4 Φεβρουαρίου 2022

Να πληρώσουν οι Συνταξιούχοι τα πρόστιμα!!!


Ακούσαμεν και αυτήν την  ταπεινωτικήν για τον πενόμενον Συνταξιούχον προτροπήν από υπύθυνον που μας ενημερώνει για τον ιόν 20 ώρες το 24ωρον!!! Σε ποίαν χώραν ζει  ο άνθρωπος αυτός;;;

Οι Συνταξιούχοι έχουν υποστεί φρικτήν οικονομικήν συμφοράν από τα Μνημόνια και εδώ μέχρι σήμερα και το κακόν συνεχίζεται! Τους έγινε περικοπή συντάξεως κατά 45 -50% και δεν ελήφθη μέριμνα για αποκατάσταση της δεινής αυτής αφαιμάξεως. Βλέπετε η  Ευρώπη έδωσε εντολήν να περικοπούν οι συντάξεις και οι δικοί μας το εφήρμοσαν από το 1910 μέχρι σήμερα με ευλάβειαν!

n  Το είπε η γερμανίδα. Πρέπει, να την ακούσομεν. Αυτή κυβερνά την Χώραν. Εμείς είμεθα όργανά της!!

Κάπως έτσι ενεργούν οι κυβερνώντες την Ελλάδα

.

Τώρα εντολές δίδουν  και οι υπεύθυνοι για την πανδημίαν. Και η κυβέρνηση υπακούει. Κάποιος εξ αυτών είπε σε Ραδιοφωνικόν Σταθμόν ότι τα πρόστιμα πρέπει  να παρακρατούνται από τις συντάξεις!!! Μεγαλυτέρα προσβολή για τον πεινασμένον Έλληνα Συνταξιούχον δεν θα υπήρχε. Το κράτος, το άλογον και παράφρον επέβαλε πρόστιμον 100 Ευρώ σε κάθε ανεμβολίαστον Συνταξιούχον  για κάθε μήνα που δεν προβαίνει σε εμβολιασμόν!! Ένας Συνταξιούχος των 500 Ευρώ μηνιαίως μέχρι τον Ιούλιον θα έχει χάσει την σύνταξη  του!! Πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά η επιβολή προστίμου διαρκείας!!!! Και για την ανεύρεση των ανεμβολιάστων έχει εμπλακεί η ΗΔΙΚΑ και  η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων εσόδων να υπολογίζει τα χρέη σε έκαστον ημιθανή Συνταξιούχον και να τα στείλει στην Εφορίαν για είσπραξη!  Πόσοι θα είναι ζώντες μέχρι την αποστολήν  του ειδοποιητηρίου της ΑΑΔΕ;;; Δεν έχετε άλλην εργασίαν να κάνετε παρά να φορολογείτε τους πεινασμένους Συνταξιούχους; Τι ενέργειες κάνετε για άμεση είσπραξη των οφειλών 8.000 φοροφυγάδων που συνολικώς χρεωστούν στο Δημόσιον 80 Δισεκατομμύρια Ευρώ;; Κινείσθε εναντίον τους με την ταχύτητα που αρχίσατε για να «φάτε» όλην  την σύνταξη των γερόντων;;;;;

Οι Έλληνες είναι πλούσιοι είπε ο ίδιος εισηγητής. Και πρέπει να πιεσθούν όλοι για να πληρώσουν το πρόστιμον!!

Ο Συνταξιούχος των 500 Ευρώ μηνιαίως τι θα πρωτοπληρώσει μόλις λάβει την σύνταξη; Ελάχιστα από τα βασικά και αυτά σε δόσεις. Ακόμα και τα φάρμακα με δόσεις τα πληρώνει διαφορετικώς θα είχε πεθάνει από την έλλειψη αυτών!

Η πρόταση αυτή είναι προσβλητική για τους φτωχούς Έλληνες οι οποίοι μέσα στην δυστυχίαν τους εισφέρουν στο Δημόσιον το 60% των φόρων και λοιπών εισπράξεων ετησίως ενώ οι λοιποί, οι βαθύπλουτοι, οι μεγαλογιατροί, οι μεγαλοδικηγόροι, οι εφοπλιστές, τα Νομικά Πρόσωπα  οι βιομήχανοι, οι νομοθετούντες Βουλευτές, και άλλοι άκρως ευκατάστατοι πληρώνουν το υπόλοιπον 40%!!! Και όχι πάντα αμέσως αλλά το αφήνουν και μετατρέπονται σε φοροφυγάδες!

Για την απαράδεκτην και προσβλητικήν παρατήρηση, ότι οι Συνταξιούχοι πρέπει να πληρώσουν το πρόστιμον των 100 Ευρώ μηνιαίαως και δια βίου, θα απαντήσει κάποιος υπεύθυνος; Άραγε υπάρχουν υπεύθυνοι σ’ αυτόν  τον τόπον;;;; Αν υπάρχουν ας εξέλθουν της κρύπτης τους!

2/2/2022

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: