10 Φεβρουαρίου 2022

Ιατροί. Να μη εκδιωχθούν από στις θέσεις τους

Τα Δημόσια Νοσοκομεία είναι πλημμελώς επανδρωμένα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Υπουργόν Υγείας να ζητήσει την ανάκληση όσων δεν έχουν εμβολιασθεί. Η ανάκληση έγινε για 6.000 Ιατρούς και Νοσηλευτικόν προσωπικόν αρχικώς, με αφαίρεση του μισθού τους!!!! Με τα ελάχιστα ψίχουλα που λαμβάνουν πως θα δυνηθούν να επιβιώσουν χωρίς μισθόν! Προ του κινδύνου της πείνας 1.500 άτομα εμβολιάσθηκαν. Όμως οι ανεμβολίαστοι είναι πολλοί. Εγγίζουν τις 10.000. Σ΄ αυτούς έστειλε μήνυμα ο υπουργός να εμβολιασθούν μέχρι τέλος Μαρτίου διαφορετικώς θα απολυθούν από τις θέσεις τους!  Από πού θα τους απολύσει ο υπουργός;; Από την επιχείρησή του; Σήμερον οι εισαγόμενοι στα Νοσοκομεία υποφέρουν γιατί το προσωπικόν δεν είναι επαρκές να τους εξυπηρετήσει τάχιστα όλους. Ιατροί και Νοσηλευτές καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες προς εξυπηρέτηση των εισαγομένων ασθενών οι οποίοι είναι πολλές δεκάδες καθημερινώς. Και όλοι εργάζονται αδιακόπως  μένοντες άϋπνοι και πέραν του 24ώρου!

Με την εμφάνιση της νόσου στο τέλος του 2019 οι προσπάθειες  ήταν υπεράνθρωπες γιατί γενικώς, παγκοσμίως, οι γνώσεις περί του ιού και της δράσεως του ήταν περιορισμένες. Τότε η Κυβέρνηση εξέφραζε καθημερινώς την ευαρέσκειάν της στο θεραπευτικόν προσωπικόν. Μέχρι ηρωικές είχε χαρακτηρίσει τις αδιάληπτες προσπάθειές τους οι οποίες έσωσαν ζωές. Τότε δεν υπήρχαν εμβόλια ούτε ως σκέψη. Και επί ένα έτος οι Ιατροί  προφυλαγμένοι με τις ειδικές φόρμες, τις μάσκες και τα γάντια παρείχαν τις σωτήριες υπηρεσίες τους. Δεν εμόλυναν οι Ιατροί τους ασθενείς. Κάπου το αντίθετον συνέβη. Και στην μεγίστην δυσκολίαν λόγω ελλείψεως ειδικών φαρμάκων η Ελλάδα αμύνθηκε επιτυχώς. Τα κρούσματα τον Νοέμβριον του 2020 ανήλθαν περίπου στα 2.000. Σήμερον με τα εμβόλια και κάποια φάρμακα έχομεν περίπου 20.000 κρούσματα ημερησίως και θανάτους 100 ημερησίως!!! Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν ότι το Ιατρικόν και Νοσηλευτικόν προσωπικόν πρέπει να αυξηθεί σε μεγάλον  ποσοστόν καθώς και οι Μονάδες εντατικής και αν αυτό δεν είναι δυνατόν (μάλλον δεν είναι δυνατόν γιατί δεν υπάρχουν αίθουσες), να επιταχθούν κλίνες από ιδιωτικά θεραπευτήρια κάτι που έπρεπε να είχε γίνει από την αρχήν, ώστε να μη κλείσουν χειρουργεία ή  αίθουσες άλλων ειδικοτήτων.  Αντ’ αυτού  έχομεν προ των πυλών πιθανήν απόλυση 10.000 ατόμων επειδή δεν εμβολιάσθηκαν! Ποία λογική το επιτάσσει αυτό; Είναι επιστημονική; Και εξ εναντίας, κατά τεκμήριον οι Ιατροί έχουν γνώσεις περί των εμβολίων και λοιπών φαρμάκων. Ο υπουργός υγείας ως δικηγόρος γιατί αντιτάσσετε στις θέσεις τους;;

Στο πρωτοφανές αυτό φαινόμενον που εγκυμονεί εκατοντάδες θανάτους, έχομεν όπως φαίνεται αδιαφορίαν των Ιατρικών Συλλόγων .Οι Σύλλογοι αντετέθησαν στον Υπουργόν για την μελλοντικήν απόλυση μελών τους;  Δεν άκουσα προσωπικώς κάτι..  Ο Σύλλογος Ηθοποιών  «κίνησε γην και ουραν» για να υπερασπισθεί μέλη του που εξετέθησαν.  Όλοι οι Σύλλογοι μάχονται σκληρώς ακόμη και με απεργίες για υποστήριξη δικαιωμάτων των μελών τους. Πόσον μάλλον για οριστικήν αναίτιον(;) απόλυση!!

Τα μέλη της επιτροπής  που μας ενημερώνουν για  την πανδημίαν Ιατροί και αυτοί, δεν έπρεπε να υποστηρίξουν τους διωκομένους συναδέλφους τους εν τη επιτροπή;;; Ή μήπως τους θεωρούν υποδεεστέρους επειδή δεν είναι Καθηγητές Πανεπιστημίου;; Οι απλοί  Ιατροί στην Κοινωνίαν προσφέρουν μέγιστες υπηρεσίες ασχολούμενοι στο σύνολόν τους με τις φτωχές τάξεις.

Οι Βουλευτές που ψήφισαν τις σχετικές τροπολογίες δεν αντελήφθησαν ότι εκθέτουν σε μέγιστον κίνδυνον την ζωήν των ασθενών, όχι μόνον εκ της πανδημίας αλλά εξ όλων των νόσων;  Πως ψηφίζουν διατάξεις που απογυμνώνουν τα Νοσοκομεία μας από προσωπικόν ενώ έπρεπε να πράττουν το αντίθετον γιατί αυτά είναι υποστελεχομένα;

Η ληφθείσα απόφαση  για τους ανεμβολίαστους Ιατρούς, όταν τα νυχτερινά κέντρα είναι «φίσκα» και χορεύουν όλοι εφαπτόμενοι αλλήλων, είναι μάλλον μη αντικειμενική, δοθέντως ότι  οι Ιατροί έχουν επίγνωση του κινδύνου, ενώ οι χορευταράδες όχι!

10/2/2022

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: