικοί και το κομματικό κράτος. Είναι μια μόνιμη κατάσταση δημιουργίας προβλημάτων και υποσχέσεων για εύρεση λύσεων. Και όταν τους ψηφίζουμε είμαστε συνένοχοι. Και αν το καταλάβουμε αυτό σαν λαός μόνο και μόνο τότε θα έχουμε μέλλον.

 

 

Και έκανε σύσκεψη ο Πρωθυπουργός και προέβει σε δηλώσεις

 

Δεν κάθισα να τον ακούσω γιατί είχα ακούσει τι είχε πει προεκλογικά. Ακούστε τον:

 

Μητσοτάκης πριν τις εκλογές του 2019 για φυσικά φαινόμενα

https://www.youtube.com/watch?v=OP4od5uOfdo

Μητσοτάκη: Θα είμαστε ασυγχώρητοι αν δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτά που ξέρουμε ότι θα συμβούν, καιρικά και φυσικά φαινόμενα.

 

Ο ίδιος πρωθυπουργός που έκανε ακριβώς το ίδιο με τους νέους το καλοκαίρι, που αντί να τους πείσει για τη σημασία του εμβολιασμού τους έταξε χαρτζιλίκι και gigabytes.

 

 

Είχαμε μόνο στην Αττική Οδό πρόβλημα;

 

Όχι βέβαια. Απλώς την Αττική Οδό μονοπωλούσαν τα τηλεοπτικά κανάλια. Έχει μια γλύκα η Αττική Οδός. Δεκάδες ή εκατοντάδες εγκλωβίστηκαν σε άλλους κεντρικούς κόμβους της πρωτεύουσας. Εκείνους που θα κρατούσε ανοιχτούς ο Πατούλης με τα θηριώδη ερπυστριοφόρα. Θηρία που κόστισαν 500.000 ευρώ. Οι φωτογραφίες και η ετοιμότητα ήταν τελικά μόνο για την επικοινωνία.

 

Φυσικά μας διαφεύγουν οι χιλιάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους που δεν μπορούν να πάνε έως το περίπτερο.

 

 

Τα θηριώδη μηχανήματα του Πατούλη

 

 

 

Τα νέα μηχανικά "θηρία" με τα οποία εξοπλίστηκε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρεια Αττικής επιθεώρησε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Ελέγχου Συντήρησης Έργων (Δ.Ε.Σ.Ε.) στο Καπανδρίτι λίγες ώρες πριν το βαρομετρικό χαμηλό "Ελπίδα" χτυπήσει την χώρα μας και ειδικά την κεντρική Ελλάδα, μεταξύ αυτών και την Αττική. Το ethnos.gr ήταν εκεί και κατέγραψε τις πρώτες εικόνες από τα νέα εκχιονιστικά της Περιφέρειας Αττικής. Πρόκειται για υπερσύγχρονα μηχανήματα που ανάλογα με τον εξοπλισμό τους θα μπορούν να επιχειρούν τόσο σε ακραίες συνθήκες χιονιά, όσο και κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων πυρόσβεσης τη θερινή σεζόν.

Επίσης, η Περιφέρεια Αττικής εξοπλίστηκε με 40 οχήματα 4χ4 που διαφέρουν από το SR1 μόνο στις ερπύστριες καθώς και μεγάλα εκχιονιστικά ανεβάζοντας σε 80 τα ετοιμοπόλεμα βαριά μηχανήματα. "Συνολικά έχουμε 80 ετοιμοπόλεμα οχήματα ενώ πριν από δύο χρόνια είχαμε με το ζόρι 15 οχήματα. Είμαστε καθ΄ όλα έτοιμοι και θα ανταποκριθούμε σε κάθε ακραίο καιρικό φαινόμενο", δήλωσε ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.

 

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Τα «θηρία» της Περιφέρειας Αττικής που θα την αντιμετωπίσουν παρουσίασε ο Γιώργος Πατούλης

https://www.ethnos.gr/greece/article/192254/kakokairiaelpidatathhriathsperifereiasattikhspoythathnantimetopisoynparoysiaseogiorgospatoylhs

 

 

στην απολογία του ο κος Πατούλης σε διάφορα κανάλια μίλησε για πρόβλημα συντονισμού και ευθύνες άλλων. Καμία σχέση δηλαδή με την φιέστα μερικές ώρες πριν την έλευση του χιονιά.

 

 

Τι έλεγαν κάποιοι για τον Στυλιανίδη;

 

Δεν είναι απλώς ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη  θέση αλλά ο καλύτερος ευρωπαίος πολιτικός για το συγκεκριμένο πεδίο. Έχει τόσο πολιτικά όσο και επιχειρησιακά χαρακτηριστικά. Την περίοδο 2014-2019 ήταν επίτροπος για την Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική βοήθεια και τη Διαχείριση κρίσεων. Είναι ο "αρχιτέκτονας" του rescEU, της μεγάλης πρωτοβουλίας με την οποία αναβαθμίστηκε ουσιαστικά το ευρωπαϊκό σύστημα πολιτικής προστασίας. Το rescEU είναι σήμερα το σημαντικότερο ευρωπαϊκό εργαλείο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και άλλων κρίσεων όπως πανδημίες και έχει μετουσιώσει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε πράξη.

 

Δευτέρα, 06-Σεπ-2021 11:33

O Χρήστος Στυλιανίδης Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

https://www.capital.gr/politiki/3579849/o-xristos-stulianidis-upourgos-klimatikis-krisis-kai-politikis-prostasias

 

 

Τι έλεγε ο κος Στυλιανίδης 2,5 μέρες πριν;

 

Απόγευμα Παρασκευής 21 Ιανουαρίου 2022  πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τους Υπουργούς Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη και Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, μετά την οποία ο κ. Στυλιανίδης τόνισε χαρακτηριστικά ότι, όλοι οι φορείς θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα νυχθημερόν καθ’ όλη τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων και υπογράμμισε ότι το σύνολο του μηχανισμού, σε πλήρη επαγρύπνηση, θα κάνει τα πάντα για να διατηρηθεί η χώρα λειτουργική και τυχόν προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας να επιλύονται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ενώ παράλληλα επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα όλων των συναρμόδιων φορέων για την άμεση επέμβασή τους σε περίπτωση ανάγκης εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, σύμφωνα και με το Γενικό Σχέδιο για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Άμεση/Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση Χιονοπτώσεων και Παγετού με την κωδική ονομασία «Βορέας».

 

Και το αποτέλεσμα; Το ζήσαμε και το είδαμε.

 

ανεπαρκής και άφαντος ο κος Στυλιανίδης. Για μαριονέτα πάντως κάνει.

 

 

Συσκέψεις επί Συσκέψεων

 

Που τα έβρισκαν όλα καλώς καμωμένα και δήλωναν πανέτοιμοι, και μετά: πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο. Πάντοτε η ίδια δήλωση πριν και πάντοτε η ίδια δικαιολογία μετά.

 

 

Και η Ανάληψη Ευθυνών ;

 

Και ποιο είναι το αγαπημένο σπορ μετά από μια καταστροφή; Το μπαλάκι και το πινγκ-πονγκ. Οι ευθύνες γίνονται μπαλάκι και με την Αθήνα ένα τεράστιο επιτραπέζιο πινγκ πονγκ το μπαλάκι διασχίζει τον αττικό ουρανό σε ένα αέναο παιχνίδι μετατόπισης ευθυνών. Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επιρρίπτει ευθύνες στην διαχειρίστρια εταιρεία της Αττικής Οδού αλλά και κατά της Περιφέρειας. Η Αττική Οδός τα ρίχνει στο υπουργείο και ο Πατούλης στους δήμους αλλά και στο επιτελείο του υπουργείου.

 

 

Και φυσικά στον συριζα δεν θα έχαναν την ευκαιρία

 

Να καταθέσουν πρόταση Μομφής, πρόταση Δυσπιστίας δηλαδή. ΠΟΙΟΙ;;; αυτοί που έκαναν ένα δημοψήφισμα τούμπα, αυτοί που έχασαν σε Μάτι και Μάνδρα πάνω από 120 ψυχές, αυτοί που όταν πλημμύρισαν τα σπίτια μας στην Αγίου Νικολάου μέχρι και τηλέφωνο μας πήραν ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε και ότι θα αποζημιωθούμε άμεσα και έξι χρόνια μετά δεν έχουμε πάρει ούτε ευρώ. Αυτοί οι ψεύτες διατείνονται ότι η χώρα κινδυνεύει και ότι θα την σώσουν.

 

 

Και σαν επίλογος η Αττική Οδός

 

 


700 εκ. ευρώ ΚΕΡΔΗ ΣΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ "Αττική Οδός" ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 15ΕΤΙΑ! «Ελλά­κτωρ», Τράπεζα Πειραιώς , Όμιλος ΑΒΑΞ. 

Ετήσιος κύκλος εργασιών κοντά στα 200 εκατομμύρια! Ημερήσιες διελεύσεις 225.000. Ή αλλιώς... 80.000.000 διελεύσεις τον χρόνο. 

Πριν λίγες μέρες κατέθεσε μήνυση και ζητάει αποζημίωση 87 εκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό κράτος για μειωμένη κίνηση λόγω πανδημίας! 

 

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Αποικία η "ΕΛΛΑΣ"...

https://monaxeros.blogspot.com/2022/01/blog-post_25.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email

 

 

και ένα κουΐζ

 

Ποιος είναι ο Νομικός Σύμβουλος του βασικού μετόχου της Αττικής Οδού, ποιος είναι;

Ποιος τους συμβούλευε να διεκδικήσουν 75 εκατομμύρια ευρώ για τα λοκ νταουν στην πανδημία;; δείτε στο λινκ την απάντηση.

https://www.youtube.com/watch?v=-tXuQUfu-IA 

 

 

Και ένας δεύτερος επίλογος της τελευταίας στιγμής

 

Άκουσα στα μμε ότι πολλοί καταθέτουν αγωγή. Μεμονωμένα. Ένας ένας ή δυο δυο αν ήταν δυο μαζί στο αυτοκίνητο. ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Στην βλακεία ένας ένας χωριστά. Το διαιρει είναι στο ντι εν ει μας. Η ΑΓΩΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΙΚΗ, ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ, όχι από έναν έναν χωριστά.

 

 

Με εκτίμηση

 

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: